Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμμένει στις προβλέψεις του για μικρή ανάπτυξη το 2014 ο Ι. Στουρνάρας
  • [02] Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν θα χάσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ
  • [03] Σε υψηλό πενταετίας τον Μάιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα
  • [04] Κ. Παπούλιας: «Μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα»
  • [05] Απεργιακή κινητοποίηση παρέλυσε τη Λισαβόνα
  • [06] Οι πέτρινοι φάροι στο επίκεντρο συνεδρίου, έκθεσης και εκδηλώσεων
  • [07] Η ΝΔ καταθέτει προσθήκες στο νομοθετικό πλαίσιο για αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας
  • [08] Δάνειο 100 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Κύπρος από την ΕΤΕπ
  • [09] Ανακοινώθηκε η συμφωνία για το «Απήλιον»

  • [01] Εμμένει στις προβλέψεις του για μικρή ανάπτυξη το 2014 ο Ι. Στουρνάρας

    Τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί συνάντησε σήμερα το πρωί στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. «Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά την έξοδό του από τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από «θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία όπως οι αποκρατικοποιήσεις και άλλα γενικότερα».

    Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη χθεσινή του αναφορά στην τηλεόραση του Ρόιτερ σχετικά με προσεχή έκδοση ελληνικών ομολόγων ο υπουργός απάντησε: «Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα». Σχετικά με το σε ποιο ύψος θα μπορούσαν να είναι αυτά τα ομόλογα ο υπουργός εξήγησε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να καθορίσουμε κάτι τέτοιο».

    Σε άλλο ερώτημα ξένου δημοσιογράφου γύρω από τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για τη συνέχιση της ύφεσης το 2014, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Οι δικές μας προβλέψεις είναι καλύτερες γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στις πρόσφατες εξελίξεις. Πιστεύω ότι τα μοντέλα είναι μοντέλα παντού και δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα σε αυτά. Σύμφωνα όμως με τις δικές μας προβλέψεις θα έχουμε μία μικρή ανάπτυξη του χρόνου» κατάληξε ο κ. Στουρνάρας.

    Εξάλλου, με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γ. Ντάϊσελμπλουμ θα συναντηθεί αύριο στις 3 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

    [02] Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν θα χάσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ

    "Ορισμένοι βραδυπορούντες ίσως χάσουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ, αλλά δεν θα χάσει λεφτά η χώρα". Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σε δήλωσή του σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

    Ο υπουργός σημείωσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΕ από εκεί που η χώρα μας είχε την 20η θέση μεταξύ των 27 στις απορροφήσεις, εφέτος η θέση μας είναι η 8η με το ποσοστό της απορρόφησης να φτάνει στο 56,7%. Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι σαφώς και υπάρχουν προβλήματα, αλλά τελευταία λαμβάνονται μέτρα για την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη διευκόλυνση σχετικά με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών " και ο μαραθώνιος συνεχίζεται..." όπως συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφορές του υπουργού στους βραδυπορούντες αφορούσαν προγράμματα όπως αυτό της ψηφιακής σύγκλισης ή της διοικητικής μεταρρύθμισης τα οποία με την αναθεώρηση που θα γίνει ενδέχεται να χάσουν κονδύλια. Η αναθεώρηση εξαρτάται από τα περιθώρια που θα δώσει στη χώρα μας η ΕΕ και θα γίνει το φθινόπωρο.

    [03] Σε υψηλό πενταετίας τον Μάιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα

    Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αυξήθηκε τον Μάιο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη.

    Σημαντική βελτίωση στην εμπιστοσύνη καταγράφηκε και στην περίπτωση της πορτογαλικής και της ισπανικής οικονομίας.Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Μάιο κατά 0,8 μονάδες στις 89,4 μονάδες.Η βελτίωση είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου και επιτρέπει μία μικρή ελπίδα ανάκαμψης της οικονομίας της Ευρωζώνης στη διάρκεια του 2013.

    Ο δείκτης αυξήθηκε και στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης -Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία- ενώ η άνοδος παρατηρήθηκε σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση τον κατασκευαστικό. Στη Γερμανία, ο δείκτης αυξήθηκε 0,6 μονάδες και στη Γαλλία κατά 0,9 μονάδες.

    [04] Κ. Παπούλιας: «Μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα»

    Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ) επισκέφθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

    Τον κ. Παπούλια υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Άγγελος Καρακώστας, ο διευθύνων σύμβουλος Captain Fu Cheng Qiu και ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα du Qiwen.

    Ο Κινέζος διπλωμάτης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «η επίσκεψή σας εδώ στην Cosco θα δώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε πολλές επιχειρήσεις στο εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα και αυτό το μήνυμα θα το μεταβιβάσουμε στην κινεζική κυβέρνηση».

