Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κάμερον "διαπραγματεύεται" το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ
  • [02] "Υγιεινή" σοκολάτα με φρουτοχυμό, "αμαρτωλή" με αλκοόλ
  • [03] Κόμμα ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ
  • [04] "Οι καταθέσεις σε Εθνική και Eurobank είναι απολύτως διασφαλισμένες"
  • [05] Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Β.Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυρηνική δοκιμή
  • [06] Εννιά νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν
  • [07] Μπριζίτ Ρουάν: «Ερωτεύτηκα τους Έλληνες και την Ελλάδα»
  • [08] Γιώργης Γιατρομανωλάκης: Η κρίση είναι πιθανόν να «θεραπεύει» τη λογοτεχνία
  • [09] Ηλεκτρονικός υπολογιστής βαθμολογεί τα διαγωνίσματα των σπουδαστών!
  • [10] Υπερτριπλάσια τα περιστατικά του δάγκειου πυρετού

  • [01] Ο Κάμερον "διαπραγματεύεται" το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον, αναμένεται να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Κάμερον, τον Ιανουάριο εξόργισε τους ευρωπαίους συμμάχους όταν δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ και ότι θα ζητήσει από τους πολίτες, μέσω δημοψηφίσματος, να ταχθούν υπέρ ή κατά της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σήμερα,μεταβαίνει στη Μαδρίτη όπου θα συναντηθεί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ενώ σήμερα επίσης, στο Παρίσι θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    Την Παρασκευή θαέχει συνομιλίες με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    Ο Κάμερον θα υποστηρίξει ότι η κρίση στην ευρωζώνη σημαίνει πως είναι αναπόφευκτο να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην ΕΕ. «Μπορούμε να έχουμε μια ευέλικτη Ευρώπη όπου δεν χρειάζεται όλοι να κάνουμε τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο, την ίδια στιγμή», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

    Ο Κάμερον πρόκειται να ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση ότι κάθε χώρα της ΕΕ έχει διαφορετικούς ρόλους. Σκοπεύει, επίσης, να επισημάνει το γεγονός δεν έχουν υπογράψει όλα τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, συμφωνία για ένταξή τους στην ευρωζώνη.

    [02] "Υγιεινή" σοκολάτα με φρουτοχυμό, "αμαρτωλή" με αλκοόλ

    Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για να δημιουργούν σοκολάτα που να περιέχει τα μισά λιπαρά από ό,τι τώρα και, στη θέση τους, να ενσωματώνουν υγιεινά συστατικά, όπως φρουτοχυμό και βιταμίνη C. Αν οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας υιοθετήσουν τη νέα μέθοδο, η σοκολάτα, ιδίως η μαύρη, που ήδη θεωρείται ότι κάνει καλό στην υγεία αν καταναλώνεται με μέτρο, θα γίνει ακόμα πιο υγιεινή.

    Από την άλλη όμως, η ίδια τεχνική θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την εισαγωγή αλκοόλ στις σοκολάτες. Στη θέση του φρουτοχυμού, κατά τους Βρετανούς ερευνητές, θα μπορούσε να εισαχθεί ακόμα και αλκοόλ στη σοκολάτα, οπότε ανοίγει η προοπτική για σοκολάτες με γεύση βότκα! Φυσικά σε αυτή την περίπτωση, η σοκολάτα δεν θα είναι το ίδιο υγιεινή.

    Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το BBC.

    Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, ο χυμός μπορεί να εισαχθεί με τη μορφή μικρο-φυσαλίδων, χωρίς η σοκολάτα να χάνει καθόλου τη γνωστή «γεμάτη» γεύση της.

    Ακόμα, η νέα τεχνική αποτρέπει το «ζαχάρωμα» της σοκολάτας, δηλαδή τη δημιουργία ενός άσπρου «φιλμ» που επικαλύπτει την επιφάνεια της, όταν έχει μείνει για καιρό στο ράφι.

    [03] Κόμμα ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ

    Ανακοινώθηκε το Σάββατο η δημιουργία του πολιτικού κόμματος WikiLeaksParty, το οποίο θα διεκδικήσει έδρες στην κοινοπολιτειακή Γερουσία στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, με επικεφαλής τον Τζούλιαν Ασάντζ.

    Στελέχη του κόμματος ανακοίνωσαν, ότι θα επιλεγούν «εκλεκτοί» υποψήφιοι για να διεκδικήσουν έδρες στη Βικτωρία, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Δυτική Αυστραλία.

