Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Χρειάζεται ισχυρή νομική βάση για τις γερμανικές αποζημιώσεις
  • [02] Έγκλημα με θύμα 20χρονη φοιτήτρια
  • [03] "Η τέχνη είναι Λερναία Υδρα"

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Χρειάζεται ισχυρή νομική βάση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

    «Θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον ρώτησε, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, τι γίνεται με το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, καθώς ο ίδιος είχε διατυπώσει τη σχετική νόταμ (διακοίνωση) στη γερμανική πλευρά, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «υπεβλήθη ένα πόρισμα, το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς -εφόσον είναι να προχωρήσουμε, η πολιτική βάση είναι δεδομένη- χρειάζεται νομική τεκμηρίωση. Περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης στον υπουργό Εξωτερικών ότι ήταν «πολύ καλή» η απαντητική επιστολή έστειλε (ο κ. Αβραμόπουλος) στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου.

    [02] Έγκλημα με θύμα 20χρονη φοιτήτρια

    Θανάσιμα τραυματισμένη, από το μαχαίρι ενός 25χρονου κτηνοτρόφου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Φιλιατών μια φοιτήτρια της Νοσηλευτικής, το μεσημέρι, όπου λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε, παρά την μάχη που έδωσαν οι γιατροί, για να την κρατήσουν στη ζωή.

    Άναυδοι έμειναν όσοι βρίσκονταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης στη 1.30 μετά το μεσημέρι, καθώς είδαν τον 25χρονο κτηνοτρόφο από την περιοχή τους, να καταφέρει κτυπήματα σε μαχαίρι στο λαιμό της άτυχης κοπέλας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έφτασε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο έξω από την καφετέρια όπου βρισκόταν η φοιτήτρια με την παρέα της και τη φώναξε για να μιλήσουν. Λίγα λεπτά αργότερα, διαπληκτίστηκαν και ο κτηνοτρόφος έβγαλε από το αυτοκίνητο ένα μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα την 20χρονη, η οποία καταγόταν από χωριό της Παραμυθιάς. Αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί χτενίζουν την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

    [03] "Η τέχνη είναι Λερναία Υδρα"

    Πώς γίνεται να μπερδέψεις μια σοκολατίνα με μία χειροβομβίδα; Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι ένας σκίουρος; Τι γράφει στη χειρολαβή της, η ρακέτα του Γιάννη; Και μήπως τελικά, όταν γράφεις με κόκκινο, είναι λίγο σα να μην βρήκες μπλε;

    Σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απάντηση η παράσταση των Νόρα Δημοπούλου και Βαγγέλη Ιεζεκιήλ Παπά. Μετά από 3 μήνες sold-out παραστάσεων σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη και αφού απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, οι Katayisteater και το έργο «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα» έρχονται ξανά στην Αθήνα και στο Θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή) για 6 μόνο παραστάσεις, από τις 10 έως τις 25 Απριλίου (Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15).

    Η ιδέα για την παράσταση προέκυψε από την πρώτη ανάγνωση του έργου. «Ήταν σχεδόν κεραυνοβόλο αυτό που συνέβη. Ο τρόπος γραφής, αυτή η εμμονή με τα κλισέ και η μεταχείριση τους ήταν από τους πρώτους λόγους ενασχόλησης με το έργο», λένε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βαγγέλης Ιεζεκιήλ Παπάς και η Νόρα Δημοπούλου που αποτελούν την θεατρική ομάδα Katayisteater .

    Τη σημερινή κατάσταση την αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία. «Η κρίση μας επηρεάζει σίγουρα οικονομικά. Αλλά πάντα υπάρχει κι εκείνο το κομμάτι μας που προσπαθεί να δει απ' έξω την κατάσταση και να τη μεταφράσει/μεταφέρει στη σκηνή», εξηγούν οι νεαροί καλλιτέχνες.

    Αυτό που τους δίνει ελπίδα είναι το νεαρό της ηλικίας τους και το ένστικτό τους. Όσο για το μέλλον; «Θα υπάρχουν σίγουρα δυσκολίες. Αλλά η τέχνη είναι Λερναία Ύδρα. Θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά την κρίση», συμπληρώνουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 April 2013 - 14:30:28 UTC