Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Χρυσός Φοίνικας στην "Αντέλ"
  • [02] Δεύτερη νίκη σε τέσσερις ημέρες ο ΠΑΟΚ επί του Αστέρα
  • [03] Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα θα πάει καλύτερα
  • [05] Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι ελέγχει το 80% της συριακής πόλης Κουσέιρ
  • [06] Απόλλωνας, Εργοτέλης και Καλλονή στη Σούπερ Λίγκα

  • [01] Ο Χρυσός Φοίνικας στην "Αντέλ"

    Ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών απονεμήθηκε στην ταινία "La vie d' Adele" του Γάλλου σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς.

    Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Μεξικανό Αμάτ Εσκαλάντε για την ταινία "Heli", ενώ το μεγάλο βραβείο δόθηκε στην ταινία "Inside Llewyn Davis" των αδελφών Κοέν.

    [02] Δεύτερη νίκη σε τέσσερις ημέρες ο ΠΑΟΚ επί του Αστέρα

    Δεύτερη νίκη μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, του οποίου επιβλήθηκε στην Τούμπα 1-0 με γκολ του Ολίσε στο 57ο λεπτό, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με τη νίκη του ο «Δικέφαλος» πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς, ενώ το αρκαδικό συγκρότημα έμεινε στους 5 και, πλέον, διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κάτσε στο 88΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [03] Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα

    Δωρεάν εξετάσεις με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, προσφέρει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 27-31 Μαΐου.

    Οι δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα θα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα διενεργούν δωρεάν εξετάσεις για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα θα πάει καλύτερα

    «Δεν θέλω να σκεφθώ τι θα συνέβαινε αν η χώρα χρεοκοπούσε ή αν η χώρα έφευγε από το ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας κατά τη συνάντηση που είχε στη Χαλκίδα, τόπο καταγωγής του, με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Ο κ. Βενιζέλος άρχισε από τη Χαλκίδα έναν γύρο περιοδειών σε όλη τη χώρα, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των περιφερειακών οργάνων του Κινήματος.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι τώρα μπορεί να μιλάμε για την απώλεια του 30% και τη διάσωση του 70%, αλλά αν είχαμε φθάσει στη χρεοκοπία θα μιλούσαμε για απώλειες του 80% και διάσωση του 20%.

    Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η χώρα θα κάνει τη μεγάλη στροφή, θα πάει καλύτερα». Κι αυτό, όπως ανέφερε, γιατί «η Ευρώπη είναι αναγκασμένη, από ένα σημείο και μετά, να αντιδράσει πολιτικά», καθώς «βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ μεγάλη απειλή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δημοσιονομικά ή χρηματοοικονομικά εργαλεία, αλλά χρειάζονται και άλλου τύπου αλλαγές».

    [05] Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι ελέγχει το 80% της συριακής πόλης Κουσέιρ

    Η πόλη Κουσέιρ ελέγχεται κατά 80% από τον συριακό στρατό και τη λιβανική Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, προσθέτοντας πως ο δρόμος που ενώνει τον ανατολικό Λίβανο με τη Χομς, στην κεντρική Συρία, έχει "διασφαλιστεί".

    "Δεν μένει παρά να πάρουμε το 20% της Κουσέιρ, καθώς την Κυριακή πήραμε το 10% και το υπόλοιπο ήταν ήδη στα χέρια μας", είπε η πηγή αυτή.

    Εξάλλου, "ο κύριος δρόμος ανάμεσα στην Μπααλμπέκ και τη Χομς έχει διασφαλιστεί", πρόσθεσε η πηγή. Πρόκειται για ένα ζωτικό άξονα μέσω του οποίου το ισχυρό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου προωθεί άνδρες και εξοπλισμό προς τη Συρία.

    Ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν εδώ και μία εβδομάδα επίθεση εναντίον της πόλης αυτής στην επαρχία Χομς, στρατηγικής σημασίας τόσο για τους αντάρτες όσο και για το καθεστώς, καθώς βρίσκεται πάνω στον κύριο άξονα προς τον Λίβανο και στο δρόμο που ενώνει τη Δαμασκό με την παράκτια περιοχή, βάση οπισθοφυλακής του καθεστώτος.

    [06] Απόλλωνας, Εργοτέλης και Καλλονή στη Σούπερ Λίγκα

    Μια αγωνιστική περίοδο διήρκεσε η απουσία του Εργοτέλη από τα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Ηρακλείου επέστρεψε στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία μετά την ισοπαλία 1-1 (31΄ Παππάς - 77΄ Βερπακόφσκις) που απέσπασε στον Βόλο από τη Νίκη. Μαζί με την ομάδα της Κρήτης επιστρέφει ύστερα από 13 χρόνια και μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες, ο Απόλλωνας Σμύρνης, που νίκησε στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 2-1 (25΄ Τσιλιγκίρης, 49΄ Μανιάς - 9΄ Γκούρτσας).

    Τις δύο ομάδες ακολούθησε η μεγάλη φετινή έκπληξη, η Καλλονή, καθώς, μετά την ισοπαλία 2-2 (40΄ Μαρσέλο, 83΄ Κώτσιος - 31΄ Πινδώνης, 68΄ Στογιάνοφ) απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, κατέλαβε την τρίτη θέση, αφού υπερτερούσε στην ισοβαθμία με τους Βολιώτες και τον Παναιτωλικό.

    Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ηρακλής και Παναιτωλικός, ενώ υποβιβάστηκαν Αναγέννηση Επανομής και Θρασύβουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 May 2013 - 18:30:21 UTC