Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ιω. Στουρνάρα
  • [02] ΗΠΑ: Ο "Εθνικός Κήρυκας" συμπλήρωσε 98 χρόνια ζωής
  • [03] Ιω. Καπελέρης: Δεν είχα καμία εμπλοκή στη διαχείριση της λίστας
  • [04] Ρόιτερς: Αποθέματα χρυσού πουλά η Κύπρος

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ιω. Στουρνάρα

    Στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των έως τώρα διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας, μετά και τη σημερινή εξάωρη συνάντηση, μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα επαναληφθεί στις 8.30 απόψε.

    «Θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση όταν επιστρέψουμε από το Eurogroup», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, λίγο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού,με τον υπουργό Οικονομικών.

    [02] ΗΠΑ: Ο "Εθνικός Κήρυκας" συμπλήρωσε 98 χρόνια ζωής

    Η επιβίωση των ελληνόφωνων μέσων ενημέρωσης της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας αποτελεί βασικό στοιχείο στη γενικότερη προσπάθεια για διαιώνιση της ελληνικής γλώσσας και κληρονομιάς ανάμεσα στις νέες γενιές.

    Στις 2 Απριλίου 2013, η ημερήσια εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης συμπλήρωσε 98 χρόνια από την ημέρα της έκδοσής της, καταγράφοντας την ιστορική πορεία των Ελλήνων στον Νέο Κόσμο για σχεδόν ένα αιώνα.

    «Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο έναν θρίαμβο των ανθρώπων, που στελέχωσαν και έχυσαν ιδρώτα και αίμα πάνω στις λέξεις και τις σελίδες της εφημερίδας αυτής» τονίζει ο εκδότης - διευθυντής του Εθνικού Κήρυκα, Αντώνης Διαματάρης και διευκρινίζει: «Αποτελεί κυρίως έναν θρίαμβο του Ελληνισμού της Αμερικής. Έναν από τους πιο μεγάλους και πιο λαμπρούς. Mια απόδειξη του ακαταμάχητου πόθου του ομογενή να ριζώσει στην Αμερική, τη νέα πατρίδα που τον έφεραν οι κατά καιρούς κακοδιοικήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και παράλληλα να διατηρήσει ακέραια την ταυτότητά του».

    Ο κ. Διαματάρης αναφέρει ότι «στον αγώνα του να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία και από τις δυο πατρίδες του, ο ομογενής δημιούργησε τον Εθνικό Κήρυκα, αυθεντική και αντάξια φωνή του, που αποτελεί το επίτευγμα και τη συνισταμένη των κόπων του για έγκυρη ενημέρωση και εθνική επιβίωση. Γι αυτό, ομογένεια και «Εθνικός Κήρυκας» είναι απόλυτα ταυτισμένα. Γι αυτό, «Εθνικός Κήρυκας» και ομογένεια αποτελούν τα αποδεικτικά στοιχεία ενός Ελληνισμού και ενός δημοσιογραφικού οργάνου που με μόχθο, πίστη στις αρχές και παραδόσεις του Ελληνισμού, αλλά και σεβασμό στους νόμους και τους θεσμούς της φιλόξενης και ανεπανάληπτης αυτής χώρας, μεγαλουργούν».

    Π. Παναγιώτου

    [03] Ιω. Καπελέρης: Δεν είχα καμία εμπλοκή στη διαχείριση της λίστας

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης επέμεινε ενώπιων των μελών της Επιτροπής ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη διαχείριση της λίστας, ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας λάθος τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

    «Έπρεπε να δώσει σαφή εντολή ελέγχου και να παραδώσει τα στοιχεία της λίστας για να διεξαχθεί ο έλεγχος. Δεν το έκανε», φέρεται να ανέφερε ο κ. Καπελέρης.

    [04] Ρόιτερς: Αποθέματα χρυσού πουλά η Κύπρος

    Η Κύπρος συμφώνησε να πωλήσει πλεονάζοντα αποθέματα χρυσού για να εξασφαλίσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ ώστε να καλύψει μέρος της δικής της συνεισφοράς στην δανειακή σύμβαση που έχει συνάψει με τους διεθνείς πιστωτές, σύμφωνα με μια αποτίμηση των χρηματοδοτικών αναγκών της Λευκωσίας που προετοιμάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Στο κείμενο, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου, διατυπώνεται επίσης η εκτίμηση ότι η Κύπρος θα εξασφαλίσει περίπου 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ από την διαδικασία εκκαθάρισης της Λαϊκής Τράπεζας και την επιβολή φορολόγησης σε μετόχους, ομολογιούχους και αποταμιευτές με ανασφάλιστες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 April 2013 - 16:30:56 UTC