Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνικός συντονιστής κατά της διαφθοράς, ο Ιω. Τέντες
  • [02] Δεν θα κληθεί τελικά στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ο Δ. Χριστόφιας
  • [03] Στα χέρια της μητέρας του το μωρό που βρέθηκε σφηνωμένο σε σωλήνα αποχέτευσης
  • [04] Την 54η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα
  • [05] Ο Άσαντ επιβεβαίωσε ότι η Δαμασκός παρέλαβε τους πρώτους S-300 από τη Μόσχα
  • [06] Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Μίκης Θεοδωράκης
  • [07] Και επίσημα αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ο Β. Καπερνάρος
  • [08] Δέκα συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας
  • [09] Αστυνομική επιχείρηση στην Καβάλα για τον εντοπισμό 13χρονης
  • [10] Μπαρνιέ: Οι Βρυξέλλες απηύθυναν συστάσεις προς τη Γαλλία και όχι υποδείξεις
  • [11] Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη
  • [12] Ο Πελεγκρίνι στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι

  • [01] Εθνικός συντονιστής κατά της διαφθοράς, ο Ιω. Τέντες

    Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανά και εντός της ημέρας, η παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα «εθνικού συντονιστή των Αρχών της χώρας κατά της διαφθοράς».

    Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Μαξίμου να αναλάβει καθήκοντα στη νέα αυτή θέση. Ο κ. Τέντες στις 30 Ιουνίου 2013 θα αποχωρούσε από εισαγγελικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου ηλικίας (συνταξιοδότησης).

    Μετά την παραίτηση του κ. Τέντε, καθήκοντα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα αναλάβει προσωρινά η αρχαιότερη αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτσαμάνη.

    Η θέση του κ. Τέντε θα καλυφθεί από το υπουργικό συμβούλιο, αφού προηγηθεί η διαδικασία του «νόμου Καστανίδη», δηλαδή πρόταση των πρόεδρων της Βουλής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρόταση του τελευταίου προς το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έχει και τον τελικό λόγο.

    [02] Δεν θα κληθεί τελικά στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ο Δ. Χριστόφιας

    Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας δεν θα κληθεί τελικά να παραστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, κατά την ενημέρωσή της για τη λειτουργία του ταμείου αλληλεγγύης, που είχε συστήσει επί προεδρίας του.

    Σχετική απόφαση λήφθηκε στη σημερινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

    Με την απόφαση διαφώνησε ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

    [03] Στα χέρια της μητέρας του το μωρό που βρέθηκε σφηνωμένο σε σωλήνα αποχέτευσης

    Το νεογέννητο που διασώθηκε ζωντανό αφού έμεινε για πολλές ώρες σφηνωμένο σε σωλήνα αποχέτευσης "τούρκικης" τουαλέτας μιας πολυκατοικίας στην Κίνα, βγήκε από το νοσοκομείο και βρίσκεται τώρα στη φροντίδα της οικογένειάς του, ανακοινώθηκε σήμερα από το νοσοκομείο.

    "Ήρθαν να το πάρουν χθες", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Βου Σινχόνγκ, διευθυντής του νοσοκομείου, σχετικά με το μωρό αυτό, η τύχη του οποίου συγκίνησε δεκάδες χιλιάδες Κινέζους καθώς και πάρα πολλούς ανθρώπους έξω από την Κίνα.

    Το παιδί "βγήκε από το νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης, το πήρε η οικογένειά του", επιβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Θα ασχοληθούν μαζί του η μητέρα του, ο παππούς και η γιαγιά του και ο φερόμενος ως πατέρας του, διευκρίνισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

    Σήμερα πολλοί χρήστες του Ίντερνετ υποστήριζαν πως είναι λυπηρό το γεγονός ότι η μητέρα είναι αυτή που αναλαμβάνει τώρα να φροντίσει το νεογέννητο, δεδομένης της συμπεριφοράς της αμέσως μετά τον τοκετό.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, το περασμένο Σάββατο η γυναίκα, όταν αισθάνθηκε πόνους στην κοιλιά, έσπευσε στην τουαλέτα, όπου έφερε στον κόσμο το παιδί. Αυτό φέρεται ότι της ξέφυγε από τα χέρια και έπεσε στην τρύπα της λεκάνης. Η μητέρα φέρεται τότε ότι σήμανε συναγερμό και ζήτησε βοήθεια.