    «Νομίζω ότι περιμένουμε κι άλλους επενδυτές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, είπε ο Πρόεδρος και χαρακτήρισε πολύ καλό ότι περίπου 1000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες εργασίας και είναι ικανοποιημένοι. Νομίζω ότι αυτό το παράδειγμα, αυτής της επενδυτικής συνεργασίας, είναι πάρα πολύ χρήσιμο και για εμάς, αλλά και για τους επενδυτές που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους Κινέζους τουρίστες τους οποίους περιμένουμε κατά χιλιάδες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [05] Απεργιακή κινητοποίηση παρέλυσε τη Λισαβόνα

    Το μετρό παραμένει κλειστό, καταστήματα κι επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ή αναμένεται να γίνουν συγκεντρώσεις: η CGTP, η μεγαλύτερη συνομοσπονδία συνδικάτων της Πορτογαλίας, διοργανώνει σήμερα Πέμπτη μια ημέρα διαμαρτυρίας εναντίον της λιτότητας που εφαρμόζεται κατ' απαίτηση των πιστωτών της χώρας, η οποία βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης από τον Μάιο του 2011.

    «Προβλέπουμε μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, που έχουν δείξει την ετοιμότητά τους για ένα πιο γενικό αγώνα», είπε το πρωί ο Αρμένιου Κάρλους, γενικός γραμματέας της CGTP.

    Η CGTP, που θεωρείται ότι πρόσκειται στο Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, και το άλλο μεγάλο πορτογαλικό συνδικάτο, το UGT, το οποίο θεωρείται ότι πρόσκειται στο Σοσιαλιστικό κόμμα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κηρύξουν γενική απεργία μέσα στον Ιούνιο.

    Το μετρό στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας σταμάτησε να λειτουργεί από χθες βράδυ, γεγονός που προκάλεσε έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Λισαβόνα, καθώς πολλοί χρήστες του, μάλλον από συνήθεια, επέλεξαν να μετακινηθούν με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους. Απεργούσαν επίσης και άλλες επιχειρήσεις, ιδίως αυτές του τομέα των μεταφορών, ενώ συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επρόκειτο να γίνουν σε χώρους εργασίας και σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

    [06] Οι πέτρινοι φάροι στο επίκεντρο συνεδρίου, έκθεσης και εκδηλώσεων

    Οι πέτρινοι φάροι τίθενται στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου και σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στον Πειραιά.

    Το συνέδριο με τίτλο «Preservation of lighthouse heritage» διοργανώνει η Διεθνής Ένωση IALA (International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού και υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας και του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη». Οι εργασίες του συνεδρίου θα στεγαστούν στο Ναυτικό Μουσείο και το Ίδρυμα Λασκαρίδη στον Πειραιά. Τις ομιλίες θα συμπληρώσουν τεχνικές επισκέψεις των συμμετεχόντων σε πέτρινους φάρους της ευρύτερης περιοχής.

    Κατά τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου το Ίδρυμα Λασκαρίδη θα φιλοξενεί έκθεση με θέμα «Πέτρινοι φάροι: από το χτες στο σήμερα».

    Η έκθεση επιχειρεί μια πρωτοπόρο προσέγγιση των πέτρινων φάρων στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και έχει ως στόχο την ανάδειξή του φάρου ως ιστορικό, τοπιογραφικό, αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό χωρόσημο, ως σύμβολο ρομαντισμού που εμπνέει το μοναχικό επισκέπτη. Με τα πολυποίκιλα εκθέματα, έρχεται σε επαφή ο επισκέπτης με το φάρο, τις αξίες του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σήμερα στη συντήρηση και αποκατάστασή του.

    [07] Η ΝΔ καταθέτει προσθήκες στο νομοθετικό πλαίσιο για αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας

    Με ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει γνωστό ότι εισάγει σήμερα προσθήκες στο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας με σκοπό τη συμπλήρωση και επικαιροποίησή του.

    «Προσδοκούμε ότι όλα τα κόμματα -πλην βεβαίως της ΧΑ- θα τις ψηφίσουν, αφού κανένας δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε αναστολή για τις προσθήκες αυτές και την καταδίκη του ναζισμού» σημειώνει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    [08] Δάνειο 100 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Κύπρος από την ΕΤΕπ

    Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για παραχώρηση δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ υπέγραψε η κυπριακή κυβέρνηση.

    Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις καίριας σημασίας για την Κύπρο. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στο υπουργείο Οικονομικών.

    [09] Ανακοινώθηκε η συμφωνία για το «Απήλιον»

    Ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για τον Παναθηναϊκό, καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία της ΠΑΕ με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για την αγορά του προπονητικού κέντρου «Απήλιον».

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τον πρώην ιδιοκτήτη των «κυανέρυθρων» και η επίσημη ανακοίνωση βάζει τέλος στα 31 παρουσίας του «τριφυλλιού» στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας και ταυτόχρονα κόβει τους δεσμούς με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 May 2013 - 12:30:22 UTC