Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θεμέλιο της δημοκρατίας η ασφάλεια των πολιτών
  • [02] «Ας συνταξιδέψουμε»...
  • [03] Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση
  • [04] Σε δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για αξιοποίηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης
  • [05] Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τα επεισόδια με αφορμή το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής
  • [06] Σ.Κεδίκογλου: Οι ακρότητες δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία μας
  • [07] Aνάκτηση 123, 3 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα αποφάσισε η ΕE

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Θεμέλιο της δημοκρατίας η ασφάλεια των πολιτών

    Η ασφάλεια των πολιτών είναι θεμέλιο της δημοκρατίας και προϋπόθεση της ελευθερίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό για τρέχοντα θέματα.

    Μόλις βελτιωθούν τα πράγματα, υποχρέωση της πολιτείας είναι να αποκαταστήσει όλους εκείνους που έκαναν το καθήκον τους, ανέφερε ο Αντ. Σαμαράς.

    [02] «Ας συνταξιδέψουμε»...

    Τα οικονομικά προβλήματα δεν μπορούν, όπως όλα δείχνουν, να σταθούν εμπόδιο στην επιθυμία πολλών ανθρώπων να ταξιδέψουν τις ημέρες του Πάσχα και να απολαύσουν τις ομορφιές της Άνοιξης, τα έθιμα και τις παραδόσεις, σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης. Όταν τα χρήματα απουσιάζουν, οι ιδέες για βελτίωση της καθημερινότητας «ανθίζουν».

    Ο Χάρης και ο Γεράσιμος, δύο νέοι άνθρωποι, που κατοικούν στην Αθήνα, επέλεξαν τον «συνεπιβατισμό» («carpooling»), για να ταξιδέψουν φέτος το Πάσχα μακριά από την πρωτεύουσα. Μέσω της ιντερνετικής πύλης carpooling.gr, έχουν βρει συνταξιδιώτες με τους οποίους θα μοιραστούν τα έξοδα της διαδρομής, αλλά και την παρέα, και θα περάσουν λίγες ημέρες στην ελληνική περιφέρεια δαπανώντας, τα μισά περίπου χρήματα για το ταξίδι, απ ό,τι αν ταξίδευαν μόνοι.

    Ο 33χρονος Χάρης είναι ελεύθερος επαγγελματίας, φεύγει σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, από την Αθήνα, όπου κατοικεί, με προορισμό τα Γιάννενα, για να περάσει το Πάσχα με τη φίλη του, που ζει εκεί. Συνταξιδιώτης του θα είναι ένας φοιτητής, τον οποίο βρήκε έπειτα από την ανακοίνωση του ταξιδιού που έκανε στο carpooling.gr και όπως ανακάλυψε στην πρώτη τους τηλεφωνική επαφή, στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός καθώς έχουν κοινούς γνωστούς. «Θα χρησιμοποιήσουμε το δικό μου αυτοκίνητο και τα έξοδα μειώνονται στο 50%, αφού θα πληρώσω τα μισά απ΄ό,τι θα πλήρωνα για βενζίνη και διόδια» εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Χάρης και προσθέτει: « Είναι μια επιλογή που βολεύει για οικονομικούς λόγους, αλλά έχω και παρέα, ιδιαίτερα σε ένα μεγάλο ταξίδι». Οι δύο τους θα επιστρέψουν μαζί την Τρίτη του Πάσχα.

    [03] Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση

    Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα προαγωγών, στην κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και φορέων, καθώς και στις διαδικασίες χορήγησης αναρρωτικών αδειών, φέρνει το σχέδιο νόμου «Οργάνωσης Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», που θέτει, από σήμερα και έως τις 14 Μαΐου, σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου διευρύνει τον κύκλο των υπαλλήλων που μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις προϊσταμένων ή διευθυντών, καθώς καταργείται ουσιαστικά η επετηρίδα και μειώνεται ο απαιτούμενος χρόνος προϋπηρεσίας για την ανάληψη θέσεων ευθύνης από τους ενδιαφερόμενους. Με το νέο σύστημα προαγωγών, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα τυπικά προσόντα και λιγότερο στα χρόνια προϋπηρεσίας, προσφέροντας στους υπαλλήλους που διαθέτουν προσόντα τη δυνατότητα να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

    Αναφορικά με την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, σημειώνεται ότι «νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κρατικές ή δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημόσιους σκοπούς, καθώς και θυγατρικές εταιρείες των ανωτέρω νομικών προσώπων μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να αναμορφώνονται, καθώς και να καταργείται, αντικαθίσταται ή τροποποιείται κάθε νομοθετική ή κανονιστική διάταξη σχετική με τη σύσταση, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές τους, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού».

    [04] Σε δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για αξιοποίηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης

    Στη δεύτερη φάση του εισέρχεται ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

    Ειδικότερα, αναφορικά με την αξιοποίηση της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσαν σήμερα ότι, κατόπιν λεπτομερούς μελέτης των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος οι οποίες υποβλήθηκαν μέχρι και την 29η Μαρτίου 2013, καθώς και των διευκρινίσεων που παρασχέθηκαν, οι επενδυτές προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, αφού υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας.

    Στην πρώτη φάση της διαδικασίας είχαν συμμετάσχει, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 εγχώριοι και διεθνείς επενδυτικοί όμιλοι.

    [05] Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για τα επεισόδια με αφορμή το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

    Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρωτοφανής ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, να προπηλακίσει τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του δήμου.

    Ο Σύριζα στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές».

    Ο Σύριζα θεωρεί επιβεβλημένη την ενέργεια του του δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου της Χρυσής Αυγής, ωστόσο αφήνει αιχμές, με αφορμή τη δήλωση του κ. Καμίνη ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια "από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε" στην Πλατεία Συντάγματος, τονίζοντας πώς «δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα και όχι αυτό καθ 'αυτό το γεγονός ότι λόγω Μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους».

    Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια.Και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τον νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

    Πλήρη στηριξη στον δήμαρχο Αθηναίων εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. «Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των "συσσιτίων μίσους" της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και καταδικάζει την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «οπλοφορώντας επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι,που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

    «Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

    [06] Σ.Κεδίκογλου: Οι ακρότητες δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία μας

    Tην απερίφραστη καταδίκη του, εξέφρασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Σύνταγμα και την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι "οι ακρότητες δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία μας».

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, στον οποίο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι μέχρι και αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία μας», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

    [07] Aνάκτηση 123, 3 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα αποφάσισε η ΕE

    Την ανάκτηση ποσού 123, 3 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών για τις γεωργικές δαπάνες.

    Συνολικά, η Επιτροπή πρόκειται να ανακτήσει 230 εκατ. ευρώ από 14 κράτη μέλη στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

    Τα ποσά αυτά θα επιστραφούν στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

    Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει τη σωστή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

    Ειδικότερα για την Ελλάδα θα ανακτηθούν 83,6 εκατ.ευρώ, λόγω μη σύννομης μείωσης της ελάχιστης απόδοσης για τις σταφίδες, ενώ 8,9 εκατ. ευρώ θα ανακτηθούν στις πριμοδοτήσεις ζώων λόγω αδυναμιών όσον αφορά τους επιτόπιους ελέγχους και λόγω καθυστερήσεων στις επικαιροποιήσεις των στοιχείων της βάσης δεδομένων (αναγνώρισης και καταγραφής) βοοειδών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 May 2013 - 12:30:22 UTC