Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά μουσικής ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας
  • [02] Σαρρής: Δεν συζητείται γενική σημαντική μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων
  • [03] Εγκώμια Σρέντερ για τη Μέρκελ
  • [04] ΠΑΟ - Πλατανιάς 0 - 1, Άρης-Πανθρακικός 0-0 και ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

  • [01] Μετά μουσικής ο 2ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

    Μελωδικό θα είναι το ξεκίνημα για τους δρομείς που θα δώσουν δυναμικά το «παρών» στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, το πρωί της Κυριακής. Από τις 8.30 το πρωί η Φιλαρμονική Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του Χρήστου Παππού, υπόσχεται να δώσει το ρυθμό και να ανεβάσει τη διάθεση τόσο των 10.000 και πλέον δρομέων, όσο και των θεατών που αναμένεται να πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους για να τους χειροκροτήσουν, με γνωστές μελωδίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

    Η γιορτινή διάθεση μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος δεν θα σταματήσει όμως στις 9:00, οπότε και θα δοθεί η εκκίνηση για τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου. Η Φιλαρμονική Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνει στην αφετηρία για να συνοδεύσει όλους τους αγώνες που θα ακολουθήσουν έως τις 11:00.

    Ακόμη λοιπόν κι εκείνοι που δεν έχουν αποφασίσει να τρέξουν ?αν και προλαβαίνουν διότι υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές για τα 3χλμ θα κλείσουν το Σάββατο και η συμμετοχή είναι δωρεάν? έχουν λόγο να κατέβουν το πρωί της Κυριακής για μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να παρακολουθήσουν τον αγώνα, να χειροκροτήσουν τους δρομείς και να απολαύσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε μία πόλη χωρίς αυτοκίνητα.

    [02] Σαρρής: Δεν συζητείται γενική σημαντική μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων

    Την άποψη ότι «θα συρρικνωθεί το χρηματοοικονομικό σύστημα, που έχει επίκεντρο την Κύπρο και τις διεθνείς επιχειρήσεις, μέσω του νησιού» , διατύπωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής. Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι « η αναμορφωμένη Τράπεζα Κύπρου είναι έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο της στην κυπριακή οικονομία».

    Ο κ. Σαρρής διέψευσε κατηγορηματικά ότι συζητείται οιαδήποτε γενική σημαντική μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ανέφερε ότι αυτό που συζητείται είναι η συνεισφορά υπαλλήλων σε ορισμένες υποκατηγορίες για να διασωθούν θέσεις εργασίας. Αναφορικά με τα διατάγματα της Κεντρικής Τράπεζας, για την Τράπεζα Κύπρου, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το 37, 5% των καταθέσεων θα μετατραπεί σε μετοχές, το 22,5% «θα μπουν στην πάντα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και το 40 % ελευθερώνεται για ποσά πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ.

    Υπέδειξε παράλληλα ένα σημαντικό σημείο του συμψηφισμού των δανείων με τις καταθέσεις, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά, ότι στην Κύπρο υπάρχει, ίσως, ένα μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, οι δανειολήπτες να έχουν ταυτόχρονα ισόποσα και ίσως μεγαλύτερα ποσά καταθέσεων στις τράπεζες.Με αυτό τον συμψηφισμό, είπε, πολλοί πολίτες θα μπορέσουν να απελευθερωθούν από σημαντικά δάνεια.Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πωληθεί το παράρτημα της Λαϊκής Τράπεζας στη Βρετανία, ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά πωλήσεις των υποκαταστημάτων στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Σερβία και τη Ρουμανία.

    Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι η Κύπρος μπορεί να συνεχίσει να παραμένει χρηματοπιστωτικό κέντρο, χωρίς, ωστόσο, να έχει δραστηριότητες στο εξωτερικό.Εξήγησε ότι θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες οι Κύπριοι ελεγκτές, οι Κύπριοι δικηγόροι και άλλοι εξειδικευμένοι επαγγελματίες από την Κύπρο, δεδομένου ότι είναι κράτος δικαίου και έχει μια σημαντική υποδομή.Ο Μιχάλης Σαρρής εξήγησε ότι οι Ρώσοι «ολιγάρχες» δεν βρίσκονται στην Κύπρο, αλλά στο Λονδίνο, ενώ στην Κύπρο δραστηριοποιούνται οι μέσοι Ρώσοι που είχαν μικρές επιχειρήσεις στη Ρωσία και είχαν την έδρα τους στο νησί.Για το θέμα των εκροών καταθέσεων ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε τον κατάλογο από την Κεντρική Τράπεζα και ανακοίνωσε ότι με βάση αυτό τον κατάλογο ενδεχομένως να υπάρχει και θέμα με τον φόρο εισοδήματος.Έφερε ως παράδειγμα, ότι δεν μπορεί κάποιος να φυγάδευσε τρια εκατομμύρια από την Κύπρο και να έχει μισθό 20 χιλιάδες ευρώ.

    Αναφερόμενος στο θέμα της διαγραφής χρεών από τις τράπεζες, ο Μιχάλης Σαρρής υπέδειξε ότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα.Ωστόσο, επεσήμανε, πρόκειται «για μια συνήθη πρακτική οι τράπεζες να προβαίνουν σε διακονονισμούς δανείων".Στο μεταξύ διευκρινίσεις, για την εφαρμογή των διαταγμάτων για εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου και για απορρόφηση των καλών εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας, έδωσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζας της Κύπρου.

    [03] Εγκώμια Σρέντερ για τη Μέρκελ

    Προβαίνοντας σε μια χειρονομία μάλλον σπάνια, ειδικά σε εκλογικές χρονιές, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στην διάδοχο και πολιτική του αντίπαλο Άγγελα Μέρκελ, η οποία όπως εκτίμησε «ηγείται με αυτοσυγκράτηση» στην Ευρώπη.

    Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel, ο Σρέντερ εξήρε την Μέρκελ για τον τρόπο που επέλεξε να ηγηθεί στην Ευρώπη καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης χρέους στην ΕΕ και ως σήμερα, αν κι εξέφερε επίσης την άποψη ότι οι αρχικοί της δισταγμοί μερικά χρόνια νωρίτερα έκαναν τις τρέχουσες προσπάθειες διάσωσης του ενιαίου νομίσματος πιο ακριβές από όσο θα έπρεπε να είναι.

    [04] ΠΑΟ - Πλατανιάς 0 - 1, Άρης-Πανθρακικός 0-0 και ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

    Σπουδαία νίκη πέτυχε απόψε ο Πλατανιάς, καθώς για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 1-0 στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού, με γκολ του Ναζλίδη στο 4ο λεπτό.

    Με τις δύο ομάδες να παίζουν κακό ποδόσφαιρο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, Άρης και Πανθρακικός ααναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

    Νίκη με σημαντικό βαθμολογικό αντίκρισμα πέτυχε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 March 2013 - 20:30:22 UTC