Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταδίωξη λευκού βαν
  • [02] Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κουμουστά Λακωνίας
  • [03] Στάσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο
  • [04] "Ρίχνουν άγκυρα" τα πλοία την Τετάρτη
  • [05] Ιταλία: Η κεντροδεξιά ζητεί να ξαναρχίσουν οι επαφές των κομμάτων με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης

  • [01] Καταδίωξη λευκού βαν

    Την υπόνοια ότι οι ληστές με τα καλάσνικοφ, που ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό της 25χρονης στα Ίσθμια Κορινθίας, κινούνται με κλεμμένο φορτηγάκι, εκφράζουν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας.

    Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο χρονικό διάστημα από χθες στις 10 το βράδυ μέχρι σήμερα το απόγευμα, εκλάπη από τον Άσσο Κορινθίας, ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου βαν, μάρκας VW transporter, λευκού χρώματος, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ 7760.

    Επειδή το σημείο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου και του Σολωμού, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το τζιπ με το οποίο διέφυγαν κατά την καταδίωξη και τη φονική ανταλλαγή πυροβολισμών, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να το έκλεψαν οι ίδιοι για να ξεφύγουν από τον κλοιό που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Πελοπόννησο.

    Για το λόγο αυτό, γίνεται έκκληση στους πολίτες που θα αντιληφθούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο από τους τρεις ένόπλους έχουν ταυτοποιηθεί ότι είναι από τους δραπέτες των φυλακών.

    [02] Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κουμουστά Λακωνίας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην περιοχή Κουμουστά στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, που εκδηλώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι και καίει αναδασωτέα δασική έκταση.

    Στο μέτωπο, μάχη με τη φωτιά δίνουν 21 επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής και κάτοικοι της περιοχής με μηχανήματα,ενώ το έργο τους συνδράμουν και δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ.

    Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ενώ χαρακτηρίζεται δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής και από το γεγονός ότι βρίσκεται στις παρυφές του Ταϋγέτου.

    [03] Στάσεις εργασίας στον σιδηρόδρομο

    Σε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 16.00 έως τα μεσάνυχτα, προχωρούν η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών ΟΣΕ και το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού. Λόγω των στάσεων εργασίας αναμένονται ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τρένα, προαστιακός).

    Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και κάνουν λόγο για «αδικαιολόγητη» υπαγωγή του προσωπικού στο ενιαίο μισθολόγιο. Επίσης, αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    [04] "Ρίχνουν άγκυρα" τα πλοία την Τετάρτη

    Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 03/04/2013, καθώς οι ναυτικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις». Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζεται αύριο στη Βουλή επί των άρθρων, ενώ την Πέμπτη στο κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε η ακρόαση των φορέων από το χώρο της ναυτιλίας.

    Οι αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο κλιμακώνονται, καθώς εικοσιτετράωρη απεργία για την ίδια ημέρα, αποφάσισαν και οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι υπάλληλοι των λιμανιών.

    Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, έστω και την τελευταία στιγμή, ζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, από τα ναυτεργατικά σωματεία, τους λιμενεργάτες, τους υπαλλήλους του ΟΛΠ, του ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και της πλοηγικής υπηρεσίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    [05] Ιταλία: Η κεντροδεξιά ζητεί να ξαναρχίσουν οι επαφές των κομμάτων με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης

    Την έναρξη νέας φάσης διαβουλεύσεων ανάμεσα στα κόμματα ζήτησε ο γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Αντζελίνο Αλφάνο, αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς την πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για τη σύσταση δυο επιτροπών εμπειρογνωμόνων.

    «Θεωρούμε αναγκαίο ο πρόεδρος Ναπολιτάνο να ξαναρχίσει τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις και οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις να αρχίσουν και πάλι τον μεταξύ τους διάλογο. Το σπίτι καίγεται. . . δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές άλλες αναβολές και καθυστερήσεις», τονίζει ο Αλφάνο σε γραπτή ανακοίνωσή του.

    Παράλληλα, ο γραμματέας του κόμματος του «Καβαλιέρε» υπογραμμίζει ότι «ή προκύπτει μια πολιτική σύγκλιση για σύνθεση κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, ή πρέπει να γίνουν και πάλι εκλογές χωρίς να χαθεί η ευκαιρία του Ιουνίου για προσφυγή στις κάλπες».

    Αναμένεται η αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων και του ίδιου του Ιταλού προέδρου.

    Αύριο και τουλάχιστον το επόμενο δεκαήμερο η πολιτική διαδικασία «παγώνει» καθώς αρχίζουν το έργο τους οι δυο επιτροπές εμπειρογνωμόνων ?στις οποίες συμμετέχουν πολιτικοί, οικονομολόγοι, νομικοί και συνταγματολόγοι? που επέλεξε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ώστε να προταθούν προγραμματικές θέσεις κοινής αποδοχής, ώστε να διευκολυνθεί ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 April 2013 - 18:30:21 UTC