Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας"
  • [02] "Αναβιώνουν" τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε η πρόταση νόμου κατά του ρατσισμού
  • [04] CDU: Περαιτέρω ελαφρύνσεις του ελληνικού προγράμματος στήριξης

  • [01] "Δεν υπάρχει θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας"

    «Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

    Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών.

    «Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών» συνέχισε ο υφυπουργός.

    [02] "Αναβιώνουν" τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

    Η επαναφορά των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

    Στη συνεδρίαση, την πρώτη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του νέου διοικητή του Οργανισμού, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, παραβρέθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις σχεδιαζόμενες νέες δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων.

    Στην ανάγκη να ενισχυθούν οι παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας, ενώ τόνισε ότι «η αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις, όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους» και αποτελούν «απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας».

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε η πρόταση νόμου κατά του ρατσισμού

    Δέκα άρθρα περιλαμβάνει η πρόταση νόμου για την «καταπολέμηση των εγκλημάτων με ρατσιστικά κριτήρια», που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

    Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, «με τις ρυθμίσεις της παρούσας πρότασης νόμου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πλαίσιο ποινικής αντιμετώπισης των εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και, ταυτόχρονα, προστασίας των θυμάτων και των μαρτύρων. Σκοπός είναι η σαφής οριοθέτηση της αξιόποινης πράξης και η διασφάλιση των εγγυήσεων ώστε να επιτυγχάνεται η δίωξη των εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

    Με την πρόταση νόμου προβλέπεται μεταξύ άλλων:

    - Άσκηση ποινικής δίωξης για τα εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά θα ασκείται αυτεπαγγέλτως, ενώ η καταδίκη θα συνεπάγεται και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.

    - Θεσπίζεται ως παρεπόμενη ποινή, η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ακόμη και για πλημμελήματα στις περιπτώσεις καταδίκης δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων.

    - Ορίζεται η ευθύνη και προβλέπονται κυρώσεις κατά νομικών προσώπων και ενώσεων προσώπων.

    - Προβλέπεται πλαίσιο προστασίας θυμάτων και μαρτύρων και ειδικότερα, προστασία από απέλαση και κράτηση θυμάτων και μαρτύρων που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, από τη στιγμή της καταγγελίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση ή τη θέση στο αρχείο.

    [04] CDU: Περαιτέρω ελαφρύνσεις του ελληνικού προγράμματος στήριξης

    Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο περαιτέρω ελαφρύνσεων σε ό,τι αφορά τους όρους του ελληνικού πακέτου στήριξης ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Μίχαελ Μάιστερ, αποκλείει ωστόσο την πιθανότητα νέας αναδιάρθρωσης του χρέους.

    Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Μάιστερ επισημαίνει ότι «υπάρχουν ήδη κάποια μέτρα χαλάρωσης του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας» σε σχέση με τη διάρκεια, το ύψος του επιτοκίου και την υποχρέωση αποπληρωμής των τόκων. «Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να εξεταστεί και το κατά πόσο και άλλες παράμετροι θα μπορούσαν να τύχουν προσαρμογής» δηλώνει ο Γερμανός βουλευτής, αλλά διευκρινίζει ότι δεν αναφέρεται σε νέα αναδιάρθρωση. Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα αναλύσουν το ελληνικό πρόγραμμα και μετά θα αποφασίσουν αν είναι απαραίτητο να ελαφρύνουν τους όρους του δανείου, ένα ζήτημα που κατά τον κ. Μάιστερ «δεν είναι θέμα αρχής», όπως η εκ νέου αναδιάρθρωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 June 2013 - 18:30:21 UTC