Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο εδώλιο σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [02] Απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στη Μανωλάδα
  • [03] Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα
  • [04] Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο 19χρονος βομβιστής
  • [05] Τα μωρά καταλαβαίνουν τον "έξω κόσμο" ήδη από τον πέμπτο μήνα της ζωής τους
  • [06] Ως τα τέλη Ιουλίου μπορεί να πραγματοποιήσει πυραυλική δοκιμή η Βόρεια Κορέα
  • [07] Τριαντάφυλλα που αντέχουν στα "αγκάθια" της κρίσης
  • [08] Ζημιές 14 δισ. στη Λαϊκή και Κύπρου στην Ελλάδα
  • [09] «Κροκοδειλάκιας» γαλλικής καταγωγής στην Αυστραλία
  • [10] Συνελήφθη δεύτερος ύποπτος για τον βιασμό της πεντάχρονης στην Ινδία
  • [11] Σεισμός 5,9 βαθμών στο Μεξικό
  • [12] Πέθανε ο διάσημος Γάλλος νομπελίστας βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ

  • [01] Στο εδώλιο σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,ξεκινά σήμεραη δίκη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρεται να διακίνησε ο πρώην υπουργός.

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν, βάση του βουλεύματος (υπ' αρ. 545/2013) που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γγ Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Ορατιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

    Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

    Σημειώνεται ότι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ αριθμ. 632/2013 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση, του τέως υπουργού, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί το υπ΄ αριθμ. 545/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

    Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή, με το Ν. 3904/2010, καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.

    [02] Απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στη Μανωλάδα

    Απολογούνται σήμεραστον ανακριτή Αμαλιάδας οι τρεις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

    Η εισαγγελέας Αμαλιάδος έχει ασκήσει εναντίον των τριών συλληφθέντων ποινικές διώξεις, για εμπορία ανθρώπων κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για ηθική αυτουργία στην απόπειρα, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

    Σήμερα,αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Αμαλιάδας και ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν τις καλλιέργειες φράουλας, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Πύργου.

    [03] Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κίνα

    Οι επιχειρήσεις διάσωσης στην περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό συνεχίζονται σήμερα, όμως το έργο των συνεργείων δυσκολεύουν οι πολλές μετασεισμικές δονήσεις, αλλά και το γεγονός ότι η πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές είναι σχεδόν αδύνατη.

    Τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 188 νεκρούς, 25 αγνοούμενους και 11.500 τραυματίες.

    Περισσότερες από 48 ώρες μετά τον σεισμό 6,6 βαθμών στην επαρχία Σιτσουάν, μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες της Κίνας, ορισμένες περιοχές είναι προσβάσιμες μόνο με τα πόδια και οι δρόμοι παραμένουν απροσπέλαστοι.

    Ομάδα 198 ρώσων διασωστών αναμένεται σήμερα στην επαρχία. Προορισμός του θα είναι η πόλη Γιά'αν, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Χιλιάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους με τη συνδρομή εθελοντών από όλη την χώρα.

    Περισσότερες από 2.000 μετασεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί από το πρωί του Σαββάτου, η ισχυρότερη είχε μέγεθος 5,4 βαθμούς. Οι συνθήκες θα επιδεινωθούν από τις βροχοπτώσεις που αναμένονται στην περιοχή.

    Περίπου 17.000 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Πολιτών στο Σιτσουάν

    Τη βαθιά του λύπη για τις ζωές που χάθηκαν και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό και τις μετασεισμικές δονήσεις εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

    [04] Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο 19χρονος βομβιστής

    Ο ύποπτος για την αιματηρή διπλή επίθεση στη Βοστόνη την περασμένη Δευτέρα Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο 19χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά το 24ωρο ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή της Βοστόνης και θεωρείται ότι μαζί με τον 26χρονο αδελφό του ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών πραγματοποίησαν τηνβομβιστική επίθεση στην διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστόνης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

    Το NBC News, επικαλούμενο ομοσπονδιακούς αξιωματούχους , μετέδωσε πως ο 19χρονος φέρει σοβαρό τραύμα στο λαιμό που το εμποδίζει να μιλήσει, αλλά άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε από την πλευρά του πως ο Τσαρνάεφ απαντά "σποραδικά" και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ερευνητές τον ρωτούν για τους πιθανούς συνεργούς του ή αν υπάρχουν και άλλες βόμβες που δεν έχουν εκραγεί. Επίσης θέλουν να μάθουν αν τα δύο αδέλφια είχαν την υποστήριξη κάποιας οργάνωσης.

