Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ο πρωθυπουργός
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών κατά της επιστράτευσης
  • [03] ΟΑΕΕ: Με τη σύνταξη του Ιουλίου το ΕΚΑΣ
  • [04] Κ. Λαγκάρντ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

  • [01] Σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ο πρωθυπουργός

    Επί 2,5 ώρες βρέθηκε απόψε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει τμήμα της διακλαδικής αεροναυτικής άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ-ΗΝΙΟΧΟΣ, που διεξάγεται στον χώρο του Αιγαίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα για το σύνολο των τεχνικών αντικειμένων της αεροναυτικής άσκησης, είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής της εν πλω δύναμης και παρακολούθησε τεχνικά αντικείμενα της άσκησης που διεξήχθησαν στο κεντρικό Αιγαίο.

    Η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ που θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουνίου και στην οποία συμμετέχει το σύνολο των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, συνδυάζεται με την άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας ΗΝΙΟΧΟΣ που ολοκληρώνεται μία ημέρα πριν.

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών κατά της επιστράτευσης

    Tην Παρασκευή 7 Ιουνίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστήριο στις 9.30 το πρωί.

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν και με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και με τους εργαζόμενους στην Υγεία (ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ) που έχουν απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, για κοινή πορεία προς το Σύνταγμα με σύνθημα Παιδεία - Υγεία - Δημοκρατία.

    [03] ΟΑΕΕ: Με τη σύνταξη του Ιουλίου το ΕΚΑΣ

    Με τη σύνταξη του Ιουλίου θα καταβάλλει στους δικαιούχους, το ΕΚΑΣ έτους 2013 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

    Σε ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού αναφέρεται ότι για τον έλεγχο των δικαιούχων, απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων έτους 2011 (οικ. έτος 2012) ώστε να χορηγηθεί σε όσους το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων αυτών και να διακοπεί στους λοιπούς.

    [04] Κ. Λαγκάρντ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

    Σε «καλό δρόμο» βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά πρέπει να κάνει περισσότερα για την εφαρμογή του προγράμματος, τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι ελληνικές αρχές. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα βελτίωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

    Η κ. Λαγκάρντ, σε σημερινή ομιλία της στο Brookings Institution της Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερωτήσεις, υποστήριξε ότι η Ευρωζώνη εξακολουθεί να είναι ο «σημαντικός τομέας ανησυχίας» για την παγκόσμια οικονομία και ότι ο κόσμος εξακολουθεί να ταλανίζεται από «άνιση ανάκαμψη» και να χωρίζεται σε οικονομία τριών ταχυτήτων: σ' αυτές που τα πηγαίνουν καλά, σε άλλες που διορθώνονται και σε εκείνες που έχουν να διανύσουν ακόμη πολύ δρόμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 June 2013 - 20:30:21 UTC