Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όλα έτοιμα" δηλώνει η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας
  • [02] Κατολίσθηση παγίδεψε κάτω από τόνους χώματος 83 μεταλλωρύχους στο Θιβέτ
  • [03] «Ύμνος σε έναν ήρωα που θυσιάστηκε για την πατρίδα»
  • [04] Σε κατάσταση πολέμου κήρυξε τη χώρα το καθεστώς της Πιόνγκγιανγκ
  • [05] Διαγωνισμός «Famelab 2013» για τα νέα ταλέντα της χώρας μας στην επικοινωνία της επιστήμης
  • [06] Η Michelin διαψεύδει το κλείσιμο της ελληνικής θυγατρικής της
  • [07] Νέα επίθεση αυτοκτονίας, με επτά τραυματίες, στο Πακιστάν
  • [08] «Grand Finale» από την εικαστικό Έμι Αβόρα, σήμερα στο Εθνικό θέατρο
  • [09] ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες κατά μεγάλων τραπεζών για χειραγώγηση του Libor

  • [01] "Όλα έτοιμα" δηλώνει η κυβέρνηση ενόψει έλευσης της τρόικας

    Μαραθώνιες συσκέψεις είχε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενόψει έλευσης της τρόικας.

    Στην χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχε και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος.

    Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, εξερχόμενος της σύσκεψης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη ενόψει έλευσης της τρόικας.

    Στην χθεσινή σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος τα μέτρα που προτίθεται να ληφθούν για την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και η πορεία του προϋπολογισμού.

    [02] Κατολίσθηση παγίδεψε κάτω από τόνους χώματος 83 μεταλλωρύχους στο Θιβέτ

    Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες 28 ώρες μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες σε μια περιοχή με ορυχεία στο Θιβέτ, παγιδεύοντας κάτω από τόνους χώματος 83 μεταλλωρύχους, παρά το μέγεθος των προσπαθειών που καταβάλλονται από τα σωστικά συνεργεία και τα σημαντικά μέσα που χρησιμοποιούνται στην έρευνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές αρχές.

    "Τα μέλη των σωστικών συνεργείων δεν έχουν βρει επιζώντες ούτε πτώματα", σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    Ένα τμήμα εδάφους μήκους τριών χιλιομέτρων κατέρρευσε σε μια πλαγιά σε μια ζώνη με ορυχεία, προκαλώντας τον εγκλωβισμό 83 μεταλλωρύχων στην κομητεία Μαϊζοκουνγκάρ, ανατολικά της πρωτεύουσας του Θιβέτ, Λάσα.

    [03] «Ύμνος σε έναν ήρωα που θυσιάστηκε για την πατρίδα»

    Mια θεατρική παράσταση, που θυμίζει και καταγράφει την προσωπικότητα του Αλέκου Παναγούλη, φιλοξενεί για μια και μόνη βραδιά, απόψε στις 21.00,το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

    Την παράσταση με τίτλο «Ωδή στον Αλέξανδρο Παναγούλη» σκηνοθετεί ο Δήμος Αβδελιώδης, σε κείμενο δικό του, βασισμένο στο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Μαρδά με τίτλο «Αλέξανδρος Παναγούλης, Πρόβες θανάτου».

    Η Ελένη Ερήμου, «πρωταγωνίστρια» της παράστασης, και η φωνή του Αλέξανδρου Παναγούλη και της τραγικής Αθηνάς, μητέρας του ήρωα που έφυγε νωρίς, χαρακτηρίζει τον Παναγούλη «σύγχρονο Προμηθέα που πρόσφερε με τον θάνατό του το φως της ελευθερίας».

    Μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την παράσταση - «ύμνο στον ήρωα που θυσιάστηκε για την πατρίδα, τους ανθρώπους και τα ιδανικά του» και το θέατρο που «όπως και η ζωή, ακολουθεί την εποχή».

    «Ο Αλέκος Παναγούλης ήταν ο αγωνιστής που με είχε σημαδέψει από τα φοιτητικά μου χρόνια, όταν αποπειράθηκε να σκοτώσει τον δικτάτορα στις 13 Αυγούστου του ΄68. Στη μνήμη μου, αλλά και σε όλων τη μνήμη, η περίοδος αυτή θα παραμείνει με μαύρα γράμματα? Τον απολογισμό των εθνικών καταστροφών στο διάστημα αυτό θα τον καταγράψει ο ιστορικός και θα καταλογίσει ευθύνες» λέει η Ελένη Ερήμου και θυμάται την γνωριμία της μαζί του:

    «Ήταν σε μια πρεμιέρα μου στα "Μαθήματα Γάμου", που προλόγισαν η Μελίνα και ο Αλέκος συνοδεύοντας τη Φλέμινγκ. Καθόταν δίπλα μου στο τραπέζι, όταν τρώγαμε όλοι μαζί μετά την παράσταση. Έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μου η εικόνα του, η προσωπικότητά του, η σεμνότητα και η ευγένειά του. Και βέβαια, συγκλονίστηκα όταν την Πρωτομαγιά του ΄76 άκουσα από το ραδιόφωνο για το "ξαφνικό και περίεργο" αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Πάγωσα, όπως και όλη η Ελλάδα και όλοι οι λαοί της Ευρώπης».

