Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρ. Λαγκάρντ: Η λιτότητα είναι μονόδρομος
  • [02] E-τσούγκρισμα αυγών για τους Έλληνες όπου γης!
  • [03] Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ την επόμενη Τετάρτη
  • [04] Σύλληψη 34χρονου επιχειρηματία για χρέη στο Δημόσιο
  • [05] Στο ΣτΕ το θέμα του αστυνομικού που φέρεται να έκανε πάρτι με αλλοδαπές

  • [01] Κρ. Λαγκάρντ: Η λιτότητα είναι μονόδρομος

    Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση πέρα από τη λιτότητα, υποστήριξε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική τηλεόραση.

    Η Λαγκάρντ σημείωσε ότι "η κατάσταση είναι δύσκολη" και ότι θα πρέπει να τηρηθεί "δημοσιονομική πειθαρχία" με ταυτόχρονη ενθάρρυνση της ανάπτυξης προκειμένου να δοθεί ώθηση "στις επενδύσεις και στην απασχόληση".

    "Η επαναδημιουργία ελλειμμάτων" δεν είναι μια επιθυμητή επιλογή διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε περισσότερα χρέη, τόνισε. Σε ερώτηση για την κατάσταση στη Γερμανία, η Λαγκάρντ είπε ότι η χώρα αυτή "συλλέγει τους καρπούς της πολιτικής της".

    [02] E-τσούγκρισμα αυγών για τους Έλληνες όπου γης!

    Το τσούγκρισμα αυγών, είναι ένα έθιμο αγάπης και συμφιλίωσης που γλυκαίνει τις ανθρώπινες σχέσεις τις άγιες μέρες του Πάσχα. Πιθανόν, οι Έλληνες ομογενείς να βρίσκονται τις μέρες αυτές χιλιόμετρα μακριά από τις οικογένειες και τους φίλους τους και να μην μπορέσουν να τσουγκρίσουν τα αυγά δια ζώσης, τώρα όμως έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν διαδικτυακά!

    Η εταιρία "Διακτινισμός", υπεύθυνη για την διαδικτυακή βασιλόπιτα (e-βασιλίπιτα) δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και τους φιλέλληνες απ' όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος στην e-αυγομαχία 2013.

    ΓΧ

    [03] Συνάντηση Κ. Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ την επόμενη Τετάρτη

    Λίγες ώρες μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που διαφάνηκε η πρόθεση των συνδικαλιστών για απεργίες ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να συζητήσουν το θέμα της αύξησης κατά δύο ώρες του ωραρίου τους, από τον Σεπτέμβριο.

    Το θέμα αυτό άλλωστε έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις μέσα στην ΟΛΜΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα επανασυνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να μορφοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις των καθηγητών.

    Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αποφάσισε να καλέσει τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ στο γραφείο του το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να τους ενημερώσει για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του.

    [04] Σύλληψη 34χρονου επιχειρηματία για χρέη στο Δημόσιο

    Για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, συνελήφθη 34χρονος επιχειρηματίας από τη Ζάκυνθο.

    Ειδικότερα, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των 196.293,88 ευρώ.

    Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

    [05] Στο ΣτΕ το θέμα του αστυνομικού που φέρεται να έκανε πάρτι με αλλοδαπές

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αποφανθεί αν η πειθαρχική ποινή που επιβλήθηκε σε ανθυπαστυνόμο για πράξη του 1998, είναι νόμιμη ή όχι.

    Ο ανθυπαστυνόμος αποτάχθηκε με ομόφωνη απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛΑΣ, ενώ καταδικάστηκε και από τα ποινικά δικαστήρια σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή για ελευθέρωση κρατουμένων εξ αμελείας. Ο ανθυπαστυνόμος, σύμφωνα με αποφάσεις δικαστηρίων, έκανε πάρτι με αλλοδαπές κρατούμενες στο Μεταγωγών με αποτέλεσμα να αποδράσουν δυο και άλλες δυο να τραυματιστούν κατά την απόπειρα απόδρασής τους.

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να αποφανθεί, καθώς ο ανθυπαστυνόμος άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του να ακυρωθεί ως παράνομη η πειθαρχική ποινή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 May 2013 - 18:30:21 UTC