Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την αποτροπή αποδράσεων
  • [02] Επανέρχεται το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
  • [03] Χρ. Στυλιανίδης: Θα εντοπιστούν οι υπαίτιοι της οικονομικής τραγωδίας
  • [04] Συνεχίζουν να υφίστανται προβλήματα στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης
  • [05] Ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε ο Ι. Διώτης
  • [06] Φρ. Ολάντ: «Απόλυτη και αμετάκλητη αρχή» η εγγύηση των καταθέσεων
  • [07] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με επικεφαλής IIF Τσαρλς Νταλάρα

  • [01] Μέτρα για την αποτροπή αποδράσεων

    Μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών όπως αυτό που συνέβη με την απόδραση στα Τρίκαλα προωθεί η κυβέρνηση.

    Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και τη συμμετοχή των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Α. Ρουπακιώτη και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, αποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων, όπως είναι η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών, τα οποία θα αποτρέπουν την προσέγγιση εγκληματιών στα εξωτερικούς χώρους, αλλά και η οργάνωση μιας φυλακής υψίστης ασφάλειας όπου και θα μεταφερθούν οι κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα.

    Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την κινητικότητα στο Δημόσιο.

    [02] Επανέρχεται το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

    Επανέρχεται στο καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, από τις 4 έως τις 10 Απριλίου. Μαζί του φέρνει, στην Αθήνα, περισσότερες από 40 ταινίες από χώρες μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας και διάσημους προσκεκλημένους, με πρώτη την Καρόλ Μπουκέ, η οποία ανακηρύχτηκε και ανάδοχος του φετινού Φεστιβάλ. Πρόεδρος του Φεστιβάλ είναι ο βραβευμένος συνθέτης, Αλεξάντρ Ντεσπλά.

    Στην Αθήνα αναμένεται, επίσης, ο σκηνοθέτης του σαγηνευτικού «Εραστή της κομμώτριας» Πατρίς Λεκόντ με την τελευταία του ταινία «Μπουτίκ για αυτόχειρες» ο Ρεζίζ Ρουανσάρ, σκηνοθέτης της ταινίας «Populaire» μαζί με τον σεναριογράφο Ντανιέλ Πρέσλεϊ, καθώς επίσης και η Μπριζίτ Ρουάν, προκειμένου να παρουσιάσει, με τον Ντέμη Ρούσο και τον Λάκη Λαζόπουλο, την ταινία της «Να τιμάς τη μητέρα σου και τη μητέρα σου» που γυρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Μήλο.

    Ταινίες, στην πλειοψηφία τους ανεξάρτητες, σε πρώτη προβολή, από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο και τη Ρουμανία, υποστηρίζονται από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, προκειμένου να αγοραστούν και να διανεμηθούν στην Ελλάδα.

    [03] Χρ. Στυλιανίδης: Θα εντοπιστούν οι υπαίτιοι της οικονομικής τραγωδίας

    Τη δέσμευση της κυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους της πρωτοφανούς για την Κύπρο οικονομικής τραγωδίας, επαναβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.

    Σε συνέχεια της χθεσινής εξαγγελίας του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκίνησε επαφές με στόχο το σχηματισμό ερευνητικής επιτροπής και διαμόρφωση των όρων εντολής της και η οποία θα αναζητήσει τυχόν ποινικές, αστικές ή πολιτικές ευθύνες για τη μεγάλη οικονομική τραγωδία που έπληξε τον τόπο. Για το θέμα αυτό , ανέφερε, ίσως να ληφθούν αποφάσεις αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, διαβουλεύθηκε με συνεργάτες του και άλλους συμβούλους με στόχο να ορίσει μια ομάδα διαχείρισης της οικονομικής κρίσης. Αυτή η ομάδα-«ομπρέλα» διαχείρισης της κρίσης θα αποτελείται από υπουργούς, εμπειρογνώμονες και θα έχει ακόμη τη βοήθεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, είτε σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών είτε σε επίπεδο Προεδρείου της Βουλής. Σε αυτή την ομάδα διαχείρισης της κρίσης θα πρέπει να αξιοποιηθούν, όπως σημειώνεται, όσοι μπορούν να προσφέρουν σε πολύ ψηλό επίπεδο.

    [04] Συνεχίζουν να υφίστανται προβλήματα στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης

    Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Πιερ-Λουίτζι Μπερσάνι υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν για να ευοδωθεί η προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση συνεχίζουν να υφίστανται, και πρέπει να καταβληθεί επιπλέον προσπάθεια.

    Η κεντροδεξιά διεμήνυσε νωρίτερα ότι θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση Μπερσάνι μόνο εάν συμμετέχει σ' αυτήν.

    Η αντιπροσωπεία του κεντρώας συμμαχίας του Μάριο Μόντι, μετά τις διαβουλεύσεις της με τον κεντροαριστερό εντολοδόχο πρωθυπουργό τόνισε ότι βλέπει θετικά τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά ζήτησε να μπορέσει να εξασφαλισθεί η ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη.

    Αύριο το πρωί, ο Πιερ-Λουίτζι Μπερσάνι θα συναντηθεί με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

    [05] Ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε ο Ι. Διώτης

    Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, η κατάθεση του οποίου συνεχίζεται.

    Από την αλληλογραφία, που σημειώνεται ότι γίνεται μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με την λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι:

    Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης εμφανίζεται να συνεργάζεται για την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ με τον τέως επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

    Από την αλληλογραφία προκύπτει επίσης ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    [06] Φρ. Ολάντ: «Απόλυτη και αμετάκλητη αρχή» η εγγύηση των καταθέσεων

    Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε σήμερα ότι η εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων, που υπονομεύθηκε στην Κύπρο, θα πρέπει να είναι "μια απόλυτη και αμετάκλητη αρχή" στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σημείωσε ότι η Κύπρος ήταν μια "ειδική, μοναδική και εξαιρετική περίπτωση".

    Ο Γάλλος πρόεδρος, σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι τόνισε ότι είναι πολύ προσηλωμένος στη "ασφάλεια των καταθέσεων που πρέπει να είναι μια απόλυτη και αμετάκλητη αρχή".

    [07] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με επικεφαλής IIF Τσαρλς Νταλάρα

    Συνάντηση 45 λεπτών είχε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοικονομικής (IIF) Τσαρλς Νταλάρα. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 March 2013 - 20:30:22 UTC