    Αυτή την ανάγκη της να επαναφέρει στη μνήμη των ανθρώπων, που έζησαν αυτή την περίοδο της χούντας, αλλά και των νεότερων που δεν την έζησαν ?καθώς, όπως λέει η ίδια «έχουμε χρέος απέναντί τους και απέναντι στην ιστορία»- την ώθησε στον ηρώα Αλ. Παναγούλη.

    Εξέφρασε, λοιπόν, την επιθυμία της στον Δήμο Αβδελιώδη, του οποίου -όπως λέει- τη δουλειά, τη συνέπεια, τη δημιουργική "τρέλα" παρακολουθούσε από χρόνια. «Η στιγμή ήρθε τον περασμένο Μάιο, που τον αναζήτησα. Από κει και πέρα ξεκινήσαμε το ταξίδι. Ένα ταξίδι δύσκολο, μακρύ. Κράτησε εννέα μήνες» εξηγεί.

    Ο Δ. Αβδελιώδης τής πρότεινε το βιβλίο του Κώστα Μαρδά «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Πρόβες Θανάτου». «Ένα εξαιρετικό βιβλίο - ντοκουμέντο γύρω από τη ζωή και τη δράση του Παναγούλη. Μέσα από αυτό το βιβλίο ο Δήμος μεγαλούργησε, με πήρε από το χέρι κι έγινε για μένα ο δάσκαλος, που τον πίστεψα. Μου άνοιξε τον δρόμο για να βαδίσω με ορθάνοιχτα τα μάτια της ψυχής μου σε άλλα μονοπάτια, δύσβατα, αλλά και μοναδικά, και γι αυτό γοητευτικά?» αναφέρει η ηθοποιός.

    [04] Σε κατάσταση πολέμου κήρυξε τη χώρα το καθεστώς της Πιόνγκγιανγκ

    Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας τη σκληρή ρητορική εναντίον της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, η οποία οξύνθηκε μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Πιόνγκγιανγκ, εξ αιτίας των πυρηνικών δοκιμών που εξελίσσει.

    «Από τη στιγμή αυτή και μετά, οι σχέσεις Βορρά-Νότου, εισέρχονται στην κατάσταση πολέμου και όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Βορρά και του Νότου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αναλόγως », αναφέρεται σε βορειοκορεατική ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA και κοινοποιήθηκε σε όλα τα θεσμικά και στρατιωτικά όργανα του καθεστώτος.

    Τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου είναι σε τεχνική «κατάσταση του πολέμου» επί σειρά δεκαετιών, καθώς ο κορεατικός πόλεμος της περιόδου 1950-53, έληξε με ανακωχή και όχι με κάποια συνθήκη ειρήνης.

    [05] Διαγωνισμός «Famelab 2013» για τα νέα ταλέντα της χώρας μας στην επικοινωνία της επιστήμης

    Προθεσμία έως τις 19 Απριλίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό «Famelab», που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στη χώρα μας και έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ενθαρρύνει δε τους νέους επιστήμονες και ερευνητές να μεταδώσουν σε άλλους το όραμά τους για την επιστήμη και την τεχνολογία του 21ου αιώνα.

    Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2005 από το βρετανικό επιστημονικό φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ, προκειμένου να προσελκύσει νέους ανθρώπους με πάθος για την επιστήμη και ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους. O αριθμός των χωρών που συμμετέχουν κάθε χρόνο, διευρύνεται συνεχώς και η συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο από το 2007 έχει δώσει μεγάλη αναγνώριση στο θεσμό σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να σπουδάζουν ή να εργάζονται στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας. Θα έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά για να παρουσιάσουν ένα θέμα και η παρουσίαση θα αξιολογείται με βάση το έγκυρο και τεκμηριωμένο επιστημονικό περιεχόμενο, τη σαφήνεια και τη χαρισματικότητα του υποψηφίου. Το επιστημονικό θέμα της επιλογής τους πρέπει να είναι δοσμένο με απλό και ευρηματικό τρόπο, να κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού και να είναι ευχάριστο.

    Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά θα υπάρξουν δύο προκριματικοί γύροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από όπου θα προκριθούν οι δέκα φιναλίστ για τον τελικό. Στην Αθήνα ο προκριματικός θα γίνει την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο αντίστοιχος προκριματικός γύρος θα γίνει την Πέμπτη 25 Απριλίου στα γραφεία του Βρετανικού Συμβουλίου. Ο τελικός διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

    Οι δέκα φιναλίστ που θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο σεμινάριο στην «Επικοινωνία της Επιστήμης» το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου στα γραφεία του Βρετανικού Συμβουλίου στην Αθήνα. Ο νικητής ή η νικήτρια του τελικού θα μεταβεί στο φεστιβάλ του Τσέλτενχαμ μεταξύ 4 και 9 Ιουνίου, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών στον διεθνή διαγωνισμό «Famelab 2013».

    Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν ένα φορητό υπολογιστή για τον πρώτο νικητή, μία βιντεοκάμερα για τον δεύτερο και ένα mp4 player για τον τρίτο. Θα υπάρξει επίσης βραβείο προερχόμενο από το κοινό που θα ψηφίσει τον δικό του αγαπημένο φιναλίστ. Στους νικητές θα παραχωρηθεί επίσης μια σειρά επιστημονικών βιβλίων από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

    Οι συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρίες επαφών με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη, καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε κατοπινές εκδηλώσεις του Βρετανικού Συμβουλίου. Μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού είναι εκπρόσωποι από τον χώρο της επιστήμης και των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα.

    [06] Η Michelin διαψεύδει το κλείσιμο της ελληνικής θυγατρικής της

    Η εταιρεία Michelin, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, διαψεύδει με επίσημη ανακοίνωσή της τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία έχει την πρόθεση να κλείσει την ελληνική θυγατρική της.

    «Η Michelin δεν πρόκειται να κλείσει την θυγατρική της στην Ελλάδα. Αντιθέτως, η Michelin προτίθεται να ενισχύσει μακροχρόνια την παρουσία της στις αγορές που έχουν μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης και η Ελλάδα είναι μία από αυτές» επισημαίνει ο David Jean, Commercial Director της Michelin στην Ελλάδα.

    Η Michelin, σύμφωνα με τον κ. David Jean έχει σκοπό να δημιουργήσει μια νέα εμπορική ζώνη. Αυτή η νέα εμπορική ζώνη ονομάστηκε «Europe Centrale Sud» και περιλαμβάνει μαζί με την Ελλάδα, που θα έχει δεσπόζουσα θέση τις: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, FYROM, Κροατία, Κύπρο, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία. Η κεντρική διοίκηση της εμπορικής ζώνης θα έχει έδρα το Βουκουρέστι.

    «Αυτή η νέα οργάνωση δεν θα επηρεάσει τις καθημερινές εμπορικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και δεν θα αλλάξει τίποτα για τους καταναλωτές και τους πελάτες της εταιρείας. Οι εμπορικές ομάδες της Michelin στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων. Η Ελλάδα άλλωστε, θα είναι η σημαντικότερη αγορά για την Michelin στη νέα εμπορική ζώνη και το ελληνικό εμπορικό τμήμα θα δει την περιοχή ευθύνης του να εξαπλώνεται καθώς αναλαμβάνει και την περιοχή της Αλβανίας» αναφέρει ο κ. David Jean και συνεχίζει: «Ο στόχος της νέας οργάνωσης είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση των πωλήσεων μεριμνώντας πάντοτε για το όφελος στον τελικό καταναλωτή. Γι' αυτό η εμπορική διαχείριση των πωλήσεων των κρατών αυτών (τιμολόγηση) θα πραγματοποιείται από το Βουκουρέστι».

    [07] Νέα επίθεση αυτοκτονίας, με επτά τραυματίες, στο Πακιστάν

    Επτά άνθρωποι, τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σήμερα από μια επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον μιας περιπόλου της αστυνομίας σε πόλη του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Η επίθεση σημειώθηκε σε μια αγορά στην Καταλάνγκ, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πεσαβάρ, πρωτεύουσας της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχουα, κοντά στην μεθόριο με το Αφγανιστάν.

    "Τουλάχιστον 3 αστυνομικοί και 4 πολίτες τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του κοντά σε περιπολικό όχημα της αστυνομίας", δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Ισραέλ Χαν.

    Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ωστόσο οι Ταλιμπάν ευθύνονται για τις περισσότερες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στην περιοχή αυτή.

