Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών, η Ελλάδα
  • [02] Στο εδώλιο ο A. Τσοχατζόπουλος
  • [03] Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου
  • [04] Δολοφονική επίθεση στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας
  • [05] Σε σταθερή κατάσταση η 5χρονη που έπεσε θύμα βιασμού
  • [06] Δύσκολη χρονιά το 2013 , τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

  • [01] Στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών, η Ελλάδα

    Έως και 40% υπολογίζει την αύξηση στις φετινές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, ο διευθυντής του μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Ruefa», Βάλτερ Κραλ, όπως δηλώνει ο ίδιος στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ», ενώ ο διευθυντής του επίσης μεγάλου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Thomas Cook», Ιωάννης Αφουκατούδης, προβλέπει πως εφέτος «θα είναι ένα καλοκαίρι της Ελλάδας».

    «Αν και δεν έχει έλθει ακόμη το καλοκαίρι, ωστόσο ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα ήδη λάμπει όσο ποτέ εδώ και πολύ καιρό», τονίζεται εισαγωγικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Και πάλι ζήτηση για την Ελλάδα» που είναι αφιερωμένο στην εντυπωσιακή αύξηση εφέτος στις αυστριακές κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, η οποία επανέρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών τουριστών.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από τις μειώσεις την περασμένη χρονιά, φέτος συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, η Ελλάδα επανέρχεται στις προτιμήσεις των τουριστών και όπως δηλώνει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, αναμένεται μια άνευ προηγουμένου «επέλαση» Ευρωπαίων που «διψούν για ήλιο», με τις προβλέψεις να ανεβάζουν σε 17 εκατομμύρια τους ξένους επισκέπτες στην Ελλάδα εφέτος.

    [02] Στο εδώλιο ο A. Τσοχατζόπουλος

    Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αρχίζει αύριο η δίκη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρεται να διακίνησε ο πρώην υπουργός.

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, βάση του βουλεύματος (υπ' αρ. 545/2013) που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γγ Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Ορατιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

    Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

    [03] Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου

    Περίπου 36.000 δρομείς που φορούσαν μαύρες κορδέλες, συμμετέχουν στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο οποίος διεξάγεται κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έξι ημέρες μετά την βομβιστική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 180 στη Βοστόνη.

    Οι δρομείς του Μαραθωνίου του Λονδίνου τήρησαν σήμερα τριάντα δευτερoλέπτων σιγή για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης της Βοστόνης, πριν από την έναρξη του αγώνα στις 10:00 τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας).

    [04] Δολοφονική επίθεση στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

    Τις μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο της δολοφονίας του 38χρονου που έγινε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Ζαρουχλέικα της Πάτρας, ερευνά η Αστυνομία, προκειμένου να φθάσει στα ίχνη των δραστών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών, θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν εναντίον του 38χρονου, αλλά και εναντίον των άλλων δύο ατόμων που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο με το θύμα, δεν είχαν καλύψει τη στιγμή της επίθεσης, τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Το γεγονός αυτό εκτιμάται, ότι θα βοηθήσει για την καλύτερη αξιοποίηση των μαρτυρικών καταθέσεων, που έχουν ήδη στα χέρια τους οι αστυνομικοί.

    [05] Σε σταθερή κατάσταση η 5χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

    Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα η 5χρονη που βιάσθηκε και κακοποιήθηκε από έναν νεαρό γείτονά της, ενώ ταυτόχρονα πολυάριθμοι διαδηλωτές καταγγέλλουν την απραξία της αστυνομίας σε μία χώρα που είχε συγκλονισθεί από τον ομαδικό βιασμό και τον συνακόλουθο θάνατο μίας φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Το ανήλικο θύμα νοσηλεύεται στο καλλίτερο δημόσιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Νέο Δελχί για τα σοβαρά εσωτερικά τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της ομηρίας της στα χέρια του 22χρονου δράστη, ο οποίος συνελήφθη χθες.

    [06] Δύσκολη χρονιά το 2013 , τονίζει ο υπουργός Οικονομικών

    Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, παραδέχεται ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και θα υπάρχει ύφεση, που θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. «Θέλω να τονίσω ότι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και προετοιμαζόμαστε ως κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον "Φιλελεύθερο".

    Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι πρέπει να λειτουργήσουμε μέσα στο πλαίσιο της πραγματικότητας, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, ανοίγοντας παράθυρο για αλλαγές στον δημόσιο τομέα, αν χαλάσει η σχέση δαπάνες - έσοδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 April 2013 - 10:30:25 UTC