Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις συντάξεις αύριο, Τετάρτη
  • [02] Aποζημίωση καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις μέρες των απεργιών
  • [03] Συνέχιση κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ζακύνθου

  • [01] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις συντάξεις αύριο, Τετάρτη

    Νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο εργαζόμενος που βγαίνει στη σύνταξη θα μπορεί να πάρει αμέσως, από τον πρώτο μήνα, το 50% της σύνταξής του μέχρις ότου εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό, κατατίθεται αύριο στη Βουλή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου αργά απόψε το βράδυ, τον οποίο ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε νωρίτερα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    [02] Aποζημίωση καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις μέρες των απεργιών

    Εγκρίθηκε σήμερα από την Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ, η ρύθμιση που προβλέπει ημερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις πρόσφατες εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, τον μήνα Ιανουάριο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Βάσει της ρύθμισης οι μειωμένες τιμές θα ισχύσουν μόνο για τις κάρτες του μηνός Απριλίου, που θα ανανεωθούν στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ., ενώ δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

    Αναλυτικά οι εκπτώσεις:

    -Η Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας 45,00 ευρώ, θα πωλείται έναντι 34,00 ευρώ

    - Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ, αξίας 23,00 ευρώ, θα πωλείται 17,00 ευρώ

    - Η Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλλευ-Τραμ, αξίας 20,00 ευρώ, θα κοστίζει 16,00 ευρώ

    - Η μειωμένη Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλλευ-Τραμ, αξίας 10,00 ευρώ, θα διατίθεται έναντι 8,00 ευρώ

    Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, οι εκπτώσεις στις ανωτέρω τιμές πώλησης, προσδιορίστηκαν με βάση:

    - Τον αριθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013, στον ΟΣΥ ΑΕ (6 ημέρες) και ΣΤΑΣΥ ΑΕ (9 ημέρες).

    - Το ανώτατο ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της αξίας της κάρτας και

    - Το συγκοινωνιακό μέσο ή μέσα που απεργούσαν.

    Συγκεκριμένα, οι προβλεπόμενες εκπτώσεις αντιστοιχούν στο 1/30 ή 1/45 ή 1/60 της αξίας της μηνιαίας κάρτας για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας και σε σχέση με το μέσο ή τα μέσα που απεργούσαν. Ειδικότερα εκπτώσεις προβλέπονται στις εξής πέντε περιπτώσεις:

    - Σε περίπτωση απεργίας των Λεωφορείων, του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) και του Μετρό (Γραμμές 2 και 3) όλοι οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών για κάθε ημέρα απεργίας.

    - Σε περίπτωση απεργίας των Λεωφορείων και του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) ή των Λεωφορείων και μιας εκ των γραμμών του Μετρό (Γραμμή 2 ή 3), οι μεν κάτοχοι καρτών των 45 ευρώ (και 23 μειωμένη) και 140 ευρώ (και 70 μειωμένη) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/45 της αξίας αυτών και οι δε κάτοχοι καρτών των 20ευρώ (και 10 ευρώ μειωμένη ) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών για κάθε ημέρα της απεργίας.

    - Σε περίπτωση απεργίας του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) και του Μετρό (Γραμμές 2 και 3) οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών των 45 ευρώ (και 23 ευρώ) και των 140 ευρώ (και 70 ευρώ) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/45 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.

    - Σε περίπτωση απεργίας είτε του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) είτε της Γραμμής 2 είτε της Γραμμής 3 του Μετρό οι κάτοχοι μηνιαίων καρτών των 45ευρώ (και 23ευρώ) και των 140 ευρώ (70ευρώ ) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/60 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.

    - Σε περίπτωση απεργίας μόνο των Λεωφορείων οι μεν κάτοχοι καρτών των 45 (και 23) και 140 (και 70) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/60 της αξίας αυτών, οι δε κάτοχοι καρτών των 20ευρώ (και 10 ευρώ) δικαιούνται έκπτωσης ίσης με το 1/30 της αξίας αυτών, για κάθε ημέρα απεργίας.

    [03] Συνέχιση κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ζακύνθου

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, με στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια, παρέμβαση στον Εισαγγελέα και ενημέρωση των πρεσβειών ενόψει της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

    Σε έκτακτη γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν πως παραμένει η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου και δηλώνουν πως το Διοικητικό Συμβούλιο προχωράει με αποφάσεις του σε κατάτμηση προϋπολογισμού τύπου 45.000 ευρώ, και σε προμήθεια καυσίμων και υγειονομικού υλικού, χωρίς να υφίσταται νομιμότητα στις συγκεκριμένες πράξεις.

    Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι αν μέχρι το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής δεν δοθεί απάντηση από το υπουργείο Υγείας, τότε αναμένεται οι εργαζόμενοι να κλείσουν το Νοσοκομείο και να κρατήσουν τα υλικά που έχουν απομείνει για τα όποια επείγοντα περιστατικά προκύψουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 March 2013 - 22:30:21 UTC