    Όμως πολλοί Κινέζοι είναι αντιθέτως πεπεισμένοι ότι η μητέρα επιχείρησε να απαλλαγεί από το νεογέννητο πνίγοντάς το στην τουαλέτα. Η εγκατάλειψη μωρών δεν είναι κάτι σπάνιο στην Κίνα, όπου εφαρμόζεται συχνά με βάναυσο τρόπο η πολιτική του ενός παιδιού.

    [04] Την 54η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα

    Στην 54η θέση ανάμεσα σε 60 χώρες κατατάσσει την Ελλάδα, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα, έκθεση του ελβετικού οικονομικού πανεπιστημίου IMD που δημοσιεύθηκε σήμερα και βασίζεται σε μαρτυρίες 4.000 στελεχών επιχειρήσεων, παγκοσμίως.

    Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Ελβετία, το Χονγκ Κονγκ, η Σουηδία, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία, ο Καναδάς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    [05] Ο Άσαντ επιβεβαίωσε ότι η Δαμασκός παρέλαβε τους πρώτους S-300 από τη Μόσχα

    Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επιβεβαίωσε ότι η χώρα του παρέλαβε ένα πρώτο φορτίο του προηγμένης τεχνολογίας αντιαεροπορικού συστήματος S-300 από τη Ρωσία.

    "Η Συρία παρέλαβε το πρώτο φορτίο των ρωσικών πυραύλων S-300 ... Το υπόλοιπο φορτίο θα φθάσει σύντομα", είπε ο Άσαντ, σύμφωνα με αποσπάσματα μίας συνέντευξής του που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, τον αλ Μάναρ, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι ο στρατός της χώρας του θα "απαντήσει άμεσα σε όποια νέα ισραηλινή επιθετική κίνηση" εναντίον της Συρίας.

    Το Ισραήλ δεν θέλει να προκαλέσει στρατιωτική "κλιμάκωση" με τη Συρία αλλά δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά "στρατηγικών" όπλων, κυρίως στα χέρια της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Υδάτων Σιλβάν Σαλόμ.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κοντά στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό με το αιτιολογικό ότι στοχοθέτησε αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε ιρανικούς πυραύλους που προορίζονταν για την Χεζμπολάχ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Μίκης Θεοδωράκης

    Επίτιμο μέλος της εξέλεξε η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών τον Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη συνεδρία της 30ης Μαΐου. Κορυφαία καλλιτεχνική προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, κρητικός από καταγωγή, γεννήθηκε στη Χίο το 1925 και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Φιλοκτήτη Οικονομίδη και αργότερα με υποτροφία στο Conservatoire στο Παρίσι, όπου υπήρξε μαθητής του Olivier Messiaen και του Eug?ne Bizot.

    [07] Και επίσημα αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ο Β. Καπερνάρος

    Ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ορίστηκε και επίσημα αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο.

    Ο κ. Καπερνάρος λειτουργούσε ανεπισήμως,σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καμμένου που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από την επομένη της παραίτησης του Τέρενς Κουίκ, αλλά σήμερα το πρωί εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επιστολή με την οποία επισημοποιείται η τοποθέτησή του.

    Ο κ. Καπερνάρος θα αναπληρώνει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Νότη Μαριά.

    [08] Δέκα συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας

    Εκατοντάδες άτομα προσήχθησαν και δέκα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

    Ειδικότερα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης, προσήχθησαν 678 άτομα και συνελήφθησαν δύο άτομα για όπλα, ένα για ναρκωτικά, ένα για λαθραία τσιγάρα, ένα για παραβίαση σφραγίδων, ένα για παλιότερες καταδικαστικές αποφάσεις και τέσσερα για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

    [09] Αστυνομική επιχείρηση στην Καβάλα για τον εντοπισμό 13χρονης

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Καβάλα από την Αστυνομική Διεύθυνση υπό την καθοδήγηση του αστυνομικού διευθυντή Αβραάμ Κοσκερίδη, προκειμένου να εντοπιστεί η 13χρονη Χριστίνα Κρασσα που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην Αθήνα την περασμένη Κυριακή. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ίχνη της ανήλικης εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή του Παγγαίου μαζί με έναν άντρα.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Καβάλας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ήδη έχει απογειωθεί ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου να ερευνήσει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου ώστε να εντοπιστεί που κρύβεται η ανήλικη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ανήλικη συνοδεύεται από ένα νεαρό άντρα κατά δέκα περίπου χρόνια μεγαλύτερό της μαζί με τον οποίο ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Καβάλα όπου προφανώς ζει και εργάζεται ο νεαρός άντρας.

