Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Η σωστή «κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων, θα έχει ολοκληρωθεί το προσεχές εξάμηνο
  • [02] Αδ. Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω
  • [03] «Χρειάζεται απεγκλωβισμός του λαού από τη μέγγενη του νέου δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει το ΚΚΕ
  • [04] Η NSA παρακολουθούσε 500 εκατ. τηλεφωνικές και διαδικτακές συνδέσεις κάθε μήνα
  • [05] Η Τράπεζα Κύπρου είναι σε θέση να αντέξει, δηλώνει ο διοικητής της ΚΤΚ, Π. Δημητριάδης

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Η σωστή «κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων, θα έχει ολοκληρωθεί το προσεχές εξάμηνο

    «Δεν είμαι ο υπουργός των απολύσεων, αλλά της αξιολόγησης» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και προσθέτει: «Μην ξεχνάτε ότι για κάθε έναν υπάλληλο, που θα φεύγει, θα έρχεται ένας, ο οποίος σήμερα περιμένει στην...ουρά του ΑΣΕΠ. Αυτή είναι η πραγματική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού».

    Ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για «πολύ δύσκολο στοίχημα», όταν μιλά για μεταμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης μέσα σε σχετικά σύντομο χρόνο, απορρίπτει την τακτική του «ξαφνικού θανάτου» μιας μεγάλης εταιρείας του Δημοσίου και σημειώνει πως το επόμενο βήμα θα γίνει μέσα από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επίσπευση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, αναφερόμενος σε αριθμό υπαλλήλων, όπως λέει 4.000-6.000, που εκμεταλλεύονται τους αργούς ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης.

    Προαναγγέλλει ότι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να συναντήσει τα μέλη της τρόικας των δανειστών, θα επισημάνει ότι η διαδικασία της «κινητικότητας» δεν έχει ποσοτικούς στόχους και ότι χρειάζεται κάποιους μήνες για να γίνει σωστά και δίκαια. Θέτει, δε, ως χρονικό όριο για την επίτευξη αυτού του στόχου, το προσεχές εξάμηνο.

    [02] Αδ. Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω

    «Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημίες, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω» τονίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και προαναγγέλει εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών και σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας, μέσα στο προσεχές 15ήμερο.

    Σε ό,τι αφορά, δε, τις οφειλές στον τομέα της Υγείας, σημειώνει πως αυτές είναι περί τα 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύεται ότι πολύ γρήγορα, ακόμη και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, θα προχωρήσει, ώστε να αποπληρωθούν.

    [03] «Χρειάζεται απεγκλωβισμός του λαού από τη μέγγενη του νέου δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει το ΚΚΕ

    «Ο καβγάς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ίδιου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που οδήγησε τον λαό στη χρεοκοπία» σχολιάζει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η διέξοδος για τον λαό, το μέλλον για τη νεολαία, δεν βρίσκονται, ούτε φτιάχνονται με τα υλικά της καταστροφής τους, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους και τις συνταγές διαχείρισης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

    «Χρειάζεται απεγκλωβισμός του λαού από τη μέγγενη του νέου δίπολου ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του, που προωθείται. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας αποτελεί τον μόνο ελπιδοφόρο για τον λαό δρόμο» αναφέρει το ΚΚΕ

    [04] Η NSA παρακολουθούσε 500 εκατ. τηλεφωνικές και διαδικτακές συνδέσεις κάθε μήνα

    Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία παρακολουθούσε κάθε μήνα η αμερικανική υπηρεσία ασφάλειας NSA, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

    Σύμφωνα με το άρθρο, τα απόρρητα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν τη Γερμανία ως πιθανό στόχο επίθεσης και, παρά το γεγονός πως ήταν ήδη γνωστό ότι γινόταν κάποιου είδους παρακολούθηση, η έκταση της δραστηριότητας και το εύρος κάλυψης δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά, καθώς η χώρα - κυρίως η νότια και η δυτική της περιοχή - αποτελούσε κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος για την NSA.

    Στο μεταξύ,ηΕυρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία ζήτησαν εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τις αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού.

    [05] Η Τράπεζα Κύπρου είναι σε θέση να αντέξει, δηλώνει ο διοικητής της ΚΤΚ, Π. Δημητριάδης

    Η Τράπεζα Κύπρου διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και είναι σε θέση να αντέξει, δηλώνει ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ), Πανίκος Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι, λόγω της συστημικής σημασίας της, η ανάκαμψή της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομία της Κύπρου.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι ο διορισμός ενδιάμεσου Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικού διευθυντή έχει επιταχύνει την πορεία εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 June 2013 - 12:30:21 UTC