Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζητούν το "σχέδιο Β" οι πολιτικοί αρχηγοί
  • [02] Ξεκινά το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ
  • [03] "Ματιές" στους μεγάλους μας ποιητές
  • [04] Παραμένει πρωθυπουργός στην Αυστραλία η Τζούλια Γκίλαρντ
  • [05] Τον Αλέξη Τσίπρα επισκέπτεται σήμερα ο Πάνος Καμμένος

  • [01] Συζητούν το "σχέδιο Β" οι πολιτικοί αρχηγοί

    Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων στην Κύπρο ενώ βαρύ είναι το κλίμα μετά και τις διαβουλεύσεις στη Μόσχα, καθώς δεν προέκυψε καμιά συμφωνία από τις επαφές στην Μόσχα του Κύπριου υπουργού Οικονομικών.

    Η Λευκωσία, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αναζητεί ξανά λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω της τρόικας.

    Η προσπάθεια στρέφεται στο να βρεθεί η καλύτερη υπό τις περιστάσεις λύση για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα, ώστε το τραπεζικό σύστημα να ανοίξει το συντομότερο και με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλότητα στην εγχώρια αγορά.

    Πάντως,σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού.

    Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά, η οποία δείχνει να «βουλιάζει». Επιχειρηματίες προειδοποιούν ότι αν οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, η κατάσταση θα είναι απελπιστική.

    Επίσης, ο επιχειρηματικός κόσμος θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να είχε διοχετεύσει κεφάλαια στις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες για να ανακάμψει η οικονομία, να ανέβει η ψυχολογία και να ανοίξουν οι αγορές.

    [02] Ξεκινά το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

    Έκκληση προς τους παραγωγικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να μη δώσουν τη συναίνεση τους σε «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μεσσιανικού και αποσαρθρωτικού χαρακτήρα χωρίς να ενημερωθούν αναλυτικά και συγκεκριμένα για τα αρνητικά αποτελέσματα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην περιφερειακή - τοπική οικονομία και κοινωνία", έκανε ο επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, παρουσιάζοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις ΕΟΖ.

    Στην χθεσινή ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη, παραμονή της έναρξης του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ο κ. Ρομπόλης τόνισε πως από το 2008 έως το 2012, στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης υπήρξε σημαντική αύξηση της ανεργίας, ιδίως στους νέους άνδρες ηλικίας 25 έως 29 ετών. Πανελλαδικά δε, από τον Ιανουάριο του 2010 έως τον αντίστοιχο μήνα του 2013, η μισθωτή εργασία μειώθηκε κατά 31.304 θέσεις εργασίας. Όπως είπε, σήμερα όσοι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, είναι κυρίως ηλικίας άνω των 45 ετών, ενώ για να δημιουργηθούν ξανά 50.000 θέσεις εργασίας, θα πρέπει το ΑΕΠ να αυξηθεί από 3,5 ως 4%.

    Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε, οι νέες επενδύσεις που εκτιμάται πως θα έρθουν στη χώρα μας μετά το 2015, θα είναι κυρίως εντάσεως κεφαλαίου, που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να συμβάλλουν στην μείωση της ανεργίας.

    Ο κ. Ρομπόλης επεσήμανε την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιφέρειας, αποτέλεσμα ενός μεθοδικά προετοιμασμένου πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου.

    Ταυτόχρονα, η εργασία του Ινστιτούτου Εργασίας, εξετάζει, με βάση τη διεθνή εμπειρία και το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτυχία επίτευξης των επιδιωκόμενων στόχων όπου αυτές εφαρμόστηκαν. Η θέση του συνδικαλιστικού κινήματος για τις ΕΟΖ είναι ξεκάθαρη, καθώς απορρίπτει κάθε μοντέλο ανάπτυξης, που επιφέρει, όπως είπαν οι συνδικαλιστές, "εργασιακό μεσαίωνα, εργασιακή εξαθλίωση και κινεζοποίηση των ελληνικών περιφερειών".