    [10] Μπαρνιέ: Οι Βρυξέλλες απηύθυναν συστάσεις προς τη Γαλλία και όχι υποδείξεις

    Ο Eυρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε σήμερα ότι οι Βρυξέλλες απηύθυναν "συστάσεις" προς τη Γαλλία και "όχι υποδείξεις" αλλά προειδοποίησε ότι, εάν δεν γίνουν οι συνιστώμενες μεταρρυθμίσεις, αυτό θα έθετε τη Γαλλία υπό την επιρροή των Κινέζων ή των Αμερικανών.

    "Δεν πρόκειται για υποδείξεις, πρόκειται για συστάσεις"δήλωσε ο Eυρωπαίος επίτροπος στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να υποδείξει στη Γαλλία τι πρέπει να κάνει για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού τομέα.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη Γαλλία χρονικό περιθώριο δύο ετών για την ανάταξη του δημοσιονομικού της ελλείμματος και σε αντάλλαγμα ζήτησε από το Παρίσι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, κυρίως στο συνταξιοδοτικό τομέα και στην αγορά εργασίας. "Η Γαλλία βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχει λοιπόν κάτι που δεν λειτουργεί καλά, η απραξία οδηγεί σε φθίνουσα πορεία... ισοδυναμεί με τον περιορισμό σε θέση υπεργολάβου, υπό την επιρροή των Κινέζων ή των Αμερικανών, για τον λόγο αυτόν η απραξία δεν αποτελεί επιλογή", δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [11] Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη

    Αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου, για όγδοη φορά, απο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης, ύψους 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο 2001-2003, με βασικό κατηγορούμενο τον Μάκη Ψωμιάδη. Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη, επικαλούμενη ότι δεν είναι αμετάκλητη η απόφαση της Fyrom για την έκδοσή του.

    'Οπως ανέφερε ο πρόεδρος, η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της γειτονικής χώρας που έχει επιδοθεί στο Εφετείο Κακουργημάτων επιτρέπει μεν την έκδοση του κατηγορούμενου, αλλά είναι σε εκκρεμότητα η έφεση που έχει ασκήσει στις αρχές των Σκοπίων. 'Ετσι, η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να αποφανθεί το δικαστήριο της αλλοδαπής.

    Το δικαστήριο δέχθηκε επιπλέον το αίτημα αναβολής λόγω κωλυματος στο πρόσωπο του, εκ των κατηγορουμένων, Χαρίλαου Ψωμιάδη καθώς απουσίαζαν 2 από τους 3 συνηγόρους του. Στο δικαστήριο σημειώθηκαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διάλυση των ΠΑΕ.

    [12] Ο Πελεγκρίνι στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι

    Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θα είναι, οριστικά, ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

    Σύμφωνα με τον βρετανικό και ισπανικό Τύπο η διοίκηση της αγγλικής ομάδας ήρθε σε συμφωνία με τον Αργεντινό προπονητή, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

    Οι «μετοχές» του Ιταλού τεχνικού είχαν υποστεί «καθίζηση» στα μάτια της διοίκησης, αρχικά εξαιτίας του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και στη συνέχεια από την πορεία της ομάδας στην πρέμιερ λιγκ.

    Ετσι ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της Σίτι, σεΐχης Μανσούρ, αποφάσισε ν' αλλάξει προπονητή και κατέληξε στον Πελεγκρίνι. Ο Αργεντινός τεχνικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και η Μάντσεστερ θα πληρώσει τέσσερα εκατ. ευρώ για να «σπάσει» το συμβόλαιο του με τη Μάλαγα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 May 2013 - 10:30:27 UTC