Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης: 0-2
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητη και ανεγκέφαλη η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο
  • [03] Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη κατά των περικοπών στην υγεία
  • [04] Χρ. Πισσαρίδης: Πολύ χειρότερες οι επιπτώσεις, αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων
  • [05] Δ. Δασκαλόπουλος: «Μεγάλο βήμα προς τα πίσω η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο»
  • [06] Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει, τονίζει η ΟΤΟΕ

  • [01] Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης: 0-2

    Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο γήπεδο Περιστερίου, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των Αρκάδων, που είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, σημείωσαν οι Ουσέρο (37΄) και Ράγιος (67΄, πέναλτι).

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναμετρήσεις Κέρκυρα - Ολυμπιακός και Πλατανιάς Πανιώνιος.

    Τέλος, το απογευματινό ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού (19:30) ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητη και ανεγκέφαλη η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

    «Με τις εξελίξεις στη Κύπρο βλέπουμε για ακόμη μια φορά το αδιέξοδο μιας πολιτικής που δεν είναι συνολική για όλη την ευρωζώνη, αλλά συνίσταται σε αποσπασματικές ενέργειες για κάθε χώρα ξεχωριστά. Η απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, ακόμα και αυτών που είναι κάτω από 100.000 ευρώ, έρχεται και σε αντίθεση με τις αποφάσεις, να προχωρήσει η τραπεζική ένωση και να καθιερωθεί μια πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «από εδώ και πέρα σε κάθε κρίση, όπου κι αν ξεσπάσει, ο φόβος των καταθετών θα είναι μέρος της εξίσωσης, με απρόβλεπτες συνέπειες. Το Eurogroup εξασφάλισε, με τις ανιστόρητες και ανεγκέφαλες αποφάσεις του, ότι στο μέλλον κάθε κρίση θα είναι συγχρόνως και ένα δράμα».

    [03] Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη κατά των περικοπών στην υγεία

    Εκατοντάδες ισπανοί γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας --πολλοί φορώντας τις λευκές ποδιές τους-- πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στη Μαδρίτη κατά των περικοπών του προϋπολογισμού και των σχεδίων για μερική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

    Κρατούσαν σφυρίχτρες και φώναζαν συνθήματα διαδηλώνοντας στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου προκάλεσαν και κυκλοφοριακά προβλήματα. Τα πανό που κρατούσαν έγραφαν: "Το σύστημα υγείας δεν είναι προς πώληση, είναι προς υπεράσπιση".

    Η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης, υπό το Λαϊκό Κόμμα--το συντηρητικό κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και σε εθνικό επίπεδο με πρωθυπουργό τον Μαριάνο Ραχόι--σχεδιάζει να μεταβιβάσει σε ιδιώτες την διοίκηση έξι από τα 20 μεγάλα δημόσια νοσοκομεία και 27 κέντρων υγείας από τα 270 στην περιοχή.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Χρ. Πισσαρίδης: Πολύ χειρότερες οι επιπτώσεις, αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων

    Πολύ χειρότερες θα είναι οι επιπτώσεις, «αν δεν ψηφιστεί το τέλος επί των καταθέσεων», όπως αποκάλεσε την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων και η οικονομία θα καταρρεύσει, δηλώνει ο νομπελίστας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πισσαρίδης, ο οποίος μέχρι πριν λίγες μέρες απέκλειε κατηγορηματικά το «κούρεμα», εξέφρασε την άποψη ότι το μνημόνιο όσο οδυνηρό και να είναι, είναι η μόνη ελπίδα να σωθεί η κυπριακή οικονομία,αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό που μας αναγκάζει το Eurogroup να κάνουμε είναι πρωτοφανές» και παραδέχεται ότι θα υπάρξει εκροή ξένων καταθέσεων.

    Συνεχίζοντας, ο Κύπριος Νομπελίστας δήλωσε «Κακά τα ψέματα. Αν δεν ψηφιστεί ο νόμος τα επακόλουθα θα είναι πολύ χειρότερα. Οι χρεοκοπίες θα είναι πολλές και οι πιο πολλοί Κύπριοι καταθέτες θα τα χάσουν όλα, γιατί οι τράπεζες τους δεν θα ξανανοίξουν».

    [05] Δ. Δασκαλόπουλος: «Μεγάλο βήμα προς τα πίσω η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο»

    Μεγάλο βήμα προς τα πίσω "την ώρα που χρειαζόμαστε γενναία βήματα προς τα μπροστά" χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

    Η αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης υπαγορεύει ενότητα πολιτικών και σταθερότητα κανόνων. Κάθε αντίθετη επιλογή δεν υπηρετεί την ενωμένη Ευρώπη", καταλήγει η δήλωση του κ.Δασκαλόπουλου.

    [06] Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει, τονίζει η ΟΤΟΕ

    "Εγκληματική" χαρακτηρίζει η ΟΤΟΕ, με σημερινή της ανακοίνωση, την απόφαση του Eurogroup να ζητήσει από τη Κυπριακή Κυβέρνηση να εγκρίνει το κούρεμα των καταθέσεων σε όλες τις Τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο από 6,7% έως 9,9%.

    Η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωση της "καταδικάζει αυτή την εγκληματική απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, η οποία αφαιρεί παράνομα και αυθαίρετα λαϊκές αποταμιεύσεις και δημιουργεί όρους αποσταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος γιατί κλονίζει στη συνείδηση των καταθετών και των συναλλασσόμενων το υπ' αριθμόν ένα προϊόν της Πίστης που πωλούν οι Τράπεζες και μάλιστα με την εγγύηση των κρατών και την οικονομική στήριξη των κοινωνιών".

    Η ΟΤΟΕ εκφράζει "με απόλυτη βεβαιότητα την πεποίθηση ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει δεδομένου, ότι, έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακεφαλαιοποίησή του, γεγονός που καθιστά εξασφαλισμένη τη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών" και τονίζει ότι "οι καταθέσεις σε όλες τις Τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένες στο σύνολό τους και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας στους πελάτες των Τραπεζών".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 March 2013 - 16:30:22 UTC