    Το Πακιστάν υπολογίζει σε 35.000 τους νεκρούς των επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στην χώρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

    [08] «Grand Finale» από την εικαστικό Έμι Αβόρα, σήμερα στο Εθνικό θέατρο

    «Grand Finale» είναι ο τίτλος της ειδικά σχεδιασμένης για το φουαγιέ του Εθνικού Θεάτρου - νέας εγκατάσταση της εικαστικού Έμι Αβόρα που εγκαινιάζεταισήμερα Σάββατο (6-8 μ.μ.), στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος «Κοινή Θέα».

    Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε την Ιστορία αποτελεί κεντρικό άξονα στο έργο της Έμι Αβόρα. Την ενδιαφέρουν ειδικότερα περίοδοι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας που σηματοδοτούν το τέλος μια εποχής.

    Επικεντρώνεται στα σημάδια παρακμής που όμως θα φέρουν αναπόφευκτα το νέο με όλες τις αντιφάσεις του, με την συνύπαρξη του φόβου και της ελπίδας.

    Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της «Κοινής Θέας» η Αβόρα στρέφεται στην αρχιτεκτονική του κτιρίου Τσίλλερ. Η εγκατάσταση αποτελείται από ζωγραφικά έργα, σχέδια και μεγάλες εκτυπώσεις που καλύπτουν μεγάλο μέρος του φουαγέ.

    Οι εκτυπώσεις απεικονίζουν εσωτερικά κτιρίων του Τσίλλερ πάνω στα οποία έχει επέμβει η καλλιτέχνις και δηλώνουν μια αμφιθυμία, μεταξύ θαυμασμού και αντίδρασης προς τον Νεοκλασικισμό.

    Τα μικρότερης κλίμακας σχέδια που παρουσιάζει αναφέρονται με παρόμοιο σκεπτικό στο Γατόπαρδο του Βισκόντι, όπου επίσης κυριαρχούν τα μεγαλειώδη αλλά πλέον παρακμιακά σκηνικά και σχολιάζουν την ανθρώπινη φύση και

    τον τρόπο που τα ιστορικά γεγονότα σαρώνουν τις ανθρώπινες ιδέες και αξίες.

    Τέλος, τα ζωγραφικά έργα, όπως για παράδειγμα η ήρεμη αλλά απρόβλεπτη τίγρης στο Entrance, υπαινίσσονται την διαμάχη μεταξύ των κοινωνικών συμβάσεων και της επιθυμίας για επανάσταση ή φυγή.

    Την έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου επιμελούνται η Ελένη Κούκου και η Κατερίνα Τσέλου.

    Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη- Κυριακή 10πμ-9μμ (ώρες ταμείου). Είσοδος ελεύθερη.

    [09] ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες κατά μεγάλων τραπεζών για χειραγώγηση του Libor

    Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε ένα «σημαντικό τμήμα» από τις κατηγορίες κατά μεγάλων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America και Barclays, για το σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor.

    «Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι απορρίπτουμε ένα σημαντικό τμήμα από τις κατηγορίες (...), αλλά νομικά η υπόθεση αυτή από ότι φαίνεται είναι αβάσιμη», ανέφερε η δικαστής Ναόμι Μπούκχβαλντ.

    Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών μεταξύ των οποίων τράπεζες από τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ζημιώθηκαν από τη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor με αποτέλεσμα επηρεαστεί ένας μεγάλος αριθμός χρηματοοικονομικών προϊόντων, όπως τα καταναλωτικά και φοιτητικά δάνεια.

    Ενώ αναγνωρίζεται ότι ορισμένες τράπεζες που καταγγέλλονται, έχουν ήδη συμφωνήσει να πληρώσουν πρόστιμα στις ρυθμιστικές αρχές για να αποφύγουν τις ποινικές διώξεις, το δικαστήριο έκρινε ότι «μόνο λίγες κατηγορίες» μπορούν να εξεταστούν και απέρριψε τις κατηγορίες για εκβιασμό και παραβίαση της ομοσπονδιακής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, κρίνοντας ότι δεν έχουν αρκετά ισχυρή νομική βάση.

    Αρκετές από τις τράπεζες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με το επιτόκιο Libor έχουν πληρώσει μεγάλα πρόστιμα για να αποφύγουν τις διώξεις από τις ρυθμιστικές αρχές. Τον Φεβρουάριο, η Royal Bank of Scotland, πλήρωσε περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια στις βρετανικές και αμερικανικές αρχές. Το 2012, η ελβετική τράπεζα UBS συμφώνησε να καταβάλει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ η Barclays, η οποία οδήγησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, το καλοκαίρι του 2012, πλήρωσε πρόστιμο που ανήλθε στα 440 εκατομμύρια δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 March 2013 - 8:30:27 UTC