Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο σχηματισμός κυβέρνησης το επόμενο βήμα για την Ιταλία
  • [02] Με μαύρα βραχιόλια έτρεξαν οι δρομείς στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης
  • [03] Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 98 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων
  • [04] Ιράν: Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε σε ένα βουνό
  • [05] Δράσεις υποστήριξης του μητρικού θηλασμού

  • [01] Ο σχηματισμός κυβέρνησης το επόμενο βήμα για την Ιταλία

    Μετά την χθεσινή επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η προσοχή των πολιτικών αναλυτών είναι στραμμένη τώρα στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή την στιγμή, ο επανεκλεγείς Ιταλός πρόεδρος πρόκειται να επιλέξει τον νέο εντολοδόχο πρωθυπουργό μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

    Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι αυτά του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Τζουλιάνο Αμάτο, και του μέχρι χθες δεύτερου γραμματέα του προοδευτικού "Δημοκρατικού Κόμματος", Ενρίκο Λέτα.

    Χθες βράδυ ο Λέτα υπέβαλε και επίσημα, την παραίτησή του από την ηγετική ομάδα των Δημοκρατικών μαζί με τον γραμματέα Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Σύντομα, το μεγαλύτερο κόμμα της ιταλικής κεντροαριστεράς θα πρέπει να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο για να καθορίσει την μελλοντική γραμμή του.

    [02] Με μαύρα βραχιόλια έτρεξαν οι δρομείς στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

    Ολοκληρώθηκεο 8ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»με σημείο εκκίνησης των δρομέων την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας και σημείο τερματισμού το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

    Πάνω από 12.500 δρομείς, περισσότερες από 100 ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μαθητές και απλοί πολίτες συμμετείχανσε όλα τα αγωνίσματα, σύμφωνα με τους διοργανωτές του μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

    Οι δρομείς έτρεξαν με τη σκέψη τους στα θύματα και στους τραυματίες της τρομοκρατικής ενέργειας στον μαραθώνιο της Βοστόνης αλλά και σε όλους όσοι δοκιμάστηκαν από την τυφλή βία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δρομείς φορούσαν μαύρα βραχιολάκια με το σύνθημα «Thessaloniki to Boston» αλλά και αυτοκόλλητα που έγραφαν τη λέξη «γιατί;» («Why?»).

    [03] Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 98 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

    Ήταν στις 24 Απριλίου του 1915 όταν η σύλληψη και εκτέλεση Αρμένιων διανοούμενων, από το οθωμανικό κράτος, θα αποτελούσε την απαρχή της εξόντωσης περισσότερων από ενάμισι εκατομμυρίων Αρμενίων. Ενενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία των Αρμενίων και η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης σήμερα το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

    «Ο στοχασμός της Ιστορίας θα μας βοηθήσει να αντικρίζουμε το μέλλον ορθολογικά, ιδίως σήμερα σε μια εποχή κατά την οποία τα οικονομικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει ρήγματα συνοχής, τα οποία οφείλουμε να γεφυρώσουμε», υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

    Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, έκανε λόγο για «μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες τραγωδίες με παγκόσμιες προεκτάσεις, που ακόμα και σήμερα δεν αφήνει ήσυχη τη συνείδηση ανθρώπων και κρατών».

    [04] Ιράν: Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε σε ένα βουνό

    Δυο πιλότοι ενός αεροσκάφους F-5 της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκαν, όταν το αεροπλάνο τους κατέπεσε σε ένα βουνό στο δυτικό Ιράν, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τοπικό αξιωματούχο.

    Το μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη για λόγους που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί κοντά στην πόλη Αμπαντάν στην επαρχία Ιλάμ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Αμπαντάν, Μοράντ Νασερί, προσθέτοντας ότι έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τα αίτια του δυστυχήματος.

    [05] Δράσεις υποστήριξης του μητρικού θηλασμού

    Η υποστήριξη της οικογένειας, των μητέρων και της σωστής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών είναι ο στόχος μιάς ακόμα δράσης που υλοποιεί ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ομάδα «Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού θηλασμού».

    Στο πλαίσιο αυτό αναζητούν χώρους μέσα σε εμπορικά καταστήματα, σε καταστήματα εστίασης καθώς και φαρμακεία, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις μητέρες που θηλάζουν .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 April 2013 - 12:30:20 UTC