Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων
  • [02] Παράταση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»
  • [03] Η μουσική εκπαιδεύει τον "μαέστρο" του εγκεφάλου
  • [04] Χαμηλότερες κατά 25% από τις διαφημιζόμενες οι πραγματικές ταχύτητες του διαδικτύου
  • [05] Κατασβέστηκε η φωτιά σε ιστιοφόρο, στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως «πειραματόζωο» λέει ο Γιαννάκης Ομήρου
  • [07] «Παντρεμένες», το νέο ερωτο-μυθιστόρημα του Άρη Σφακιανάκη

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων

    Την «πιο σημαντική θετική οικονομική εξέλιξη που αφορά τη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την επίσημη ανακοίνωση για την κατασκευή του αγωγού TAP από την Κοινοπραξία Shah Deniz.

    Σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι πρόκειται για «τεράστιο έργο» και επισήμανε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί «μοχλό που μας σπρώχνει να βγούμε από την κρίση το ταχύτερο. Και προεξοφλεί ότι η Ελλάδα, η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα θα είναι πολύ καλύτερη, ισχυρότερη και πιο ανταγωνιστική από εκείνη που είχαμε πριν από την κρίση».

    «Η Ελλάδα έχει μπει πια στον αστερισμό των θετικών εξελίξεων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Εξάλλου, τηνεπιλογή της αζέρικης κοινοπραξίας φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ ΙΙ υπέρ του προγράμματος του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αερίου προς την Ευρώπη, παρακάμπτοντας τη Ρωσία,χαιρέτισε σήμεραη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η απόφαση αυτή αποτελεί «ένα σημαντικό σταθμό στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Shah Deniz επιβεβαιώνει την επιλογή του TAP

    [02] Παράταση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες»

    Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όλων ανεξαιρέτως των υπόχρεων του νόμου 3213/2003, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, ούτως ώστε να προηγηθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μετά την πρόσφατη παράταση που δόθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου.

    [03] Η μουσική εκπαιδεύει τον "μαέστρο" του εγκεφάλου

    Η μουσική εκπαίδευση συμβάλλει στην ανάπτυξη της λειτουργίας του εγκεφάλου, στη μάθηση αλλά και στη θεραπεία νευροεκφυλιστικών παθήσεων.

    Αποτελέσματα μελετών έδειξαν ότι, ακόμη και ύστερα από δύο εβδομάδες μουσικής εκπαίδευσης, σημειώνεται βελτίωση στην εγκεφαλική λειτουργία, ενώ μακροπρόθεσμα η εντατική ενασχόληση με τη μουσική προκαλεί σημαντικές αλλαγές τον εγκέφαλο, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν προστατευτικές για παθήσεις του εγκεφάλου, όπως οι άνοιες και η νόσος Αλτσχάιμερ.

    "Η μουσική εκπαιδεύει τον 'μαέστρο' του εγκεφάλου, δηλαδή το πρόσθιο φλοιό, ο οποίος συντονίζει τη λειτουργία του" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ερευνητής στο Institute for Biomagnetism and Biosignalanalysis του Πανεπιστημίου του Munster της Γερμανίας Ευάγγελος Παρασκευόπουλος, ο οποίος έχει κάνει τρεις διαφορετικές έρευνες σχετικά με την επίδραση των οπτικοακουστικών ερεθισμάτων στη λειτουργία του εγκεφάλου, βασιζόμενος στη σύγκριση μαγνητοεγκεφαλογραφικών καταγραφών συνολικά 150 ατόμων.

    [04] Χαμηλότερες κατά 25% από τις διαφημιζόμενες οι πραγματικές ταχύτητες του διαδικτύου

    Ταχύτητες χαμηλότερες έως και 25% κατά μέσο όρο από εκείνες που διαφημίζονται από τους παρόχους, παρέχονται τελικώς στους Ευρωπαίους χρήστες του διαδικτύου, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η μελέτη αναφέρει ότι η μέση ταχύτητα του διαδικτύου στην Ευρώπη είναι 19,7 Mbps.

    Οι πάροχοι διαδικτύου διαφημίζουν συνήθως ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνες που τελικά παρέχονται στους καταναλωτές, προσθέτει η έκθεση. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΕ, στόχος είναι έως το 2013, τα νοικοκυριά της Ευρώπης να έχουν στη διάθεσή τους ταχύτητες τουλάχιστον 30 Mbps.

    [05] Κατασβέστηκε η φωτιά σε ιστιοφόρο, στη Θεσσαλονίκη

    Στις φλόγες τυλίχτηκε το πρωί ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Καλαμαριάς.

    Στο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στη στεριά, ενώ ένας εξ αυτών διακομίστηκε με ελαφρά εγκαύματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Το ιστιοφόρο βρισκόταν σε απόσταση 400 μέτρων από την ακτή, στο ύψος του ΙΚΕΑ, όταν, για άγνωστους έως τώρα λόγους, ξέσπασε φωτιά στο εσωτερικό του. Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού κι ένα πλοιάριο της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

    [06] Η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως «πειραματόζωο» λέει ο Γιαννάκης Ομήρου

    «Η ανάλγητη απόφαση του Eurogroup για την καταλήστευση των καταθετών των δύο μεγαλυτέρων Κυπριακών Τραπεζών καθίσταται τώρα πανευρωπαϊκή πολιτική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας την απόφαση του ECOFIN για υιοθέτηση του κυπριακού «μοντέλου» κουρέματος των καταθέσεων.

    Αυτό, σημειώνει ο κ.Ομήρου, επιβεβαιώνει ότι η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως «πειραματόζωο».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγάλο πρόβλημα, που συνεχώς οξύνεται, είναι η επικυριαρχία του χώρου της οικονομικής διακυβέρνησης από τις περίφημες αγορές και η περιθωριοποίηση των δημοκρατικά νομιμοποιημένων θεσμών, των κοινοβουλίων και των κυβερνήσεων.

    Ο κ. Ομήρου καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να αντιδράσει «σε αυτές τις ανάλγητες πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και της μετακύλισης των ευθυνών ενός ασύδοτου τραπεζικού συστήματος στους ώμους των απλών ανθρώπων».

    [07] «Παντρεμένες», το νέο ερωτο-μυθιστόρημα του Άρη Σφακιανάκη

    Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Άρη Σφακιανάκη με τον τίτλο «Παντρεμένες», από τις εκδόσεις Κέδρος. Είναι 373 σελίδες με ιστορίες πίστης στην απιστία - αυτό το προαιώνιο θέμα, επικεντρωμένο στην Ελλάδα του σήμερα. Πρόκειται για χιουμοριστικές διηγήσεις γύρω από τα τεχνάσματα που μετέρχεται ο ήρωάς του, συγγραφέας ονόματι ...Σατανάκης, ο οποίος, όντας εργένης, επιδίδεται σε ερωτικές περιπέτειες με ώριμες κυρίες σε γάμο, προσπαθώντας εναγωνίως να ξεφύγει από τους συζύγους.

    Γραμμένο με αμεσότητα, σε πρώτο πρόσωπο και με λάιτ χρονογραφικό ύφος, το βιβλίο θυμίζει την πλοκή και τη λύση από κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου, με τον νυχτερινό εραστή να διαφεύγει από την πίσω πόρτα, καθώς ο σύζυγος επιστρέφει στο σπίτι πιο νωρίς απ΄ότι συνηθίζει. Ένα ιστόρημα για τον δαιμόνιο νεοέλληνα ερωτύλο, που βλέπει τις... ερωτικές συνεδρίες κάτι σαν... χόμπι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 June 2013 - 10:30:25 UTC