    Ένας από τους υποψηφίους του νεοσύστατου κόμματος θα είναι κι ο Τζούλιαν Ασάντζ, που παραμένει έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο.

    Ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Γκρεγκ Μπαρνς, επιβεβαίωσε την υποψηφιότητα του Ασάντζ και αντέκρουσε τα σχόλια, ότι στόχος του κόμματος είναι να επιτύχει την επιστροφή του φυγόδικου Αυστραλού πολίτη στην Αυστραλία.

    [04] "Οι καταθέσεις σε Εθνική και Eurobank είναι απολύτως διασφαλισμένες"

    Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank, τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

    «Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank», είπε, σημειώνοντας ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες.

    Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».

    [05] Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Β.Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυρηνική δοκιμή

    Η Βόρεια Κορέα δεν φαίνεται να προετοιμάζεται για τέταρτη πυρηνική δοκιμή στο άμεσο μέλλον, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, ερμηνεύοντας την δραστηριότητα στην περιοχή των δοκιμών.

    "Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν ασυνήθιστες κινήσεις που να υποδηλώνουν ότι (η Βόρεια Κορέα) επιθυμεί να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή", ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

    Νωρίτερα σήμερα, άλλο υπουργείο της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή.

    Εξάλλου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα έχουν καθορίσει μια κοινή στρατηγική αντιποίνων ανάλογων με τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας με στόχο την πρόληψη της κλιμάκωσης που θα οδηγήσει σε έναν ανοικτό πόλεμο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, η εφημερίδα διευκρινίζει πως το νέο σχέδιο της "αντιπρόκλησης" προβλέπει την άμεση, αλλά αναλογική "απάντηση με τον ίδιο τρόπο" στην Βόρεια Κορέα αν αυτή αποφασίσει να επιτεθεί με χερσαίες δυνάμεις ή με πυραύλους.

    [06] Εννιά νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον εννιά επιβάτες λεωφορείου σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν το όχημα έπεσε πάνω σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο της επαρχίας Ουαρντάκ, νοτιοδυτικά της Καμπούλ.

    Δεκαπέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 8 το πρωί τοπική ώρα, δήλωσε ο Αταουλάχ Χογκιάνι, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

    ίδιος κατηγόρησε τους ταλιμπάν ότι ευθύνονται για την επίθεση.

    [07] Μπριζίτ Ρουάν: «Ερωτεύτηκα τους Έλληνες και την Ελλάδα»

    «Ερωτεύτηκα τους Έλληνες και την Ελλάδα» είπε η Μπριζίτ Ρουάν, σκηνοθέτις της γαλλο-ελληνικής κομεντί, «Τίμα τη μητέρα σου και τη μητέρα σου» («Tu honoreras ta mere et ta mere»), που προβλήθηκετο Σάββατοστον κινηματογράφο «Δαναός», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Η ταινία γυρίστηκε στη Μήλο και συμπρωταγωνιστούν ο Λάκης Λαζόπουλος (στον ρόλο του δημάρχου του νησιού) και ο Ντέμης Ρούσσος (στον ρόλο του παπά).

    Η Γαλλίδα σκηνοθέτις παρουσίασε τους συντελεστές μιλώντας ελληνικά, χαρακτήρισε τη συνεργασία της με τους Έλληνες ως «μία ηλιόλουστη εμπειρία» και αφού χόρεψε συρτάκι υπό τους ήχους της ταινίας, τόνισε: «ήθελα να διηγηθώ την ιστορία μιας μητέρας και του γιου της, δεν είναι οι διακοπές, δεν είναι η ιστορία μιας οικογένειας. Αυτό που ήθελα να διηγηθώ είναι η ιστορία των ανθρώπων από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο. Η γέννηση είναι ένα δύσκολο ακροβατικό, είναι κάτι πολύ επικίνδυνο που το κάνουν μαζί η μητέρα και το παιδί και τους ενώνει για πάντα. Οι γιοι και οι μητέρες είναι ένα δύσκολο θέμα και καλύτερα είναι να το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ».

    Η ταινίαβγαίνει στις αίθουσες στις 18 Απριλίου.

