Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Είμαστε έτοιμοι
  • [02] Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία
  • [03] Πιο κοντά στην πρόκριση ο Ολυμπιακός

  • [01] Ιω. Στουρνάρας: Είμαστε έτοιμοι

    Ννέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Ναξίμου.

    Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η συζήτηση αφορούσε την πορεία του προϋπολογισμού, την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης της τρόικας αλλά και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την έλευση της τρόικας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει "μαύρη τρύπα" στα έσοδα

    [02] Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία

    Ασυμφωνία των πολιτικών δυνάμεων ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας προέκυψε από τις σημερινές σύντομες διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

    «Δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής», δήλωσε εκ μέρους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ο Ενρίκο Λέτα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ναπολιτάνο.

    «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας και αναμένουμε τις επόμενες ενέργειές του», πρόσθεσε.

    «Ως γνωστόν, είχαμε προτείνει να συγκροτήσουμε κυβέρνηση με την εξωτερική στήριξη της κεντροδεξιάς», συμπλήρωσε ο Λέτα, αναφερόμενος σε όσα είχαν διαμειφθεί τις προηγούμενες ημέρες.

    Νωρίτερα, μέλη της αντιπροσωπείας του Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S) του Μπέπε Γκρίλο, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους είχε τονίσει ότι «δεν προτίθεται να στηρίξει ούτε κυβέρνηση ψευτο-τεχνοκρατών, ούτε και των κομμάτων που βρίσκονται στο κοινοβούλιο».

    «Η πρότασή μας παραμένει μια κυβέρνηση του M5S», είπε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος στην γερουσία, Βίτο Κρίμι.

    Το μετριοπαθές κέντρο του Μάριο Μόντι, η Επιλογή Πολιτών ζήτησε να ξεκινήσει άλλος ένας κύκλος διαβουλεύσεων, για να εντοπιστούν τα κυριότερα σημεία προγραμματικής σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων και να διευκολυνθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης.

    Νωρίτερα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λέγκα είχαν ταχθεί υπέρ κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής. Η πρόταση απορρίφθηκε από την κεντροαριστερή συμμαχία.

    Κατά πληροφορίες που διαρρέουν από το προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, ο Ναπολιτάνο πρόκειται να αποφασίσει αύριο για τις επόμενες κινήσεις του. Πιθανολογείται ότι θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιο πρόσωπο εκτός κομματικών μηχανισμών που θα επιλέξει ο ίδιος, ή ότι θα προκρίνει μια νέα προσφυγή στις κάλπες.

    Για να μπορέσουν να γίνουν νέες εκλογές τον Ιούνιο όμως ο Ναπολιτάνο πρέπει να παραιτηθεί άμεσα, ώστε να εκλεγεί το ταχύτερο δυνατόν ο διάδοχός του, που θα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην διάλυση της βουλής.

    [03] Πιο κοντά στην πρόκριση ο Ολυμπιακός

    Ο... υπνωτισμένος για περίπου 35 λεπτά Ολυμπιακός αφυπνίστηκε όταν έπρεπε και έφυγε με το «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη, που τον τοποθετεί στην 3η θέση του 6ου ομίλου (ισοβαθμεί με ρεκόρ 8-5 με τη Μακάμπι στη 2η θέση, αλλά υστερεί). Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 78-73 της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, σε αγώνα για την 13η ημέρα της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας, και πλέον θέλουν νίκη επί της Κίμκι στην τελευταία αγωνιστική για να σφραγίσουν αφενος την πρόκριση στα πλέι οφ κι αφετέρου με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων να τερματίσουν στη 2η προνομιούχο θέση.

    Τα δεκάλεπτα: 13-19, 34-33, 53-56, 73-78


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 March 2013 - 22:30:22 UTC