Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινική δίωξη στον Ντ. Νικολαίδη για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ
  • [02] Πέθανε ο Αθανάσιος Νάκος, β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Εμμονή της κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές
  • [04] Η Ζέτα Μακρή στη θέση του Αθ. Νάκου
  • [05] Μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς
  • [06] ALBA: Τις προσλήψεις αρχίζει να σκέφτεται μία στις στις πέντε εταιρείες
  • [07] Έφτασαν τα 164 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες
  • [08] ΥΠΟΙΚ: Ικανοποίηση για τα έσοδα
  • [09] Νταβούτογλου: Τρεις εναλλακτικές λύσεις για το Κυπριακό παρουσίασε η Τουρκία

  • [01] Ποινική δίωξη στον Ντ. Νικολαίδη για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ

    Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΑΕΚ προς το δημόσιο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την περίοδο 2004 έως 2008, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Ντέμη Νικολαίδη.

    Ο Νικολαίδης, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο απ` όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί. Με δήλωση του ο Νικολαίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι εμφανίστηκε αυτοβούλως και ότι τα χρέη για τα οποία κατηγορείται, δεν αφορούν την προεδρία του και έχουν ρυθμιστεί.

    [02] Πέθανε ο Αθανάσιος Νάκος, β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής

    Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 63 ετών, ο β΄αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιος Νάκος.

    Ο εκλιπών νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

    O Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στον Βόλο τον Ιανουάριο του 1950 και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάστηκε αρχικά στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με αναπτυξιακές μελέτες και μελέτες υδραυλικών έργων και στη συνέχεια στον Βόλο, όπου δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή οικοδομικών και βιομηχανικών έργων.

    Το 1986 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος της πόλης του.

    Το 1990 υπέβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου και συγκέντρωσε 45,5% των ψήφων των συμπολιτών του.

    Το 1993 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009 επανεκλεγόταν πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.

    Το 1996 ανέλαβε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα της Γεωργίας και ήταν ο βασικός εισηγητής των 7+1 προτάσεων για τη Γεωργία.

    Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα Βιομηχανίας και αντιπρόεδρος στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    Από τον Απρίλιο του 2000 ως τον Ιούλιο του 2001, διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

    Το 2001 ορίσθηκε υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης.

    Το 2004 ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 2009.

    Tη θέση του Β΄αντιπροέδρου της Βουλής, που κατείχε ο Αθανάσιος Νάκοςκαταλαμβάνει η ΖέταΜακρή.

    Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αθανασίου Νάκου, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Ανώνης Σαμαράς.

    Τη βαθειά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Αθανασίου Νάκου εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Εμμονή της κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές

    Ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή του ανακοίνωση, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο, αναφέρει ότι η απόφαση για την Κύπρο κατέδειξε όχι μόνο το στρατηγικό αδιέξοδο των κυρίαρχων δυνάμεων στην Ευρώπη, αλλά και την επικίνδυνη εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή των πιο ακραίων μνημονιακών πολιτικών.

    Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί τώρα να διασωθεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας, ανανεώνοντας τους εκβιασμούς και τα διλήμματα προς τον ελληνικό λαό. Επισημαίνει δε ότι η κυβέρνηση, αντί να απολογείται για τη στάση υποτέλειας απέναντι στην τρόικα και τους εκβιασμούς της, για τις επιπτώσεις που έχει η μνημονιακή πολιτική στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, για τις προεκλογικές υποσχέσεις που έγιναν κουρελόχαρτα, τολμά να κουνά το δάχτυλο σε όλους όσοι προτείνουν την αλλαγή πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ως το μόνο δρόμο αναστροφής της πορείας καταστροφής.

    [04] Η Ζέτα Μακρή στη θέση του Αθ. Νάκου

    Η Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη θέση του Β΄αντιπροέδρου της Βουλής, που κατείχε ο Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος εξέπνευσε σήμερα, σε ηλικία 63 χρόνων, στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας.

    [05] Μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς

    Tη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

    Η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται για υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας.

    [06] ALBA: Τις προσλήψεις αρχίζει να σκέφτεται μία στις στις πέντε εταιρείες

    Τις προσλήψεις αρχίζει δειλά- δειλά να σκέφτεται μία στις πέντε εταιρείες, ενώ μία στις τέσσερις θα απολύσει υπαλλήλους μέχρι τον Ιούνιο και μία στις τρεις θα μειώσει τους μισθούς.

    Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School.

    Ο Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με την έρευνα, συνεχίζει να είναι κάτω από 100 (90,9), γεγονός που μεταφράζεται σε στασιμότητα των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών αλλά πλέον βρίσκεται στα ίδια επίπεδα του πρώτου εξαμήνου του 2009, αφού παρουσίασε άνοδο πάνω από 10 μονάδες από το προηγούμενο εξάμηνο. Μπορεί βέβαια οι εταιρείες να αρχίζουν να προσανατολίζονται στην πρόσληψη νέων εργαζομένων αλλά όχι με τα επίπεδα μισθών του 2009.

    [07] Έφτασαν τα 164 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

    Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες στο τέλος Φεβρουαρίου έφθασαν τα 164 δισ. ευρώ από 161 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο οπότε και σταμάτησαν οι μαζικές εκροές καταθέσεων, στις ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει περίπου 14 δισ. ευρώ.

    Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το χρηματοδοτικό κενό των ελληνικών τραπεζών και συνακόλουθα η εξάρτησή τους από τη ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος.

    [08] ΥΠΟΙΚ: Ικανοποίηση για τα έσοδα

    Υπερκάλυψαν τον στόχο οι εισπράξεις εσόδων από τις εφορίες, το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ειδικότερα, για τον μήνα Ιανουάριο 2013, οι εισπράξεις, με βάση το μηνιαίο στόχο, έπρεπε να ανέλθουν σε 2,86 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 2,91 δισ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη κατά 1,8%.

    Για τον μήνα Φεβρουάριο 2013 οι εισπράξεις έπρεπε να ανέλθουν σε 1,55 δισ. ευρώ και εισπράχθηκαν 1,67 δισ. ευρώ, επίσης υπερκαλύπτοντας τον στόχο κατά 7,8%.

    Το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ικανοποιητική τη πορεία των εσόδων αποδίδοντάς την στις προσπάθειες ενεργοποίησης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

    [09] Νταβούτογλου: Τρεις εναλλακτικές λύσεις για το Κυπριακό παρουσίασε η Τουρκία

    Τρεις εναλλακτικές λύσεις για το Κυπριακό, οι οποίες στρέφονται γύρω από τους φυσικούς πόρους του νησιού, παρουσίασε η Τουρκία, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι «η Τουρκία για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια παίρνει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη λύση δύο κρατών».

    «Λύση ή διχοτόμηση» είναι ο πρωτοσέλιδος κύριος τίτλος στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Σταρ» η οποία φιλοξενεί τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού.

    «Η εκλογή Αναστασιάδη αναπτέρωσε τις ελπίδες» λέει ο Τούρκος υπουργός και υποστηρίζει ότι «ο Αναστασιάδης απαντώντας στην επιστολή Έρογλου ήταν καταρχήν θετικός, αλλά σημείωσε πως χρειάζεται χρόνο, επειδή ασχολείται με την οικονομική κρίση». Ωστόσο, στη συνέντευξη Νταβούτογλου δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο εάν η συγκεκριμένη «απάντηση» αφορά επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, σχετικά με την τουρκική πρόταση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 March 2013 - 14:30:24 UTC