    Νωρίτερα χθες, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις δήλωσε στο CBS πως τα αδέλφια Τσαρνάεφ διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσουν και άλλη επίθεση, συγκεκριμένα "αυτοσχέδιες χειροβομβίδες".

    Σύμφωνα με το CNN, ο νεαρός τσετσενικής καταγωγής είναι "διασωληνωμένος και υπό την επήρεια ηρεμιστικών".

    [05] Τα μωρά καταλαβαίνουν τον "έξω κόσμο" ήδη από τον πέμπτο μήνα της ζωής τους

    Τα μωρά, φαίνεται πως αποκτούν τις πρώτες συνειδητές εμπειρίες του κόσμου γύρω τους από τον πέμπτο κιόλας μήνα της ζωής τους, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες εντόπισαν ενδείξεις της συνείδησης και της μνήμης να αναδύονται τόσο νωρίς στον εγκέφαλο ενός μωρού.

    Έως τώρα υπάρχει αμφιβολία κατά πόσο ένα μωρό πέντε μηνών αντιδρά με συνείδηση ή απλώς με ανακλαστικό τρόπο στα εξωτερικά ερεθίσματα, όπως π.χ. όταν κοιτά το πρόσωπο του γονιού του ή πιάνει ένα αντικείμενο που του δίνεται. Επειδή τα μωρά δεν είναι σε θέση να μιλήσουν, οι επιστήμονες δεν μπορούν να κάνουν τεστ συνείδησης όπως στους ενήλικους για να ελέγξουν σε ποιο βαθμό τα μωρά αντιδρούν αυτόματα ή συνειδητά.

    Οι Γάλλοι και Δανοί ερευνητές μελέτησαν με ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα την εγκεφαλική δραστηριότητα για να ρίξουν φως στο κατά πόσον τα μωρά αναπτύσσουν επίγνωση και συνείδηση.

    Οι επιστήμονες μελέτησαν 30 μωρά πέντε μηνών, 29 μωρά 12 μηνών και 21 μωρά 15 μηνών, στα οποία προσάρτησαν ειδικές «κάσκες» με ηλεκτρόδια για να καταγράψουν την ηλεκτρική δραστηριότητα εντός του κρανίου τους. Τα μωρά κάθονταν στην αγκαλιά του μπαμπά ή της μαμάς τους και παρακολουθούσαν ταχέως εναλλασσόμενες εικόνες σε μια οθόνη.

    Η ανάλυση της νευρωνικής δραστηριότητας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα μωρά εμφάνιζαν όντως ενδείξεις συνείδησης παρόμοιας με αυτή των ενηλίκων, με μια βασική διαφορά: ενώ στους ενήλικες η συνείδηση του οπτικού ερεθίσματος εμφανιζόταν μέσα σε 0,3 δευτερόλεπτα, στα πεντάμηνα μωρά ο αντίστοιχος χρόνος ήταν 1,3 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο.

    [06] Ως τα τέλη Ιουλίου μπορεί να πραγματοποιήσει πυραυλική δοκιμή η Βόρεια Κορέα

    Η Βόρεια Κορέα μπορεί να περιμένει ως τα τέλη Ιουλίου για να πραγματοποιήσει νέα δοκιμή, παρατείνοντας για αρκετούς μήνες την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

    Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών, η Πιονγκγιάνγκ μετέφερε πρόσφατα στις ανατολικές της ακτές πλατφόρμες εκτόξευσης και πυραύλους διαφορετικού βεληνεκούς, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν την Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις αμερικανικές βάσεις στο νησί Γκουάμ.

