Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άλμα 5,44% στο Χρηματιστήριο
  • [02] Στον δρόμο για τις Κάννες η Οντρέ Τοτού
  • [03] Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ
  • [04] «Πισθάγκωνα δεμένα στις μνημονιακές τους δεσμεύσεις τα κυβερνητικά κόμματα»
  • [05] Δένουν τα πλοία την Τρίτη 16 Απριλίου
  • [06] H Βιέννη θα διαπραγματευθεί άρση τραπεζικού απορρήτου για τους ξένους
  • [07] Έξι χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα απέσυραν εκατομμύρια ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες
  • [08] Η Ρεάλ δίνει τον Ιγκουαΐν για τον Μπέιλ

  • [01] Άλμα 5,44% στο Χρηματιστήριο

    Αλματώδη άνοδο συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά. Στο limit up του 30% έχει "κλειδώσει" η μετοχή της Eurobank, ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:20 διαμορφώθηκε στις 874,20 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 5,44%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 34,195 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει υψηλά κέρδη σε ποσοστό 6,01%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 6,61%.

    Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (+9,41%), των Πρώτων Υλών (+9,30%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+8,77%).

    [02] Στον δρόμο για τις Κάννες η Οντρέ Τοτού

    Η Γαλλίδα ηθοποιός Οντρέ Τοτού θα είναι η οικοδέσποινα των τελετών έναρξης και λήξης του κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, από τις 15 ως τις 26 Μαΐου. Η Τοτού πρωταγωνιστεί στην ταινία L'Ecume του Μισέλ Γκοντρί, στο πλευρό του Ρομέν Ντιρίς.

    Η τελετή έναρξης του 66ου Φεστιβάλ των Καννών θα αρχίσει στις 15 Μαΐου στις 19:15 (τοπική ώρα) και η τελετή λήξης στις 26 Μαΐου στις 19:00.Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι φέτος ο αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Στίβεν Σπίλμπεργκ.

    Η Οντρέ Τοτού διαδέχεται την Μπερενίς Μπεζό, πρωταγωνίστρια του "The Artist" που παρουσίασε τις δύο τελετές το 2012.

    [03] Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

    Με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από τη γενική γραμματέα της Αλέκα Παπαρήγα, αρχίζουν την Πέμπτη, στις 10 το πρωί, οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, «στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους, τα προσυνεδριακά κείμενα». Χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ 66 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.

    [04] «Πισθάγκωνα δεμένα στις μνημονιακές τους δεσμεύσεις τα κυβερνητικά κόμματα»

    Συζητήσεις «για τα μάτια του κόσμου» κάνει η κυβέρνηση με την τρόικα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνει ότι, ενώ η οικονομία και η κοινωνία ασφυκτιούν από την υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος, κυβέρνηση και τρόικα είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι τέλους το κοινό και προαποφασισμένο σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων.

    O ΣΥΡΙΖΑ τονίζei ότι «πέρα από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είναι αλυσοδεμένοι πισθάγκωνα στις μνημονιακές δεσμεύσεις».

    [05] Δένουν τα πλοία την Τρίτη 16 Απριλίου

    Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 16 Απριλίου, αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ζητώντας για άλλη μία φορά την απόσυρση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».

    Η απεργία, που θα περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα ξεκινήσει από τις 6 το πρωί της Τρίτης 16/04 και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης 17/07.

    [06] H Βιέννη θα διαπραγματευθεί άρση τραπεζικού απορρήτου για τους ξένους

    Η Αυστρία θα διαπραγματευθεί την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους ξένους κατοίκους οι οποίοι είναι κάτοχοι λογαριασμού στο έδαφός της, δήλωσε σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν. "Θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις από κοινού με το Λουξεμβούργο. Ναι, θα διαπραγματευθούμε", δήλωσε ο καγκελάριος στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

    Οι συζητήσεις αφορούν την αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων κατοίκων της ΕΕ που έχουν λογαριασμό στην Αυστρία. Ωστόσο το τραπεζικό απόρρητο, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, θα διαφυλαχθεί για τους Αυστριακούς, πρόσθεσε.

    Χθες ο Φάιμαν είχε ήδη δηλώσει πως η Αυστρία είναι έτοιμη, μετά τις παραχωρήσεις του Λουξεμβούργου, να συζητήσει κι αυτή μια βελτίωση των ανταλλαγών τραπεζικών πληροφοριών ευρωπαίων κατοίκων για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.

    [07] Έξι χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα απέσυραν εκατομμύρια ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες

    Κατάλογος με έξι χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαρτίου προχώρησαν σε απόσυρση καταθέσεων πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Κύπρο, στάλθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.

    Ο κατάλογος θα τεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων και την ερχόμενη Πέμπτη θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιων της Επιτροπής Θεσμών ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζοντας αμφιβολίες κατά πόσο η ΚΤ απέστειλε όλα τα ονόματα.

    [08] Η Ρεάλ δίνει τον Ιγκουαΐν για τον Μπέιλ

    Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν το βάζει κάτω και, παρά τις συνεχείς αρνήσεις, συνεχίζει να πιέζει την Τότεναμ για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

    Ο αριστερός διεθνής μέσος παραμένει πάντα ο βασικός «στόχος» της ισπανικής ομάδας και το καλοκαίρι φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση «μαμούθ» για την απόκτησή του.

    Η διοίκηση της Ρεάλ είναι αποφασισμένη να αποκτήσει τον Ουαλό σταρ και γι΄αυτό θα προτείνει ένα ποσό πάνω από 20 εκατ. ευρώ και τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ως αντάλλαγμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 April 2013 - 12:30:27 UTC