Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση»
  • [02] Η φετινή Ημέρα της Γης βρίσκει τον πλανήτη "τραυματισμένο"
  • [03] Σήμερα αποφασίζει η ΕΕ για τη Σερβία
  • [04] Η Λαγκάρντ στηρίζει την οικονομική πολιτική της σλοβενικής κυβέρνησης
  • [05] Πώς θα γίνει η καταβολή του Δωροσήμου του Πάσχα στους οικοδόμους
  • [06] Στα χέρια των ταλιμπάν οκτώ Τούρκοι και ένας Αφγανός που επέβαιναν σε ελικόπτερο
  • [07] Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις της Lufthansa λόγω απεργίας
  • [08] Αστυνομικά διηγήματα για πιο διαφορετικά γούστα

  • [01] «Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση»

    Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει το τουριστικό μας προιόν να γίνει πιο ανταγωνιστικό, τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    «Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και επομένως είναι υποχρέωση όλων μας να φροντίσουμε και η ποιότητα των υπηρεσιών μας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και αυτό που θα προσφέρουμε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο» σημειώνει η υπουργός Τουρισμού.

    «Τα μηνύματα για τον τουρισμό εφέτος είναι πολύ ενθαρρυντικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι ακόμη πιο πολύ γιατί αυτό που έχει σημασία είναι όλοι οι επισκέπτες στη χώρα μας εφέτος το καλοκαίρι να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Άρα, η Ελλάδα πρέπει να δείξει το πιο φιλόξενο, το πιο καλό της πρόσωπο. Αυτό αφορά όλους εκείνους που θα έλθουν σε επαφή με τους επισκέπτες μας, τόσο εκείνοι που είναι στο χώρο του τουρισμού όσο και τον κάθε Έλληνα που μπορεί να υποδεχτεί κάποιον επισκέπτη.

    [02] Η φετινή Ημέρα της Γης βρίσκει τον πλανήτη "τραυματισμένο"

    «Τα θεμελιώδη δικαιώματα σε αυτούς τους μειούμενους πόρους, όπως ο καθαρός αέρας και το καθαρό νερό, καθώς και η υγιεινή τροφή» κάλεσε τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, Μιγκέλ ντ' Εσκότο, στις 22 Απριλίου του 2010. Σε εκείνη τη συνεδρίαση ο Οργανισμός υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, και καθιέρωσε την 22α Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης».

    Η φετινή Ημέρα της Γης βρίσκει τον πλανήτη τραυματισμένο. Το μέλλον του είναι δυσοίωνο. Η κρίση στην παγκόσμια οικονομία της αγοράς, στην «οικονομία-καζίνο», όπως τη χαρακτηρίζει ο Αμερικανός συγγραφέας και αρθρογράφος, στο Time, παλιά και σήμερα στο Vanity Fair, Κουρτ Άντερσεν, θέτει προτεραιότητες που παραμερίζουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Της διαδικασίας συμβίωσης του ανθρώπου με το περιβάλλον.

    «Πλέον, μέρα με τη μέρα, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι μπροστά μας και δεν υπάρχουν θετικές προοπτικές για την αντιμετώπισή του» επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕο εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διεθνείς κλιματικές συνομιλίες, Δημήτρης Λάλας.

    Η Γη δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα. Είναι, ωστόσο, σώφρον να φροντίζει ο καθείς τα του οίκου του. Η ελληνική γη πληγώνεται από τα παιδιά της συστηματικά και οι διαπιστώσεις τριών από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.

    [03] Σήμερα αποφασίζει η ΕΕ για τη Σερβία

    Το Συμβούλιο υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητά σήμερα στο Λουξεμβούργο για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Σερβίας με την ΕΕ.

    Οι υπουργοί, κατά την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης, θα ενημερωθουν για την έκθεση της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον, που συνδέεται με την πρόταση συμφωνίας Βελιγραδίου - Πρίστινας, η οποία επιτεύχθηκε την Παρασκευή, όπως και για την πρόοδο της Σερβίας στην εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα μέσω των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων.

    Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν αν η Σερβία εκπλήρωσε τους όρους που καθόρισε το Συμβούλιο της ΕΕ το Δεκέμβριο του περασμένου έτους και θα αποφασίσουν αν θα εισηγηθούν, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες να οριστεί τον Ιούνιο ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Σερβίας με την ΕΕ.

    Στους όρους συμπεριλαμβάνεται "ορατή και διαρκής πρόοδος" στις σχέσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας και συνέχιση των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων.

    Το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug αναφέρει ότι, με βάση διπλωματικές πηγές και την έκθεση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση του Συμβουλίου θα είναι θετική και ότι θα δημοσιοποιηθεί το μεσημέρι.

    Την απόφαση για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων πρέπει επίσημα να επιβεβαιώσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ, που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 28 Ιουνίου.

    "Αν δεν υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις, η Σερβία ήδη αυτό το χρόνο θα αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ" δήλωσε στο Tanjug ανώτατη διπλωματική πηγή κράτους - μέλους της ΕΕ.

    Αυτό που κάπως ανησυχεί είναι η εφαρμογή της συμφωνίας, γι' αυτό στη σύσταση θα ενσωματωθεί ρήτρα ότι η Σερβία έως τον Ιούνιο πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει στο σύνολό της τη συμφωνία των Βρυξελλών, τόνισε η ίδια πηγή.

    Το Συμβούλιο "βλέπει" δύο πιθανά προβλήματα στην υλοποίηση της συμφωνίας, από τα οποία το πρώτο είναι η αντίσταση των ηγετών των Σέρβων του βορείου Κοσόβου, που έχουν διαμηνύσει ότι δεν αποδέχονται το κείμενο των Βρυξελλών.

    [04] Η Λαγκάρντ στηρίζει την οικονομική πολιτική της σλοβενικής κυβέρνησης

    Τη στήριξή της στην πολιτική της σλοβενικής κυβέρνησης για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

    Υπογραμμίζοντας ότι δεν θα εμπιστευόταν τις φήμες, από όπου και αν προέρχονται (μέσα μαζικής ενημέρωσης, αγορές ή αλλού), η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ παρουσίασε τρεις βασικούς άξονες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την έναρξη της διαδικασίας επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων. Κατά την ίδια, είναι υποχρέωση όλων να εξετάσουν τα γεγονότα και να αξιολογήσουν τα "συστατικά" κάθε οικονομίας. Αυτό, είπε, ισχύει και για τη Σλοβενία και αυτό θα συμβεί.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας Ούρος Τσάφερ επανέλαβε ότι η Σλοβενία δεν χρειάζεται διεθνή βοήθεια και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα συζητήσει τις λεπτομέρειες της σχεδιαζόμενης διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων εταιρειών στις 9 Μαΐου.

    [05] Πώς θα γίνει η καταβολή του Δωροσήμου του Πάσχα στους οικοδόμους

    Με δύο διαφορετικούς τρόπους θα γίνει η καταβολή του Δωροσήμου στους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, σύμφωνα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

    Στους οικοδόμους που υπέβαλαν το έντυπο «Δήλωση Τραπεζικού Λογαριασμού Πληρωμής Δωροσήμου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων», το Δωρόσημο θα καταβληθεί μέσω των τραπεζών, με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού, ενώ για τους οικοδόμους των οποίων η πίστωση των λογαριασμών τους απορρίφθηκε για οποιονδήποτε λόγο από τις Τράπεζες, η καταβολή θα γίνει μέσω των υποκαταστημάτων του Ιδρύματος, που λειτουργούν με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.

    Η πληρωμή του Δωροσήμου θα πραγματοποιηθεί από 24/04/2013 μέχρι 21/05/2013 κατά τις ημερομηνίες 24, 25, 26, 29, 30/04/2013 και 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21/05/2013 εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας των υποκαταστημάτων.

    [06] Στα χέρια των ταλιμπάν οκτώ Τούρκοι και ένας Αφγανός που επέβαιναν σε ελικόπτερο

    Οι ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κρατούν από χθες Κυριακή εννιά ανθρωπους οι οποίοι επέβαιναν σε ελικόπτερο που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός των τοπικών αρχών.