    Ορισμένοι ειδικοί πίστευαν πως το κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας θα πραγματοποιούσε δοκιμή ή δοκιμές στις 15 Απριλίου για την 101 επέτειο της γέννησης του ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ-Σουνγκ.

    Η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να επιλέξει την 25η Απριλίου, επέτειο της δημιουργίας του βορειοκορεατικού στρατού ή την 30 Απριλίου, ημέρα που θα ολοκληρωθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας ή ακόμα την 27η Ιουλίου, επέτειο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που σηματοδότησε το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53).

    [07] Τριαντάφυλλα που αντέχουν στα "αγκάθια" της κρίσης

    Ήταν στη δεκαετία του '50 όταν ο Πάνος Αβράμης αποφάσισε να δώσει ... χρώμα κι άρωμα στον κάμπο των Γιαννιτσών, φυτεύοντας ανάμεσα στα βαμβάκια και τα σιτάρια - τυπικές καλλιέργειες της περιοχής - τριαντάφυλλα.

    Τα χρόνια πέρασαν, οι ρίζες πολλαπλασιάστηκαν, τα τριαντάφυλλα πέρασαν από γενιά σε γενιά και, σήμερα, οι "Τριανταφυλλιές Αβράμη" συνεχίζουν μια πετυχημένη επιχειρηματική παράδοση δεκαετιών κι αποδεικνύουν πως, όταν καινοτομείς, μπορείς όχι μόνο να επιβιώσεις αλλά και να ανοίξεις νέους ορίζοντες εν μέσω κρίσης.

    "Η επιχείρηση ξεκίνησε από τον πατέρα μας, που ήρθε στα Γιαννιτσά, από την Αθήνα, τη δεκαετία του '50, γύρω στα 30 του χρόνια. Είχε τελειώσει τη Γεωπονική Σχολή των Ιωαννίνων και πήρε έναν κλήρο εδώ, 50 στρεμμάτων. Το μεράκι του ήταν αυτό που τον έστρεψε στις τριανταφυλλιές" εξηγούν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οι αδελφοί Άκης και Νίκος Αβράμης, συνεχιστές της επιχείρησης.

    Η επιχείρηση τα τελευταία δύο χρόνια της κρίσης, έχει στραφεί στην αγορά της Τουρκίας.

    Όσο για το αν το τριαντάφυλλο έχει μέλλον, τα δύο αδέλφια απαντούν: "Το φυτό της τριανταφυλλιάς είχε και πάντα θα έχει στην αγορά θέση. Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η δική μας θέση σε αυτήν".

    Η αγορά του τριαντάφυλλου, σύμφωνα με τα δύο αδέλφια, χαρακτηρίζεται από τρεις λέξεις: άρωμα, μέγεθος και αντοχή. Το χρώμα, όπως λέει ο γεωπόνος Άκης Αβράμης, είναι "προσωπική υπόθεση".

    "Ο Έλληνας προτιμάει τα μεγάλα,αρωματικάτριαντάφυλλακαι από αυτά τα πιο πολλά είναι κόκκινα. Πολλοί θα πάρουν κι ένα μοβ αλλά το σίγουρο είναι όλοι θα πάρουν κι ένα κόκκινο" εξηγεί.

    [08] Ζημιές 14 δισ. στη Λαϊκή και Κύπρου στην Ελλάδα

    Τεράστια είναι τα προβληματικά δάνεια που συσσωρεύτηκαν στα βιβλία της Λαϊκής στην Ελλάδα, ενώ μεγάλες είναι και οι αναμενόμενες ζημιές της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τον διαγνωστικό έλεγχο του αμερικανικού οίκου Pimco.

    Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco έφερε στην επιφάνεια τα συσσωρευμένα προβλήματα στα δανειστικά χαρτοφυλάκια των δύο τραπεζών, που μπήκαν τον Μάρτιο σε καθεστώς εξυγίανσης.