    [08] Γιώργης Γιατρομανωλάκης: Η κρίση είναι πιθανόν να «θεραπεύει» τη λογοτεχνία

    Δύο μυθιστορήματα του Γιώργη Γιατρομανωλάκη, «Το χρονικό του Δαρείου» και «Ο παππούς μου και το Κακό», αποδείχθηκαν προφητικά για την κατάσταση στην οποία έφτασε η Ελλάδα την τελευταία τριετία. Προσπαθώντας να εξηγήσει την επιμονή του στις «κατολισθήσεις της Ιστορίας», ο συγγραφέας λέει ότι η χώρα «περπατάει» εδώ και χρόνια στην «ολόμαυρη ράχη» όχι μόνο της οικονομικής αλλά και της ψυχικής καταστροφής.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Γ. Γιατρομανωλάκης επισημαίνει ότι ο «θάνατος του βενιζελικού οράματος είναι η μακρό-βεντέτα του πολιτικού συστήματος», για να προσθέσει: «Είμαστε σε αδιέξοδο δρόμο. Η μόνη «δόξα» μας φαίνεται να είναι η φθορά μας και δεν εννοώ τα ένδοξά μας ερείπια». Σε ό,τι αφορά τη σχέση της κρίσης με τη λογοτεχνία, ο Γ. Γιατρομανωλάκης τονίζει ότι η κρίση είναι πιθανόν να «θεραπεύει» τη λογοτεχνία, αλλά το ανάποδο δεν μπορεί να συμβεί ποτέ.

    [09] Ηλεκτρονικός υπολογιστής βαθμολογεί τα διαγωνίσματα των σπουδαστών!

    Οι καθηγητές θα πρέπει να χαρούν -ή μήπως να ανησυχήσουν;- επειδή θα έχουν λιγότερη δουλειά, χάρη σε ένα λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή που αναλαμβάνει να διορθώσει και να βαθμολογήσει μόνο του τα online διαγωνίσματα των σπουδαστών. Μάλιστα η αυτόματη διόρθωση περιλαμβάνει και το απαιτητικό μάθημα της συγγραφής δοκιμίου - έκθεσης για κάποιο θέμα.

    Η μη κερδοσκοπική πλατφόρμα EdX, που δημιούργησαν τα αμερικανικά πανεπιστήμια Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Καλιφόρνιας - Μπέρκλεϊ για να προσφέρουν online μαθήματα μέσω του διαδικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο, μόλις έθεσε σε λειτουργία ένα τέτοιο σύστημα, που απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο του διδακτικού προσωπικού.

    Το λογισμικό αυτόματης αξιολόγησης σύντομα θα διατεθεί δωρεάν στο Ίντερνετ σε οποιοδήποτε αντίστοιχο εκπαιδευτικό φορέα θέλει να το χρησιμοποιήσει. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογήσει τα γραπτά, τα οποία μπορεί να είναι όχι μόνο σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις, αλλά και δοκίμια έκθεσης.

    [10] Υπερτριπλάσια τα περιστατικά του δάγκειου πυρετού

    Τα περιστατικά λοίμωξης από δάγκειο πυρετό είναι τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερα παγκοσμίως, σε σχέση με τις έως τώρα εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι ο δάγκειος, που θεωρείται πλέον η ταχύτερα εξαπλωνόμενη τροπική νόσος, είχε μέχρι σήμερα υποεκτιμηθεί.

    Οι επιστήμονες δημιούργησαν τον λεπτομερέστερο έως τώρα «χάρτη» εξάπλωσης της λοιμώδους νόσου στη Γη. Το επίτευγμα θα συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες καταπολέμησης του δάγκειου.

    Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει κάποιο εγκεκριμένο εμβόλιο και οι προσπάθειες αντιμετώπισης επικεντρώνονται στον έλεγχο των κουνουπιών - φορέων. Όμως, η νόσος συνεχίζει να εξαπλώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, ενώ τώρα μόλις, μετά και τη νέα έρευνα, αρχίζει να γίνεται καλύτερα κατανοητή η επίπτωσή της για τη δημόσια υγεία.

    Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις (που βασίστηκαν σε εξελιγμένα μαθηματικά μοντέλα), ο δάγκειος είναι πανταχού παρών στις τροπικές περιοχές και ιδίως στις μεγαλουπόλεις τους.

    Υπολογίζεται ότι συμβαίνουν 390 εκατ. μολύνσεις κάθε χρόνο διεθνώς (από τις οποίες 96 εκατ. είναι πιο σοβαρές), πολύ περισσότερες από τα 50 έως 100 εκατ. περιστατικά που εκτιμούσε ο ΠΟΥ. Αρκετοί ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί, γι? αυτό υπήρχε υποεκτίμηση της νόσου έως τώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 April 2013 - 8:30:22 UTC