    Το ελικόπτερο που ανήκει σε τουρκική οργάνωση πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χθες το βράδυ στην επαρχία Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, διευκρίνισε ο υποδιοικητής της τοπικής αστυνομίας Ραΐς Χαν Σαντέκ.

    "Οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν το ελικόπτερο, αλλά όχι και τους εννιά επιβαίνοντες. Αυτοί έχουν απαχθεί από τους ταλιμπάν", πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο Χαμιντουλάχ Χαμιντ κυβερνήτης της περιοχής Αζρα επιβεβαίωσε πως οι εννιά επιβαίνοντες αιχμαλωτίστηκαν από τους ταλιμπάν. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την πόλη Χοστ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου δραστηριοποιείται η τουρκική οργάνωση, πρόσθεσε ο ίδιος.

    [07] Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις της Lufthansa λόγω απεργίας

    Το προσωπικό εδάφους της Lufthansa απεργεί από νωρίς σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν όλες οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας στη Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων.

    Η απεργία ξεκίνησε περίπου στις 05:00 ώρα Ελλάδος στη Στουτγκάρδη και μία ώρα αργότερα επεκτάθηκε στα αεροδρόμια όλης της χώρας. Μόνο στην Φρανκφούρτη, απεργούν 2.000 υπάλληλοι της Lufthansa με μισθολογικά αιτήματα.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, συνολικά αναμένεται να ακυρωθούν περίπου 1.700 πτήσεις."Με την έναρξη της σημερινής βάρδιας, ξεκίνησε απεργία σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια", δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού συνδικάτου Verdi, Μαρτίνα Ζένιχσεν. Μονάχα το 20% των τακτικών ευρωπαϊκών πτήσεων, σε κοντινούς προορισμούς, και πολύ λίγες από τις μεγάλης διάρκειας πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Ντίσελντορφ.

    Οι απεργίες θα κοστίσουν στην εταιρεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    [08] Αστυνομικά διηγήματα για πιο διαφορετικά γούστα

    Η αστυνομική λογοτεχνία γνωρίζει τα τελευταία χρόνια τόση επιτυχία στην Ελλάδα ώστε οι εκδότες να μπορούν να υποστηρίξουν και συλλογικές προσπάθειες, όπως είναι ο τόμος με δεκατέσσερις ιστορίες εγκλήματος, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Κλέφτες και αστυνόμοι». Πολλοί από τους συγγραφείς που συμμετέχουν στον τόμο είναι μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και εκφράζουν τις πιο διαφορετικές σχολές και τάσεις, ξεκινώντας από την παραδοσιακή ιστορία μυστηρίου και φτάνοντας μέχρι το νουάρ και το γεμάτο απειλές τοπίο της νυχτερινής μητρόπολης.

    Δεν είναι όλες οι ιστορίες του βιβλίου το ίδιο καλές κι εδώ φαίνονται οι ευκολίες τις οποίες έχει αρχίσει να αναπτύσσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η αστυνομική λογοτεχνία. Ο μύθος καταλήγει συχνά προσχηματικός, η δράση παρουσιάζει κάποτε σοβαρά λογικά άλματα, αδιαφορώντας για την αληθοφάνεια, και τα πρόσωπα μοιάζουν πολλές φορές στημένα με προχειρότητα. Κοινός παρονομαστής των αποτυχημένων ιστοριών του βιβλίου, ο παραφουσκωμένος συναισθηματισμός και το επίμονα μελοδραματικό στιλ.

    Η ποικιλομορφία των διηγημάτων που φιλοξενούνται στον τόμο «Κλέφτες και αστυνόμοι» αποδεικνύει (εξ όνυχος τον λέοντα) το ευρύ τοπίο στο οποίο κινούνται οι έλληνες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας εδώ και κάποιες δεκαετίες (οι νεώτερες γενιές έρχονται απλώς να επιβιώσουν το φαινόμενο).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 April 2013 - 8:30:22 UTC