Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας
  • [02] Συνάντηση Φ. Κουβέλη - Αντ. Μανιτάκη
  • [03] ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δοθούν χάρισμα στους δανειστές οι ελληνικές τράπεζες
  • [04] Αντ. Μανιτάκης: Διορία στα υπουργεία έως τις 20 Απριλίου

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

    Πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, στην προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, πριν από το άτυπο Eurogroup την ερχόμενη Παρασκευή.

    Στη συνάντηση μετέχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, καθώς η κινητικότητα στο Δημόσιο αποτελεί διαρθρωτικό ορόσημο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

    [02] Συνάντηση Φ. Κουβέλη - Αντ. Μανιτάκη

    Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη είχε, στις 2 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, στη διάρκεια της οποίας έγινε επισκόπηση των θεμάτων που αφορούν το σχέδιο του υπουργού για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις της τρόικας για άμεσες αποχωρήσεις των "επίορκων" δημοσίων υπαλλήλων.

    Ο κ. Μανιτάκης είχε παραλάβει από την τρόικα γραπτώς τις απόψεις της για άμεση αποχώρηση υπαλλήλων από το Δημόσιο.

    Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πλήρη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του κ. Μανιτάκη και διαπιστώθηκε ότι η πρόταση της τρόικας δεν περιλαμβάνει κανένα καινούργιο στοιχείο, ενώ δεν συνάδει με την κυβερνητική θέση που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    [03] ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δοθούν χάρισμα στους δανειστές οι ελληνικές τράπεζες

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το θέμα της ακύρωσης της συγχώνευσης των τραπεζών, εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλει οι ελληνικές τράπεζες να δοθούν χάρισμα στους δανειστές» και ότι «το σχέδιό του είναι να καταρρεύσει η οικονομία για να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή».

    Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή δηλώσεις στον ρ/σ ALPHA του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος μιλώντας για τις τράπεζες είπε ότι «για εμάς, όποιος βάζει τα λεφτά, πρέπει να έχει και τα κλειδιά», η ΝΔ αναφέρει πως «στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει, για μία ακόμη φορά, τους Έλληνες καταθέτες, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Παπαδημούλη, απαιτεί απροκάλυπτα οι ελληνικές τράπεζες να δοθούν χάρισμα στους δανειστές!» και τονίζει: «Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβαν πόσο κακό έκαναν στην Κύπρο!».

    [04] Αντ. Μανιτάκης: Διορία στα υπουργεία έως τις 20 Απριλίου

    Έως τις 20 Απριλίου, θα πρέπει οκτώ υπουργεία να ενημερώσουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πορεία υλοποίησης καταργήσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών και φορέων τους, σύμφωνα με εγκύκλιο.

    Έτσι, τα υπουργεία Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, Εργασίας, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Τουρισμού και Μακεδονίας-Θράκης θα πρέπει να αποστείλουν συγκεκριμένα στοιχεία για τον εντοπισμό τυχόν καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των διαδικασιών (όσον αφορά, παραδείγματος χάρη, στην ολοκλήρωση της διενεργούμενης εκκαθάρισης και των διαδικασιών τακτοποίησης του προσωπικού, στην αξιοποίηση των ιδιόκτητων κτιρίων και τη λήξη των μισθώσεων των μη ιδιόκτητων, στη διασφάλιση, μεταφορά και αξιοποίηση του κάθε είδους εξοπλισμού κλπ), που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο, με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την κατάργηση οκτώ φορέων και 197 νομικών προσώπων του δημοσίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 April 2013 - 14:30:21 UTC