Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έφυγε από τη ζωή ο Λευτέρης Βογιατζής
  • [02] Στον ανακριτή δύο από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στους "Πυρήνες"
  • [03] Ποσοστό στην "Emma Delta" αποκτά η Lottomatica
  • [04] Ποινική δίωξη σε βάρος του 43χρονου για τον φόνο της αστρολόγου
  • [05] Στην κυκλοφορία το νέο 5ευρω

  • [01] Έφυγε από τη ζωή ο Λευτέρης Βογιατζής

    Πιο φτωχός είναι από σήμερα ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας μας καθώς μια σπουδαία μορφή του θεάτρου, ο Λευτέρης Βογιατζής, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών.

    Με το χέρι στην καρδιά και βαθιά συγκινημένος, ο Λευτέρης Βογιατζής υποκλίθηκε τον Αύγουστο - μπροστά στο όρθιο κοινό της Επιδαύρου που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό, θέρμη και ευγνωμοσύνη έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο θέατρο- μετά το τέλος της πρεμιέρας του Μολιερικού «Αμφιτρύωνα», που έμελλε να είναι και το τελευταίο έργο που σκηνοθέτησε.

    Τον Απρίλιο θα επανερχόταν στη σκηνή του θεάτρου της οδού Κυκλάδων με το «Θερμοκήπιο» του Πίντερ, με ανανεωμένο καστ και τον ίδιο να ερμηνεύει τον ρόλο του Ρουτ. Η πρεμιέρα είχε προγραμματιστεί για τις 8 Απριλίου αλλά λόγω αδιαθεσίας του ηθοποιού ακυρώθηκαν οι παραστάσεις.

    [02] Στον ανακριτή δύο από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στους "Πυρήνες"

    Στη Λάρισα μεταφέρθηκαν σήμερα το απόγευμα δυο από τους πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

    Οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας ηλικίας 31 και 30 ετών, φέρονται ότι συμμετείχαν σε ληστεία υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, στον Πυργετό Λάρισας, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, ταυτοποιήθηκε γενετικό τους υλικό στον χώρο της ληστείας. Είχαν συλληφθεί στη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Οι δυο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή.

    [03] Ποσοστό στην "Emma Delta" αποκτά η Lottomatica

    Η ιταλική εταιρεία Lottomatica πρόκειται να επενδύσει στον ΟΠΑΠ αγοράζοντας ένα μειοψηφικό ποσοστό των μετοχών της "Emma Delta".

    Η ιταλική εταιρεία παιγνίων και στοιχηματισμού, η οποία επελέγη από την ΟΠΑΠ ΑΕ τον Ιούλιο του 2012 για να της παρέχει τεχνολογική υποστήριξη στην προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων της στον στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου, ανέφερε ότι η επένδυσή της στην Emma Delta είναι στρατηγικού χαρακτήρα.

    «Ο Όμιλος Λοτομάτικα θα ενεργήσει ως ένας εταίρος και σκοπεύει να συνεισφέρει με την τεχνολογία του και με την διεθνή εμπειρία του στα πεδία της τεχνολογίας, της διοίκησης και της διάθεσης νέων προϊόντων» είπε εκπρόσωπος της Λοτομάτικα στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    [04] Ποινική δίωξη σε βάρος του 43χρονου για τον φόνο της αστρολόγου

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 43χρονου που παρέσυρε και σκότωσε με αυτοκίνητο την 55χρονη αστρολόγο φίλη του, πριν από δύο μέρες σε δρόμο της Κηφισιάς.

    Ο 43χρονος φέρεται να αρνήθηκε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος χτύπησε το θύμα υποστηρίζοντας ότι τη δολοφονία έκανε κάποιος άλλος που βρισκόταν επίσης μέσα στο όχημα, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από την προανάκριση.

    [05] Στην κυκλοφορία το νέο 5ευρω

    Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ. Για την ανάπτυξη του νέου τραπεζογραμματίου αξιοποιήθηκε η τεχνολογική πρόοδος η οποία σημειώθηκε στον τομέα της παραγωγής τραπεζογραμματίων κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την εισαγωγή της πρώτης σειράς τραπεζογραμματίων το 2002. Στο νέο τραπεζογραμμάτιο έχουν ενσωματωθεί καινούργια και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

    Στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία προήλθε και η ονομασία της νέας σειράς τραπεζογραμματίων. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ευδιάκριτου «αριθμού με βαθυπράσινο χρώμα» είναι η εναλλαγή από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε, καθώς και μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Με τη βοήθεια μικρών ανάγλυφων γραμμών στην αριστερή και τη δεξιά άκρη του τραπεζογραμματίου διευκολύνεται η αναγνώρισή του, ιδίως από άτομα με προβλήματα όρασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 May 2013 - 16:30:23 UTC