Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Κατίδης: «Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας»
  • [02] Για εκδικητική μανία της Γερμανίας απέναντι στον κυπριακό λαό, μιλά ο Αλ.Τσίπρας
  • [03] Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου θα πλήξει σοβαρά τους Ρώσους καταθέτες
  • [04] Νίκη του Ραϊκόνεν στον παρθενικό αγώνα της σεζόν
  • [05] Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με Αντ. Μανιτάκη και Ι. Στουρνάρα, την Κ. Δευτέρα
  • [06] Ο Βαν Ρομπάι θα εγκατελείψει την πολιτική όταν λήξει η θητεία του
  • [07] Έρευνα κοινής γνώμης για την απόφαση του Eurogroup, τη στάση του προέδρου Αναστασιάδη και της Βουλής
  • [08] Ο Μπ. Γκρίλο αποκλείει υποψηφιότητα Ντ' Αλέμα για την προεδρία της Δημοκρατίας

  • [01] Γ. Κατίδης: «Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας»

    Εκτός ομάδας έθεσε τον εαυτό του ο Γιώργος Κατίδης, με μακροσκελή επιστολή που εξέδωσε σήμερα και στην οποία ζητάει συγγνώμη από τους... πάντες για την ενέργειά του, την οποία χαρακτηρίζει βλακώδη, λανθασμένη και απαράδεκτη. Εκτός των άλλων επισημαίνει ότι καταλαβαίνει την απόφαση της ΕΠΟ, στην οποία επίσης ζητάει συγγνώμη.

    [02] Για εκδικητική μανία της Γερμανίας απέναντι στον κυπριακό λαό, μιλά ο Αλ.Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, τονίζει ότι η απόφαση αυτή «συνιστά αποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό» και προσθέτει ότι «το κούρεμα καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο, απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί για την Κύπρο, ούτε βέβαια να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες περιπτώσεις».

    Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι «πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς οφείλει τώρα και χωρίς μισόλογα να εξηγήσει αν έχει και ο ίδιος συμφωνήσει στο έγκλημα».

    [03] Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου θα πλήξει σοβαρά τους Ρώσους καταθέτες

    Ο έκτακτος φόρος που προβλέπεται να επιβληθεί στις τραπεζικές καταθέσεις με βάση το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα περιουσιακά στοιχεία Ρώσων καταθετών που ανέρχονται σε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά η Μόσχα.

    "Η εμπιστοσύνη απέναντι στην Κύπρο, ως ασφαλές μέρος για τοποθέτηση χρημάτων, θα μειωθεί στο μηδέν", δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ο Ανατόλι Αξάνοφ, βουλευτής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειακών Τραπεζών της Ρωσίας.

    Ο Αξάνοφ αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις ειδικών σύμφωνα με τους οποίους τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο ενδέχεται να αγγίζουν τα 20 δισ. δολάρια (περίπου 15,4 δισ. ευρώ).

    Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes ωστόσο ανεβάζει σημαντικά το ποσό αυτό. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο οίκος αξιολόγησης Moody's υπολόγιζε ότι τα κεφάλαια ρωσικών εταιρειών που είναι τοποθετημένα στην Κύπρο φτάνουν τα 14,6 δισ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν 9,2 δισ. ευρώ που έχουν καταθέσει οι ρωσικές τράπεζες στις κυπριακές.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [04] Νίκη του Ραϊκόνεν στον παρθενικό αγώνα της σεζόν

    Ο Κίμι Ραϊκόνεν ήταν ο θριαμβευτής στον πρώτο φετινό αγώνα της Φόρμουλα Ενα, που έγινε σήμερα στην πίστα της Μελβούρνης. Ο Φινλανδός οδηγός της Λότους είδε πρώτος την καρό σημαία στο αυστραλιανό γκραν πρι, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι και στην τρίτη τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, ο οποίος εκκίνησε από την pole position.

    [05] Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με Αντ. Μανιτάκη και Ι. Στουρνάρα, την Κ. Δευτέρα

    Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντ. Μανιτάκη θα συναντηθεί αύριο, Καθαρά Δευτέρα, στις 17:30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.

    Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

    [06] Ο Βαν Ρομπάι θα εγκατελείψει την πολιτική όταν λήξει η θητεία του

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, 65 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική όταν ολοκληρωθεί η θητεία του, στα τέλη του 2014.

    "Μέλη της οικογένειάς μου θα είναι υποψήφιοι (στο Βέλγιο). Όποιος θέλει να ψηφίσει έναν Βαν Ρομπάι θα έχει την ευκαιρία να το κάνει. Στα τέλη του 2014 θα λήξει η πολιτική καριέρα μου", δήλωσε ο ίδιος σε εκπομπή της φλαμανδόφωνης κρατικής τηλεόρασης VRT.

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και εκ των σημαντικότερων στελεχών του φλαμανδικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την 1η Ιανουαρίου 2010. Η θητεία του ανανεώθηκε γο 2012 και θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου 2014.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [07] Έρευνα κοινής γνώμης για την απόφαση του Eurogroup, τη στάση του προέδρου Αναστασιάδη και της Βουλής

    Ως αποτυχία του Κυπρίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της διαπραγματευτικής του ομάδας χρεώνεται από τους πολίτες η μη διασφάλιση μιας καλής συμφωνίας στη σύνοδο του Eurogroup, σύμφωνα με έρευνα που έκανε σήμερα ο οργανισμός Insight Market Research (IMR) - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Insights Market Researchείναι μέλος της ESOMAR.

    Η έρευνα, που διενεργήθηκε σήμερα 17 Μαρτίου 2013 με συνολικό δείγμα 600 ατόμων, καταδεικνύει ότι η πρώτη αντίδραση των Κυπρίων κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

    Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει την άποψη των Κυπρίων αναφορικά με το τι πρέπει να πράξει η Βουλή των Αντιπροσώπων στην αυριανή ολομέλεια του σώματος, το ποιές τροποποιήσεις επιθυμούν σε περίπτωση που η Βουλή υιοθετήσει τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και την άποψη των Κυπρίων κατά πόσον επιθυμούν ή όχι την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ.

    Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε» ή «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία» ποσοστό 27% τάσσεται υπέρ του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε», ενώ ποσοστό 73% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυπριακή αντιπροσωπία «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».

    [08] Ο Μπ. Γκρίλο αποκλείει υποψηφιότητα Ντ' Αλέμα για την προεδρία της Δημοκρατίας

    Με νέα παρέμβασή του ο Μπέπε Γκρίλο πήρε και πάλι σαφείς αποστάσεις από την κεντροαριστερή συμμαχία που υπερίσχυσε, με μικρή διαφορά, στις εκλογές της 24ης και 25ης Φεβρουαρίου.

    «Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι απαράδεκτο, χρησιμοποιεί φύλλα συκής για να καλυφθεί. Είμαι βέβαιος ότι η διάρκεια όλης αυτής νομοθετικής περιόδου θα είναι, σαφώς, περιορισμένη» ανέφερε, μέσω διαδικτύου, ο επικεφαλής του Κινήματος «Πέντε Αστέρων».

    Aπέκλεισε, επίσης, να στηρίξει το κίνημά του μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού και υπουργού εξωτερικών Μάσιμο Ντ΄Αλέμα για την προεδρία της Δημοκρατίας.

    Όπως αναφέρουν όμως τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα μέρος των εγγεγραμμένων στα Πέντε Αστέρια, εγκρίνει την απόφαση δεκατριών γερουσιαστών του κινήματος να στηρίξουν, χθες, με την ψήφο τους, την εκλογή του προοδευτικού Πιέτρο Γκράσο στην προεδρία της γερουσίας.

    Στο μεταξύ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης Rai Tre, ο γραμματέας του μπερλουσκονικού Λαόυ της Ελευθερίας, Ανζτελίνο Αλφάνο, προχώρησε σε «άνοιγμα» προς μια κεντροαριστερή κυβέρνηση Μπερσάνι θέτοντας, όμως, δυο σαφείς όρους: να εκλεγεί, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένας υποψήφιος που να προέρχεται από τον χώρο του μετριοπαθούς κέντρου και να εφαρμοσθεί οικονομικό πρόγραμμα που να βοηθήσει άμεσα τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 17 March 2013 - 18:30:24 UTC