Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση με την τρόικα για τις οφειλές στα Ταμεία
  • [02] "Πόλεμος" για το φάρμακο
  • [03] Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες
  • [04] Ανάκληση προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου, από τον ΕΦΕΤ
  • [05] Αυξήθηκαν τα εμφράγματα μετά την κρίση, σύμφωνα με έρευνα
  • [06] Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα "κόκκινα" δάνεια
  • [07] Δεν συμμετέχουν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων
  • [08] Κ. Λαγκάρντ: Η Ιρλανδία αποτελεί πρότυπο
  • [09] Την Τρίτη θα συγκληθεί το κογκλάβιο για την εκλογή του πάπα

  • [01] Νέα συνάντηση με την τρόικα για τις οφειλές στα Ταμεία

    Το ζήτημα της νέας ρύθμισης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία συζήτησαν στελέχη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών και τεχνικό κλιμάκιο ητς τρόικας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε συγκεκριμένη συμφωνία, ενώ πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό και δεν απέκλειαν να υπάρξει νέα συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

    Διαβάστε επίσης:

    Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα "κόκκινα" δάνεια

    [02] "Πόλεμος" για το φάρμακο

    «Πόλεμος» δηλώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Υγείας και φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, περί τεχνητής έλλειψης φαρμάκων, που προκαλείται από παράνομες επανεξαγωγές σε συνεργασία φαρμακαποθηκάριων και και φαρμακοποιών.

    Από τους έως τώρα ελέγχους σε πέντε φαρμακαποθήκες, είπε ο κ. Σαλμάς, έχει διαπιστωθεί ότι 700 φαρμακεία επιστρέφουν φάρμακα σε φαρμακαποθήκες, αντί να τα διαθέτουν σε ασθενείς.

    Ο υπουργός αναμένεται να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, και προειδοποιεί ότι οι ποινές για όσους παρανομούν θα είναι αυστηρότατες.

    Ο κ. Σαλμάς με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεσμεύεται ότι ουδείς εκ των πολιτών θα στερηθεί το φάρμακό του και κάνει σαφές ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης φαρμάκων από την ελληνική αγορά, όπως προκύπτει από τις επαφές του με το 80% των φαρμακευτικών εταιρειών. Ο κύκλος των επαφών αυτών θα κλείσει την Τρίτη.

    Στην τιμολογιακή πολιτική και τον ελλιπέστατο εφοδιασμό από τις πολυεθνικές εταιρείες, αποδίδουν, από την πλευρά τους, την έλλειψη φαρμάκων φαρμακοποιοί και φαρμακαποθηκάριοι, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) να κάνει λόγο και για πολυεθνικές, που οι ποσότητες φαρμάκων, τις οποίες διοχετεύουν προς τις φαρμακαποθήκες είναι σε μονοψήφιο αριθμό.

    [03] Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες

    Χιλιάδες κάτοικοι της Βενεζουέλας, φορώντας τις κόκκινες μπλούζες του Σοσιαλιστικού Κόμματος, συνέρευσαν στη Στρατιωτική Ακαδημία του Καράκας προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του προέδρου Ούγκο Τσάβες.

    Πολλοί από το πλήθος μάλιστα πέρασαν όλη τη νύκτα στην τεράστια πλατεία μπροστά από το κτίριο της Ακαδημίας και κοιμήθηκαν όπως-όπως πάνω σε χαρτόνια κι εφημερίδες.

    Και σήμερα μακριές ουρές έχουν σχηματισθεί στην είσοδο του κτιρίου, καθώς πολλοί θέλουν να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον Ούγκο Τσάβες, η σορός του οποίου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

    Πάνω από δύο εκατ. κόσμου αναμένει να δει για τελευταία φορά τον ηγέτη της Βενεζουέλας, η σορός του οποίου εκτίθεται για προσκύνημα σε ένα ανοικτό φέρετρο.

    [04] Ανάκληση προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου, από τον ΕΦΕΤ

    Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Ειδικότερα, σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:

    «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,

    «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,

    «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και

    «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014

    που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE".

    «Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής).

    Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ"

    Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 28ης Φεβρουαρίου 2013.

    Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "????????" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν, διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. ? ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).

    [05] Αυξήθηκαν τα εμφράγματα μετά την κρίση, σύμφωνα με έρευνα

    Τα εμφράγματα παρουσίασαν αύξηση στην Ελλάδα μετά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ιδίως μεταξύ των γυναικών και των ανθρώπων άνω των 45 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν κυρίως τη Μεσσηνία και παρουσίασε ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Μάκαρης του Γενικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας στο 62ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

    Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στην ανάλυση των ιατρικών ιστορικών περίπου 22.100 ασθενών που έγιναν δεκτοί στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Καλαμάτας (το μόνο τέτοιο τμήμα στο νομό Μεσσηνίας) σε μια περίοδο οκτώ ετών, χωρισμένη σε δύο περιόδους: μία προ της κρίσης (Ιανουάριος 2004 - Δεκέμβριος 2007: 10.870 ασθενείς) και άλλη μία στη διάρκεια της κρίσης (Ιανουάριος 2008 - Δεκέμβριος 2011: 11.223 ασθενείς).

    Στην πρώτη περίοδο, πριν την κρίση, καταγράφηκαν 841 εμφράγματα (17,43 ανά 10.000 ανθρώπους), ενώ στην περίοδο της κρίσης υπήρξε αύξηση με 1.084 εμφράγματα (22,46 ανά 10.000 ανθρώπους). Η αύξηση ανάμεσα στις δύο χρονικές περιόδους αφορούσε όλες τις κατηγορίες των ασθενών: 20,8% για τα άτομα κάτω των 45 ετών (64 εμφράγματα από 53), 25,7% για τους άνδρες (807 εμφράγματα από 642), 29,4% για τα άτομα άνω των 45 ετών (1.020 εμφράγματα από 788) και 39,2% για τις γυναίκες (64 εμφράγματα από 52).

    [06] Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα "κόκκινα" δάνεια

    Οι επιφυλάξεις που έχει η τρόικα στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης,για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά συζητήθηκαν στη σημερινή, πρώτη, συνάντηση που είχαν τα μέλη της πενταμερούς επιτροπής που έχει συγκροτηθεί γι' αυτό τον λόγο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα καθώς παραμένουν οι επιφυλάξεις της τρόικας μετά την πρώτη αυτή συνάντηση που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια από την τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.

    [07] Δεν συμμετέχουν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων

    Δεν θα συμμετέχουν οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

    Αυτό υπογραμμίζει σε ψήφισμά της η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Οι δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, δεν θα συμμετέχουν καθώς: α) προηγουμένως δεν ερωτήθηκαν, β) δεν είναι νοητό στα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια να προεδρεύει μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και γ) δεν μπορεί να απειλούνται οι δικαστές για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

    [08] Κ. Λαγκάρντ: Η Ιρλανδία αποτελεί πρότυπο

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ συνεχάρη σήμερα τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νούναν και την κυβέρνηση της Ιρλανδίας για την εφαρμογή του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής που αποτέλεσαν προϋπόθεση για τον διεθνή δανεισμό της χώρας.

    Η Λαγκάρντ είπε ότι η Ιρλανδία αποτελεί πρότυπο και όσα έπραξε η κυβέρνησή της αποτελούν «τεράστιο» επίτευγμα, σε δηλώσεις της στο Δουβλίνο μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Έντα Κένι.

    Ηγενική διευθύντριατου ΔΝΤ είπε πως πάνω από τα δύο τρίτα όσων προβλέπονταν στο μνημόνιο έχουν ολοκληρωθεί στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά χρειάζεται να γίνουν περισσότερα στον τραπεζικό τομέα.

    [09] Την Τρίτη θα συγκληθεί το κογκλάβιο για την εκλογή του πάπα

    Το κογκλάβιο των καρδιναλίων οι οποίοι θα εκλέξουν τον νέο πάπα στη θέση του παραιτηθέντος Βενέδικτου ΙΣΤ' θα συγκληθεί την ερχόμενη Τρίτη, 12η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 March 2013 - 17:30:22 UTC