Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο της τρόικας για άλλη μια φορά η ελληνική οικονομία
  • [02] Ο Ερντογάν προειδοποιεί τους διαδηλωτές ότι η υπομονή του εξαντλείται
  • [03] Για τις προοπτικές του ευρώ μιλά ο Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Αθήνα
  • [04] Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΤΑΠ - ΟΤΕ
  • [05] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
  • [06] Ένας κριτής σκοτώθηκε στο Γκραν Πρι του Καναδά

  • [01] Στο μικροσκόπιο της τρόικας για άλλη μια φορά η ελληνική οικονομία

    Αρχίζει σήμερα, στις 11 το πρωί, με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, η αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας για το α΄ εξάμηνο εφέτος. Η ελληνική πλευρά προσδοκά ότι ο νέος έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιουνίου, την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία θα συζητηθούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις για τον μηχανισμό εξυγίανσης και εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών. Τότε, πιθανόν να «ανοίξει ο δρόμος» για την ανακεφαλαιοποίηση και των ελληνικών τραπεζών αναδρομικά μέσω ESM και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατά 50 δισ. ευρώ.

    Επίσης, προσδοκά να έχει δοθεί νωρίτερα και η έγκριση από το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει καμία εκκρεμότητα στα τρία προαπαιτούμενα (νομοθετική ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μηχανισμός αντιμετώπισης της διαφθοράς και δράσεις για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας).

    Όμως, οι τωρινές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θα πραγματοποιηθούν στη «σκιά» της έντονης δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΔΝΤ, με τους επικεφαλής του Ταμείου να ασκούν ισχυρές πιέσεις για ένα νέο μεγάλο «κούρεμα» του δημοσίου χρέους.

    [02] Ο Ερντογάν προειδοποιεί τους διαδηλωτές ότι η υπομονή του εξαντλείται

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τους διαδηλωτές, που κατεβαίνουν στους δρόμους όλης της χώρας απαιτώντας την παραίτηση του, ότι η υπομονή του έχει τα όρια της και συνέκρινε την τωρινή αναταραχή με την προσπάθεια του στρατού έξι χρόνια πριν να περιορίσει την εξουσία του.

    «Σήμερα, είμαστε ακριβώς εκεί που βρισκόμασταν στις 27 Απριλίου 2007» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τότε ο στρατός είχε καταγγείλει τα σχέδια εκλογής του Αμπντουλάχ Γκιούλ, συνιδρυτή με τον Ερντογάν του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), στην προεδρία της Δημοκρατίας. Η κίνηση αυτή έδωσε στο AKP ευρύ έλεγχο του κρατικού μηχανισμού και των στρατηγών.«Υπάρχει ένα όριο στην υπομονή, και εκείνοι που παίζουν με την πολιτική και κρύβονται πίσω από τους διαδηλωτές θα πρέπει πρώτα να μάθουν τι σημαίνει πολιτική» είπε ο Ερντογάν.

    Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση νερού επιχείρησαν να διαλύσουνν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από την πλατεία στην πρωτεύουσα, Άγκυρα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου μιλούσε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μετείχε σε έξι μεγάλες συγκεντρώσεις την Κυριακή, ως αντίμετρο απέναντι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που οδήγησαν στις μεγαλύτερες και χειρότερες ταραχές των δέκα ετών της εξουσίας Ερντογάν.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [03] Για τις προοπτικές του ευρώ μιλά ο Ζ.Κ. Γιούνκερ στην Αθήνα

    Επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Το βράδυ ο κ. Γιούνκερ θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές», στο Μέγαρο Μουσικής. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής-ΕΛΙΑΜΕΠ.

    [04] Σήμερα η καταβολή των συντάξεων του ΤΑΠ - ΟΤΕ

    Σήμερακαταβάλλονταιστους ατομικούς λογαριασμούς των περίπου 2.300 δικαιούχων του ΤΑΠ- ΟΤΕ, οι συντάξεις Ιουνίου. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η καθυστέρηση οφείλεται στην ύπαρξη τεχνικού προβλήματος, το οποίο διευθετήθηκε.

    Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, τα έσοδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τον Μάιο του 2013 ανήλθαν στο ύψος των 858.840.999,47 ευρώ.

    [05] Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

    Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στην Καμπούλ διευκρινίζοντας ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο ήταν ο στόχος τους.

    "Ναι αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Οργάνωση μουτζαχεντίν επιτέθηκε σήμερα το πρωί στην στρατιωτική πτέρυγα του αεροδρομίου της Καμπούλ", είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα η αστυνομία διευκρίνισε ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας και ότι ομάδα ανταρτών "εισέβαλε σε κτίριο της οδού Κασαμπά, δυτικά του αεροδρομίου απ΄όπου εξαπέλυε σποραδικά πυρά".Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφάλειας και οι συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών. Ο συναγερμός ήχησε στην αμερικανική πρεσβεία και από το μεγάφωνο ακούγονταν προειδοποιήσεις ότι δεν πρόκειται για άσκηση.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] Ένας κριτής σκοτώθηκε στο Γκραν Πρι του Καναδά

    Ένας 38χρονος κριτής που επόπτευε το Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα στο Μόντρεαλ του Καναδά, σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από γερανό στους τελευταίους γύρους του αγώνα αυτοκινήτων ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA ). Η ταυτότητα του 38χρονου κριτή δεν έγινε γνωστή αλλά από την FIA επιβεβαιώθηκε ότι ο κριτής που ήταν μέλος του Notre Dame Automobile Club, κατάληξε σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ.

    «Ο εργαζόμενος βοηθούσε να απομακρυνθεί ένα αυτοκίνητο που είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο άτυχος κριτής σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μαζί με ένα ακόμη εργαζόμενο συνόδευαν εκτός πίστας τον γερανό που απομάκρυνε το μονοθέσιο αυτοκίνητο της εταιρείας Sauber του μεξικανού οδηγού Εστεμπάν Γκουτιέρες, όταν σκόνταψε με αποτέλεσμα να τον παρασύρει ο γερανός .

    Το δυστύχημα συνέβη περίπου στις 15:30 τοπική, μπροστά από τα πολυτελή καταλύματα που βρίσκονται στην αρχή της ευθείας των pit stop. O 38χρονος άνδρας, είχε δέκα χρόνια εμπειρίας σε ανάλογους αγώνες ενώ είναι ο τρίτος κριτής που σκοτώνεται κατά τη διάρκεια ενός Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα από το 2000.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 June 2013 - 4:30:23 UTC