Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς παράβολα η ένταξη στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα, για όσους έκαναν χρήση των προηγούμενων
  • [02] Μέσω διαδικτύου και ΚΕΠ οι βεβαιώσεις συντάξεων
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την ΕΡΤ
  • [04] Τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα
  • [05] ΣτΕ: Συνταγματικό το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων
  • [06] Ο Ρόσμπεργκ νικητής στο γκραν πρι του Μονακό

  • [01] Χωρίς παράβολα η ένταξη στον νέο νόμο για τα αυθαίρετα, για όσους έκαναν χρήση των προηγούμενων

    Όσοι πολίτες έκαναν χρήση των διατάξεων των προηγούμενων νόμων, τόσο του 4014 για τα αυθαίρετα, όσο και του 3843 για τους ημιυπαίθριους, θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου, μόλις ψηφισθεί, χωρίς επιπλέον παράβολα και συνυπολογισμό των ποσών που έχουν καταβάλει, είτε είναι σε καθεστώς δόσεων, είτε έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

    Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός αναπληρωτής Σταύρος Καλαφάτης σε ό,τι αφορά το νέο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, το οποίο πρόκειται να έρθει τον Ιούνιο στη βουλή.

    Ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών (ΣΠΜ), επεσήμανε ότι με την κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο, καθίσταται σαφές ότι οι μικροαυθαιρεσίες και οι υπερβάσεις στη δόμηση σε κτίρια με άδεια είναι διαφορετικής τάξης και βαρύτητας πρόβλημα από ότι η παντελώς αυθαίρετη δόμηση. Γι' αυτό αντιμετωπίζονται για πρώτη φορά διαφορετικά και μάλιστα με πολεοδομικά χαρακτηριστικά, όπως είπε.

    [02] Μέσω διαδικτύου και ΚΕΠ οι βεβαιώσεις συντάξεων

    Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να πάρουν τις βεβαιώσεις των συντάξεών τους για τα ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012 οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΝΑΤ .

    Οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν τις βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι ενεργές στους ιστότοπους του ΙΚΑ (www.ika.gr), του ΟΓΑ (www.oga.gr) και του ΝΑΤ (www.nat.gr).

    Η χορήγηση βεβαιώσεων μέσω διαδικτύου εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος. Παράλληλα, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, σε συνεργασία του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία, οι συνταξιούχοι των τριών παραπάνω ταμείων που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την ΕΡΤ

    Διπλή επίθεση στην κυβέρνηση, για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την ΕΡΤ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε παρέμβασή του με την ευκαιρία της αυριανής σύσκεψης των τριών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι «στην αυριανή σύσκεψη θα αποτυπωθεί και ο βαθμός δορυφοροποίησης του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προς τη ΝΔ».

    Εξάλλου, με αφορμή δημοσίευμα για την ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της.

    [04] Τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα

    Για άλλη μία φορά τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

    Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αυτή τη φορά ήταν η τουρκική πυραυλάκατος ΑΤΑΚ που προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης εισήλθε στις 7 το πρωί σε εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ Σίφνου και Σερίφου, με βόρεια, βόρειο-ανατολική πορεία μεταξύ Κέας και Κύθνου και στις 14:25 εξήλθε από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

    Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του.

    Το τουρκικό πλοίο πιθανώς συμμετέχει σε τουρκική άσκηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο.

    [05] ΣτΕ: Συνταγματικό το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων

    Το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    Αυτό αποφάνθηκε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων του (1973-1976/2013) και απέρριψε τις αιτήσεις (προσφυγές) των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Λιβαδειάς και Κορινθίας.

    [06] Ο Ρόσμπεργκ νικητής στο γκραν πρι του Μονακό

    Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα και πρώτη μετά το περυσινό γκραν πρι της Κίνας πανηγύρισε σήμερα στο Μονακό ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

    Ο Γερμανός οδηγός της Μερτσέντες, ο οποίος εκκίνησε από την "pole position", τερμάτισε πρώτος στον αγώνα στο Μόντε Κάρλο, που είναι ο έκτος της χρονιάς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του και παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της Red Bull, ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόσμπεργκ έφτασε στη νίκη στο γκραν πρι του Μονακό, 30 χρόνια μετά την επιτυχία του πατέρα του, Κέκε, στους δρόμους του Πριγκιπάτου, ο οποίος, όπως και ο Νίκο, είχε πανηγυρίσει το 1983 τη δεύτερη νίκη της καριέρας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 May 2013 - 16:30:22 UTC