Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Β. Σόιμπλε στην Αθήνα - Στο Βερολίνο ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Η λύση δεν βρίσκεται στις συνταγές των κομμάτων του νέου διπολισμού
  • [03] Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη
  • [04] Γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη πέντε κακοποιών
  • [05] Ρωσία: "Όχι" σε ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία
  • [06] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία
  • [07] Επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητούν ομογενείς

  • [01] Επίσκεψη Β. Σόιμπλε στην Αθήνα - Στο Βερολίνο ο Αντ. Σαμαράς

    Την Αθήνα θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν το Σαββατοκύριακο.

    Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι, όπως δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μετά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτη Ζωγράφο, η επέκταση και για την Ελλάδα του προγράμματος που εκπόνησε η Γερμανία με την Ισπανία για την χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και η δημιουργία ενδεχομένως μιας ελληνικής επενδυτικής Τράπεζας. Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν, σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός, στο περιθώριο του Eurogroup και του ECOFIN στο Λουξεμβούργο.

    Νωρίτερα, τον σεβασμό του Βερολίνου προς το μεταρρυθμιστικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης και τη στήριξη και την αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης επανέλαβε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, αναφερόμενος στην χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε η Άγγελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Από την γερμανική πλευρά διευκρινίστηκε εκ νέου ότι δεν σχολιάζονται οι επί μέρους επιλογές της Αθήνας στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

    Εξάλλου, στο Βερολίνο θα βρίσκεται στις 3 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει σε Φόρουμ της ΕΕ με αντικείμενο την εξειδίκευση των πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

    Στο πλαίσιο αυτό θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ και άλλους ηγέτες.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Η λύση δεν βρίσκεται στις συνταγές των κομμάτων του νέου διπολισμού

    Η λύση δεν βρίσκεται στις συνταγές των κομμάτων του νέου διπολισμού είτε με πυρήνα τη ΝΔ είτε με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη λαϊκή συμμαχία και στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, δήλωσε ο γγ της κε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αγία Παρασκευή έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να γυρίσει την πλάτη στα τερτίπια εκείνων των κομμάτων που έχουν σαν μοναδικό σκοπό να καθίσουν στο σβέρκο του, και να υλοποιήσουν τις εντολές των μονοπωλίων και της ΕΕ.

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ζήτησε να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να ανοίξει η ΕΡΤ και να μην υπάρξει καμία απόλυση στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τόνισε ότι πρέπει να ενταθεί η κοινή πάλη εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, να μην υπάρξει καμία επανάπαυση του λαού και τέλος, ο λαός να μην αποπροσανατολιστεί από τα διάφορα σενάρια που ακούγονται για τις εξελίξεις.

    [03] Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη

    Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της νότιας Κρήτης η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται από το Σάββατο το βράδυ στον υποθαλάσσιο χώρο νοτίως του νομού Ηρακλείου που ξεκίνησε με έναν σεισμό 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και συνεχίσθηκε με μετασεισμικές δονήσεις όλο το 24ωρο, ενώ στις 00:39 νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

    Ειδικότερα, οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σήμερα στις 00:39 ισχυρή σεισμική δόνηση έντασης 5,6 της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και επίκεντρο 84 χιλιόμετρα νότια του Τυμπακίου.

    Ο σεισμός προερχόταν από το ίδιο εστιακό κέντρο της ισχυρής δόνησης του Σαββάτου που σημειώθηκε στις 19:10 στον θαλάσσιο χώρο 483 χιλιόμετρα νότιο-νοτιοανατολικά της Αθήνας και νότια του νομού Ηρακλείου και που σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν μεγέθους 5,9, ενώ άλλα Ινστιτούτα έδωσαν ένταση μέχρι και 6,2 Ρίχτερ.

    [04] Γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη πέντε κακοποιών

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, στη Βοιωτία και στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε κακοποιών,οι οποίοι, στις 02.30, πυροβόλησαν και σκότωσαν 37χρονο αστυνομικό, σε ενέδρα που είχαν στήσει σε ομάδα της Ασφάλειας Λειβαδιάς.

    Θύμα της δολοφονικής επίθεσης είναι ο υπαρχιφύλακας Γεώργιος Ανδριτσόπουλος, παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών με σύζυγο έγκυο στο τρίτο τους παιδί, ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα Ασφάλειας Λειβαδιάς.

    [05] Ρωσία: "Όχι" σε ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία

    Η Μόσχα αντιτίθεται σθεναρά στη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    «Δεν βλέπουμε καμιά ανάγκη για τέτοια σχέδια και πιστεύουμε ότι είναι αντιπαραγωγικά», δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασέβιτς, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι προετοιμασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή από τις ΗΠΑ στο έδαφος της Ιορδανίας ισοδυναμούν με άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

    Ο εκπρόσωπος της διπλωματίας της Ρωσίας -χώρας που διαθέτει δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών- πρόσθεσε ακόμη ότι η Μόσχα ανησυχεί για τα σχέδια της Δύσης να προχωρήσει σε παραδόσεις όπλων στους Σύρους αντάρτες.

    [06] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία

    Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της βουλγαρικής κυβέρνησης, που ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Μαΐου, εξετάζει το κεντροδεξιό κόμμα GERB, όπως ανακοίνωσε, σήμερα, η βουλευτής του κόμματος Τσέτσκα Τσάτσεβα.

    Αφορμή γι' αυτό, όπως εξήγησε η βουλευτής του GERB, είναι ο ορισμός του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και βουλευτή του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Ντέλιαν Πέεβσκι ως επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Βουλγαρίας.

    Ο ορισμός του κ. Πέεβσκι στη θέση αυτή, την περασμένη Παρασκευή, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει κύμα διαμαρτυριών από πολίτες και να ζητήσει ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ από τη Βουλή να επανεξετάσει την απόφασή της, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών εξέδωσε ανακοίνωση, προχθές (Σάββατο), λέγοντας πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί "στο όνομα των πολιτών, της κοινωνίας και του κράτους".

    [07] Επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητούν ομογενείς

    Την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, των καναλιών και των ραδιοφώνων της έχουν ζητήσει, αντιδρώντας από την πρώτη στιγμή την αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης του προγράμματος της ΕΡΤ, ομογενειακές οργανώσεις με διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις τους.

    Εκπρόσωποι ομογενειακών ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων επισημαίνουν μεταξύ άλλων τον διεθνή αντίκτυπο και τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και τις επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς και την αναγκαιότητα της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης για την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο, αλλά και για την επαφή της χώρας με τον απόδημο ελληνισμό και ειδικότερα με τη νεώτερη γενιά του.

    Σημειώνουν τη λειτουργία της ΕΡΤ ως βασικού διαύλου επικοινωνίας της ομογένειας με την Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι η διαφάνεια και η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός της θα μπορούσε να επιδιωχθεί με άλλους τρόπους και ζητούν την άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ και την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 June 2013 - 16:30:21 UTC