    Στην εργασία που παρουσιάστηκε καταγράφονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης (2007-2013) αναλυτικά τα χαρακτηριστικά (δυνατά - αδύνατα σημεία - ευκαιρίες - απειλές) του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, τα οποία εξειδικεύονται για κάθε διοικητική περιφέρεια: Δυτική - Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

    [03] "Ματιές" στους μεγάλους μας ποιητές

    Εκδήλωση με τίτλο «Η Ημέρα της Ποίησης στο Ι.Μ.Κ. μέσα από τη ματιά της σκηνοθέτιδας Μαίρης Κουτσούρη» με αφορμή την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει και υποδέχεται το κοινό με την προβολή τεσσάρων ξεχωριστών ντοκιμαντέρ για τους σπουδαίους Έλληνες ποιητές: Κ. Π. Καβάφη, Α. Σικελιανό, Κ. Βάρναλη, και Α. Εμπειρίκο, υπό το σκηνοθετικό βλέμμα της Μαίρης Κουτσούρη.

    Οι προβολές που ξεκίνησαν την Τρίτη, πραγματοποιούνται στο Video -Room του ΙΜΚ έως και την Κυριακή 24 Μαρτίου (18:00- 22:00).

    Τιςσημερινές προβολές (19:00), θα προλογίσουν ο Κώστας Αλαβάνος- συντονιστής του τηλεοπτικού καναλιού της Βουλής, ο συγγραφέας Ανδρέας Στάϊκος και ο στιχουργός - δημοσιογράφος Γιώργος Παυριανός.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσεων.

    [04] Παραμένει πρωθυπουργός στην Αυστραλία η Τζούλια Γκίλαρντ

    Η Τζούλια Γκίλαρντ παραμένει για την ώρα πρωθυπουργός της Αυστραλίας, καθώς επανεξελέγη αρχηγός του κόμματος, χωρίς αντίπαλο!

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Κέβιν Ραντ, δήλωσε ότι θα τιμήσει την υπόσχεσή του και δεν επεδίωξε την ανατροπή της. Δηλαδή δεν ήταν υποψήφιος για την αρχηγία.

    Νωρίτερα, η κ. Γκίλαρντ η οποία δέχεται έντονη πολιτική αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματος της, είχε ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Εργατικών για να αποφασιστεί το θέμα της ηγεσίας.

    Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο της πρωθυπουργού της χώρας, αυξήθηκε όταν ένα από τα πιο σημαντικά μέλη του Εργατικού κόμματος και πρώην υποστηρικτής της Γκίλαρντ την κάλεσε να ανοίξει τη διαδικασία για την επιλογή νέου αρχηγού.

    Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σάιμον Κριν, πρώην ένθερμος υποστηρικτής της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Αυστραλίας, κάλεσε την κ. Γκίλαρντ να ανοίξει τα διαδικασία εκλογής και ζήτησε από τον Κέβιν Ραντ -τον οποίον η νυν πρωθυπουργός καθαίρεσε το 2010- να «σταθεί απέναντί της». Ο κ. Ραντ, προφανώς θέλει να εκλεγεί αρχηγός χωρίς αντίπαλο γι' αυτό δεν έθεσε υποψηφιότητα. Εικάζεται πως οι πιέσεις προς την κ.Γκίλαρντ για να παραιτηθεί θα συνεχιστούν και η παράταξη να οδηγηθεί στις εκλογές με άλλον αρχηγό που θα εκλεγεί χωρίς αντίπαλο.

    [05] Τον Αλέξη Τσίπρα επισκέπτεται σήμερα ο Πάνος Καμμένος

    Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα θα επισκεφθείσήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προκειμένου να του ζητήσει να συνυπογράψει η αξιωματική αντιπολίτευση την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα.

    Να σημειωθεί ότι χθες,οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέγραψαν πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα, η οποία για να συζητηθεί πρέπει να υπογραφεί από τουλάχιστον 50 βουλευτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 March 2013 - 6:30:21 UTC