Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων
  • [03] Στις 27 Ιουνίου η κατάθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [04] Νέες αποκαλύψεις υπόσχεται ο Έντουαρντ Σνόουντεν

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

    Προσπάθεια να αρθεί το κυβερνητικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές καταβάλλεται στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων παραμένει τεταμένο, καθώς η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ.

    Δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν, αλλά πλέον θεωρούν ως σοβαρό ενδεχόμενο. Οι απαντήσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ έδειξαν πως η κατάσταση παραμένει πολεμική και το ζητούμενο πλέον είναι το κατά πόσο υπάρχει η διάθεση από τους κυβερνητικούς εταίρους να βρεθεί λύση. Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως, από το Ναύπλιο, ανοιχτά συνέδεσε τις εκλογές με πιθανή διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς.

    Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι η πρόκληση νέας κρίσης, δήλωσε ο Επίτροπος Όλι Ρεν.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕ: Οι πολιτικοί αρχηγοί να δείξουν υπευθυνότητα

    ΠΑΣΟΚ: Δεν συναινούμε σε μια δημοκρατική εκτροπή

    ΔΗΜΑΡ: Αν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές την ευθύνη θα την έχει η ΝΔ

    [02] Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων

    Την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), οι οποίες ολοκληρώνονται το Σάββατο 22 Ιουνίου.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν μπει στην τελική ευθεία σε ότι αφορά την επεξεργασία των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων, έτσι ώστε να είναι έτοιμες να δώσουν τις αναλυτικές βαθμολογίες την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

    [03] Στις 27 Ιουνίου η κατάθεση του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 27 Ιουνίου, θα κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Σήμερα, ο δικηγόρος του κ. Παπακωνσταντίνου, Τάκης Βασιλακόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε στα μέλη της Προανακριτικής, κατέθεσε γραπτό αίτημα του πελάτη του, με το οποίο ζητούσε να του δοθεί παράταση μέχρι τον Αύγουστο.

    Ωστόσο, τα μέλη της Προανακριτικής απέρριψαν το αίτημα, κρίνοντας ότι μια προθεσμία 10 ημερών είναι αρκετή για να μπορέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου να μελετήσει το υλικό που έχει ζητήσει και έχει πάρει στα χέρια του προκειμένου να προετοιμαστεί πριν από την κατάθεσή του.

    [04] Νέες αποκαλύψεις υπόσχεται ο Έντουαρντ Σνόουντεν

    «Η αλήθεια έχει μπει σε τροχιά και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει», είπε σήμερα ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο άνθρωπος που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης πληροφορίες για τα αμερικανικά μυστικά προγράμματα παρακολούθησης δημοφιλών υπηρεσιών στο Διαδίκτυο, υποσχόμενος και νέες αποκαλύψεις για την «άμεση πρόσβαση» της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA στα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Διαδικτύου.

    Ο 29χρονος Σνόουντεν, που από τις 20 Μαΐου έχει καταφύγει στο Χονγκ Κονγκ απέρριψε επίσης την κατηγορία που του έχει προσαφθεί ότι είναι πράκτορας της Κίνας: «είναι μία προβλεπόμενη επίθεση και την ανέμενα προτού εμφανιστώ στο προσκήνιο», τόνισε ο πρώην σύμβουλος της NSA σε ζωντανή ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν.

    «Θέστε στον εαυτό σας το ερώτημα: εάν ήμουν όντως Κινέζος πράκτορας, γιατί δεν διέφυγα άμεσα στο Πεκίνο;», ήταν η απάντηση του Σνόουντεν στην «έντονη υποψία» που διατύπωσε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 June 2013 - 18:30:25 UTC