    Με το ακραίο σενάριο της Pimco, εκτιμάται ότι οι συνολικές απώλειες στα δανειστικά χαρτοφυλάκια των δύο τραπεζών φθάνουν τα 14 δισ. ευρώ και οι κεφαλαιακές ανάγκες πλησιάζουν τα 7,8 δισ. ευρώ.

    Το δανειστικό χαρτοφυλάκιο των δύο τραπεζών φθάνει τα 56 δισ. ευρώ, και με τους υπολογισμούς της Pimco, ένα στα τέσσερα ευρώ που δάνεισαν οι δύο τράπεζες αναμένεται να απολεσθεί μέχρι τα μέσα του 2015.

    Τα στοιχεία για τη Λαϊκή στην Ελλάδα μιλούν από μόνα τους για την εκεί διαχείριση. Η Τράπεζα φαίνεται να κατάφερε να μαζέψει τη «σαβούρα» των δανείων αφού το δανειστικό χαρτοφυλάκιο των 10 δισ. ευρώ εκτιμήθηκε από την Pimco ότι θα έχει αναμενόμενες απώλειες 4,5 δισ. ευρώ.

    Ο αριθμός ενδέχεται να είναι συντηρητικός καθώς μέρος των δανείων που παραχωρήθηκαν σε ελληνικές εταιρείες έχει κατηγοριοποιηθεί ως «international business» της Κύπρου.

    Ενώ τον Ιούνιο του 2012 η Λαϊκή στην Ελλάδα είχε περίπου το ίδιο μέγεθος δανειστικού χαρτοφυλακίου με την Κύπρο, οι αναμενόμενες ζημιές στην Ελλάδα είναι κατά 2 δισ. ευρώ μεγαλύτερες από ότι στην Κύπρο - 4,5 δισ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. ευρώ.

    Η εικόνα που παρουσιάζει η Pimco για το δανειστικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Κύπρου διαφέρει από αυτή για τη Λαϊκή.

    Η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να έχει απώλειες 3,6 δισ. ευρώ στο εγχώριο δανειστικό χαρτοφυλάκιο και 2,5 δισ. ευρώ στο, αρκετά μικρότερο, ελληνικό χαρτοφυλάκιο. Οι αναμενόμενες ζημιές της Τράπεζας αναμένεται να προκύψουν κυρίως στη δανειοδότηση εμπορικών ακινήτων και επιχειρηματιών ανάπτυξης.

    Στη δανειοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων οι αναμενόμενες απώλειες της Τράπεζας Κύπρου είναι πολλαπλάσιες από αυτές της Λαϊκής, ενώ στα στεγαστικά δάνεια είναι σημαντικά μικρότερες.

    Συνολικά, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών βρίσκονται κοντά στα 4 δισ. ευρώ για την κάθε μια, αλλά αυτές δεν περιλαμβάνουν το 1,8 δισ. ευρώ που έλαβε ήδη η Λαϊκή ως στήριξη από το κυπριακό κράτος.

    [09] «Κροκοδειλάκιας» γαλλικής καταγωγής στην Αυστραλία

    Ένας Γάλλος κατάφερε να ξεφύγει, με μόλις επιφανειακές πληγές, από τα δόντια ενός κροκοδείλου μήκους δύο μέτρων, ο οποίος επιτέθηκε στον άνδρα και τον άρπαξε από το κεφάλι και του ώμους, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας.

    Ο Γιόαν Γκαλεγιάν, 29 ετών, έδωσε μάχη για τη ζωή του όταν ο κροκόδειλος του επιτέθηκε όχι μία αλλά δύο φορές, στην περιοχή Γκοβ.

