Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποβάθμιση της Ιταλίας από τον Fitch
  • [02] Προσυνέδρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αύριο στο Περιστέρι και την Κυριακή στη Μυτιλήνη
  • [03] Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία εφοριακού για πολιτική παρέμβαση

  • [01] Υποβάθμιση της Ιταλίας από τον Fitch

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο της Ιταλίας κατά μία μονάδα, κρίνοντας αρνητικές τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας.

    Από το "Α-" όπου την είχε κατατάξει, ο οίκος βαθμολογεί πλέον την Ιταλία με "BBB+", λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

    Ο Fitch θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών δεν προοιωνίζεται το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης, γεγονός που μπορεί να έχει επιπτώσεις στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. Προσθέτει επίσης ότι αναμένεται ότι η ύφεση στην Ιταλία θα είναι σοβαρότερη και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας απ' όσο προέβλεπε έως τώρα.

    [02] Προσυνέδρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αύριο στο Περιστέρι και την Κυριακή στη Μυτιλήνη

    Κορυφώνονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς το κόμμα μπαίνει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του πρώτου συνεδρίου.

    Αύριο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πραγματοποιούν το προσυνέδριό τους για την περιφέρεια Αττικής, με θέμα: «Δικαιοσύνη-Διαφάνεια-Συνταγματική Αναθεώρηση-Εργασιακά-Κοινωνική Πολιτική-Γυναίκα και Οικογένεια».

    Σημειώνεται ότι το προσυνέδριο, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην περιοχή Ασπροπύργου-Ελευσίνας, τελικά θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι, στη συνεδριακή αίθουσα του ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού γωνία). Οι εργασίες του προσυνεδρίου, τις οποίες θα ανοίξει με εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος, θα ξεκινήσουν στις 9:30 το πρωί με βάση το πρόγραμμα.

    Θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, το προσυνέδριο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με θεματική ενότητα «Νησιωτική Πολιτική-Τοπική Ανάπτυξη». Το προσυνέδριο θα αρχίσει στις 11:00 στο Επιμελητήριο Λέσβου.

    [03] Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία εφοριακού για πολιτική παρέμβαση

    Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας αποτελεί καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού, ο οποίος κατήγγειλε ότι πριν από λίγα χρόνια δέχθηκε όχληση από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για σωρεία φορολογικών παραβάσεων, προκειμένου η επιχείρηση να εισπράξει επιστροφή φόρου.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του, υπηρετώντας κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του τότε υφυπουργό Οικονομικών αλλά και πλειάδα συναδέλφων του, ώστε να μειώσει το πρόστιμο. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ.

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση πήρε επιστροφή φόρου 6,5 εκατ. ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 March 2013 - 19:30:21 UTC