Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποπληθωρισμός μετά από 45 χρόνια στην Ελλάδα
  • [02] Προχωρά η διαδικασία για τις γερμανικές αποζημιώσεις
  • [03] Προς άγνωστη τοποθεσία μεταφέρθηκε η σορός της Μ. Θάτσερ
  • [04] Οι Γερμανοί πιο προσηλωμένοι από ποτέ στο ευρώ
  • [05] Νέοι άνθρωποι επενδύουν στην ιδανική τουριστική εμπειρία
  • [06] Το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων
  • [07] Συνάντηση Κέρι - Νετανιάχου για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών
  • [08] «Τέλος» ο Ρουέδα από την Γιούνγκ Μπόις
  • [09] Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στο EuroCup ο Φώτης Κατσικάρης

  • [01] Αποπληθωρισμός μετά από 45 χρόνια στην Ελλάδα

    Αρνητικός πληθωρισμός 0,2% καταγράφηκε σε ετήσια βάση τον Μάρτιο εφέτος (για πρώτη φορά μετά από περίπου 45 χρόνια και τον Μάιο 1968 που είχε μειωθεί κατά 0,3%), από αύξηση 0,1% τον Φεβρουάριο.

    Και αυτό, παρά τη σημαντική επιβάρυνση κυρίως από τις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο θέρμανσης (26,9%) και σε τιμολόγια της ΔΕΗ (12,3%). Στα είδη που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς», οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν στις νωπές πατάτες (27,9%), στα νωπά ψάρια (2,7%) και στα νωπά φρούτα (2,3%) και οι μικρότερες ανατιμήσεις στα γαλακτοκομικά και αυγά (0,6%) και στα κρέατα (0,4%).

    Ανατιμήσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα τσιγάρα (5,9%) και στην ένδυση- υπόδηση (2,1%), ενώ σημαντικά αυξήθηκε σε έναν χρόνο το κόστος των αεροπορικών δρομολογίων (23,7%). Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στα φάρμακα (14,6%), στις οικιακές υπηρεσίες (8,4%), στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (5,7%), στα αυτοκίνητα (5,3%) και στις τηλεφωνικές υπηρεσίες (5,1%).

    Ειδικότερα, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), δημοσιοποιήθηκαν τα εξής:

    Από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου 2013, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2012, προκύπτει μείωση 0,2% έναντι αύξησης 1,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2012 προς το 2011.

    Ενώ, ο γενικός δείκτης τον Μάρτιο 2013 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2013, παρουσίασε αύξηση 2,5% έναντι αύξησης 2,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    [02] Προχωρά η διαδικασία για τις γερμανικές αποζημιώσεις

    Στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλο, διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την έρευνα των αρχείων που αναφέρονται στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η έκθεση εστάλη στο Προέδρο του Νομικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.

    [03] Προς άγνωστη τοποθεσία μεταφέρθηκε η σορός της Μ. Θάτσερ

    Ιδιωτικό ασθενοφόρο παρέλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες το φέρετρο με τη σορό της Μάργκαρετ Θάτσερ από το ξενοδοχείο Ριτζ, όπου η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε αφήσει την τελευταία της πνοή λίγες ώρες νωρίτερα και στη συνέχεια αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Η Θάτσερ διέμενε στο Ριτζ μετά τη νοσηλεία της, στα τέλη Δεκεμβρίου, για μια χειρουργική επέμβαση στην κύστη. Στο ξενοδοχείο αυτό πέθανε χθες το πρωί από εγκεφαλικό, σε ηλικία 87 ετών.

    Η κηδεία της "Σιδηράς Κυρίας" θα τελεστεί την Τετάρτη, 17 Απριλίου, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ.

    Στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας θα αποδοθούν στρατιωτικές τιμές στη διάρκεια τελετής στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο, όπως είχε συμβεί και στην κηδεία της λαίδης Νταϊάνας και της βασιλομήτορος Ελισάβετ.

    [04] Οι Γερμανοί πιο προσηλωμένοι από ποτέ στο ευρώ

    Οι Γερμανοί παραμένουν σήμερα προσηλωμένοι στο ευρώ περισσότερο από ποτέ, παρά την κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, με τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων να επιθυμούν να διατηρήσουν το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Περίπου το 69% των Γερμανών που ερωτήθηκαν από το Ινστιτούτο Forsa για την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, εκτιμά ότι η Γερμανία πρέπει να διατηρήσει το ευρώ ως νόμισμα και ότι το ευρώ θα υπάρχει και στο μέλλον.

    Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης στο ευρώ από τότε που αυτό υιοθετήθηκε το 2002, τονίζει η εφημερίδα, η οποία υπενθυμίζει ότι το 2012, οι μισοί απέρριπταν το ενιαίο νόμισμα.

    [05] Νέοι άνθρωποι επενδύουν στην ιδανική τουριστική εμπειρία

    Επενδύουν στον τουρισμό αναζητώντας πρωτότυπους τρόπους για να κάνουν την εύρεση του ιδανικού τουριστικού προορισμού πιο εύκολη και ελκυστική για τους ταξιδιώτες. Νέοι επιχειρηματίες δημιουργούν στην Ελλάδα πρωτότυπες τουριστικές εφαρμογές οι οποίες δια διαμέσου του Παγκόσμιου Ιστού είναι πρόσβασιμες σε ταξιδιώτες όλου του κόσμου.