    Η ιδιοκτήτρια αλιευτικών σκαφών, Λίσα Χίθκόουτ, δήλωσε στα τηλεοπτικά μέσα ότι «το δύο μέτρων ερπετό άρπαξε τον άνδρα από το κεφάλι και στη συνέχεια άρχισε να περιστρέφεται μες στο νερό. Ο άνδρας άρχισε να χτυπά με γροθιές τον κροκόδειλο, ο οποίος αναγκάστηκε να τον αφήσει. Λίγες στιγμές αργότερα του επιτέθηκε και πάλι αλλά ο Γκαλεγιάν κατάφερε να τοποθετήσει τα χέρια του κάτω από τα μπροστινά πόδια του ερπετού και να το ωθήσει μακριά».

    [10] Συνελήφθη δεύτερος ύποπτος για τον βιασμό της πεντάχρονης στην Ινδία

    Η αστυνομία στην Ινδία συνέλαβε και δεύτερο ύποπτο στο πλαίσιο της έρευνας για το βιασμό ενός κοριτσιού πέντε ετών στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσαν οι αρχές, μια υπόθεση που προκαλεί νέο κύμα οργής σε μια χώρα που έχει ήδη πληγεί από τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο 23χρονης φοιτήτριας τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Ο άντρας αυτός που ονομάζεται Πραντίπ Κουμάρ συνελήφθη τη νύχτα στην κατοικία συγγενή του στο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας. Σύμφωνα με τον βασικό ύποπτο, τον Μανόζ Κουμάρ που συνελήφθη την Παρασκευή, ο φίλος του αυτός συμμετείχε στην απαγωγή και τον βιασμό της πεντάχρονης την περασμένη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τους αστυνομικούς το κοριτσάκι απήχθη στις 15 Απριλίου από μεσοαστική συνοικία του Νέου Δελχί. Κρατήθηκε επί σαράντα ώρες και βιάστηκε από τους δράστες. Η μικρή νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο της ινδικής πρωτεύουσας. Ο βασικός ύποπτος είναι 22 ετών, εργαζόταν σε βιοτεχνία ρούχων και κατοικούσε στο ίδιο κτίριο με το θύμα. Συνελήφθη όταν προσπαθούσε να διαφύγει για να μεταβεί στο Μπιχάρ όπου έχει συγγενείς.

    [11] Σεισμός 5,9 βαθμών στο Μεξικό

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε χθες Κυριακή στο δυτικό Μεξικό, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

    Ο σεισμός, που αρχικά ανακοινώθηκε πως ήταν 6,2 βαθμοί, σημειώθηκε κοντά στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λα Ουνιόν, στα σύνορα των πολιτειών Γκερέρο και Μιτσαοκάν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Pemex ανακοίνωσε αμέσως μετά τον σεισμό πως διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στα διυλιστήρια της Τούλα, τα δεύτερα σε μέγεθος στο Μεξικό με δυνατότητα παραγωγής 315. 000 βαρέλια την ημέρα.

    Λίγο αργότερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε, αλλά όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στις εγκαταστάσεις και διακοπή της παραγωγής.

    [12] Πέθανε ο διάσημος Γάλλος νομπελίστας βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ

    Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 92 ετών άφησε ο διακεκριμένος Γάλλος βιολόγος Φρανσουά Ζακόμπ, ο οποίος είχε τιμηθεί το 1965 με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής- Φυσιολογίας, μαζί με τους συμπατριώτες του Ζακ Μονό και Αντρέ Λβοφ.

    Ο Γάλλος επιστήμονας, ο οποίος είχε διακριθεί για την έρευνά του στο γενετικό έλεγχο των ενζύμων, τους γενετικούς μηχανισμούς των μικροοργανισμών (βακτηρίων και ιών) και γενικότερα στη μοριακή βιολογία, υπήρξε μέλος του «Τάγματος της Απελευθέρωσης», που περιλαμβάνει όσους επιτέλεσαν ηρωικές πράξεις για την απελευθέρωση της Γαλλίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα βιβλία του «Η λογική του ζώντος: Μια ιστορία της κληρονομικότητας», «Το παιγνίδι της εξέλιξης», «Σμιλεύοντας το εσώτερο άγαλμα» και «Το ποντίκι, η μύγα και ο άνθρωπος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 April 2013 - 6:30:23 UTC