    Φέρνουν σε επαφή ταξιδιώτες με ντόπιους, διευκολύνουν λάτρεις της θάλασσας να νοικιάσουν τα σκάφη των ονείρων τους, προτείνουν ολοκληρωμένα τουριστικά πακέτα ή συνδράμουν τα ξενοδοχεία στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να βρουν πελάτες. Το ΑΠΕ- ΜΠΕ παρουσιάζει πέντε διαδικτυακές εφαρμογές, που συνδυάζουν τις νέες τεχνολογίες με την ιδανική τουριστική εμπειρία.

    Το Dopios ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο από την Αθήνα. Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τους ντόπιους μιας πόλης με τους επισκέπτες της, προκειμένου να τους μυήσουν σε αγαπημένες γωνιές τους.

    Πίσω από τη διαδικτυακή αυτή κοινότητα βρίσκονται τρεις νέοι Έλληνες, που μοιράζουν τη ζωή τους μεταξύ Ελλάδας και Σαν Φρανσίσκο, ο Αλέξανδρος Τρίμης, ο Νίκος Σαριλάκης και ο Μανώλης Κουνελάκης. Την ομάδα συμπληρώνει ο Ινδός προγραμματιστής Ανάντ Χένρι.

    Λάτρεις της θάλασσας με ιδιοκτήτες σκαφών και ιστιοπλοϊκών επιχειρεί να συνδέσει η διαδικτυακή πλατφόρμα Incrediblue. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το ιδανικό σκάφος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ανάμεσα σε 200 σκάφη σε 35 δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Πορτογαλία και την Κροατία. Οι τιμές ενοικίασης κυμαίνονται από 25 μέχρι 1.000 ευρώ ανά άτομο την ημέρα.

    Την ιδρυτική ομάδα του Incrediblue απαρτίζουν ο Αντώνης Φιοράκης, ο Γιώργος Γάτος και ο Θοδωρής Ορφανίδης.

    [06] Το Δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων

    Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων, με αμετάβλητο κόστος έναντι της τελευταίας αντίστοιχης δημοπρασίας.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ. Η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 4,25% έναντι 4,25% αντίστοιχης δημοπρασίας στις 5 Μαρτίου 2013.

    Υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 1,6 δισ. ευρώ, που υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,60 φορές, και έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καΒ­Β­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των ΒαΒ­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 12 Απριλίου 2013.

    [07] Συνάντηση Κέρι - Νετανιάχου για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών

    Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συναντήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Στέγασης Ούρι Αριέλ ανακοίνωνε την ανέγερση 50 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ οι οποίες θα δοθούν σε επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

    Πραγματοποιώντας το δεύτερο ταξίδι του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος είχε δειπνήσει χθες με τον Νετανιάχου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ειρήνη μεταξύ των δύο πλευρών είναι δυνατή αλλά δεν θα είναι εύκολη, καθώς αυτή πρέπει να επιτευχθεί με σεβασμό στις "ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ" και στις "προσδοκίες για την ίδρυση ενός κράτους" των Παλαιστινίων.

    [08] «Τέλος» ο Ρουέδα από την Γιούνγκ Μπόις

    Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Γιούνγκ Μπόις αποτελεί ο Μάρτιν Ρουέδα, όπως ανακοίνωσε χθες ο ελβετικός σύλλογος, καθώς «πλήρωσε το μάρμαρο» για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας.

    Η Γιουνγκ Μπόις βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας του ελβετικού πρωταθλήματος και έχει μείνει εκτός διεκδίκησης για συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης. Ο Ελβετός τεχνικός, με ισπανικές ρίζες, είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γιουνγκ Μπόις το 2012 και δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα χρόνο στον πάγκο της ομάδας.

    [09] Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στο EuroCup ο Φώτης Κατσικάρης

    Ο Φώτης Κατσικάρης επελέγη ως ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στο EuroCup. Ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε την Μπιλμπάο στον τελικό της διοργάνωσης, με την καταληκτική αναμέτρηση απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν να έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο (13/4) στο Σαρλερουά του Βελγίου.

    Στην 4η χρονιά του στην τεχνική ηγεσία της βασκικής ομάδας, ο Κατσικάρης πανηγύρισε μαζί με τους Έλληνες διεθνείς Νίκο Ζήση, Κώστα Βασιλειάδη και τους υπόλοιπους παίκτες του την πρώτη ιστορική πρόκριση σε τελικό του EuroCup. Αν μάλιστα καταφέρει η Μπιλμπάο να στεφθεί Κυπελλούχος, τότε θα επιστρέψει την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρωλίγκα.

    Προηγούμενοι παραλήπτες του βραβείου του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς στο EuroCup ήταν οι Οκτάι Μαχμουτί (Μπένετον Τρεβίζο, 2009), Ηλίας Ζούρος (Πανελλήνιος, 2010), Αλεξάνταρ Πέτροβιτς (Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ, 2011) και Γιούρι Ζντοβτς (Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης, 2012).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 April 2013 - 10:30:22 UTC