Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Δεν πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοβουλίες για τρίτο πόλο
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις
  • [03] Πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι άρπαξαν το πορτοφόλι ηλικιωμένης με 3.410 ευρώ
  • [04] "Ανοίγματα" του Πάπα Φραγκίσκου προς Oρθοδόξους

  • [01] ΔΗΜΑΡ: Δεν πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοβουλίες για τρίτο πόλο

    Η ΔΗΜΑΡ δεν θα είναι ούτε "ήπια εκδοχή" του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ακολουθήσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την συγκρότηση του τρίτου πόλου στην πολιτική σκηνή της χώρας, τόνισε ο Φ. Κουβέλης κλείνοντας τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

    Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπεραμύνθηκε της απόφασης για την αποχώρηση από την κυβέρνηση καθώς,όπως είπε,η στάση της ΝΔ και του πρωθυπουργού το τελευταίο δίμηνο εξωθούσε τα πράγματα πρός αυτή την κατεύθυνση.

    Η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη εγκρίθηκε με ποσοστό 78%.

    Συγκεκριμένα, από τα 111 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν οι 107 εκ των οποίων 77 υπέρ, 22 δήλωσαν αποχή και 8 "παρών". Τα 22 στελέχη που απείχαν έχουν εκφράσει με κειμένό τους την διαφωνία για την απόφαση αποχώρησης από την κυβέρνηση αλλά δεν το έθεσαν σε ψηφοφορία.

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις

    «H νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη συνέχεια των προκλήσεων. Είμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις και πλέον μπορούμε να μιλάμε για αποδείξεις ότι η Ελλάδα πάει καλά" τονίζει ο υφυπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ. Και προσθέτει: "Πρέπει να επιμείνουμε. Επαναλαμβάνω, τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε».

    [03] Πατέρας και γιος κατηγορούνται ότι άρπαξαν το πορτοφόλι ηλικιωμένης με 3.410 ευρώ

    Για κλοπή, σε βάρος 83χρονης, κατηγορούνται μικροπωλητής, ειδών προικός και ο 14χρονος γιος του, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης.

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο ανήλικος έπεισε την ηλικιωμένη γυναίκα να αγοράσει από τον πατέρα του σεντόνια, αξίας 40 ευρώ, αλλά στη διάρκεια της συναλλαγής φέρεται ότι της άρπαξε το πορτοφόλι, που περιείχε 3.410 ευρώ. Ο ανήλικος και ο 39χρονος πατέρας του, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκε και το πορτοφόλι με τα χρήματα.

    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και επιπλέον σε βάρος του 39χρονου, πατέρα του 14χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    [04] "Ανοίγματα" του Πάπα Φραγκίσκου προς Oρθοδόξους

    Σε εντυπωσιακές κινήσεις προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος προς την πλευρά της Ορθοδοξίας, χθες που εορταζόταν η μνήμη των κορυφαίων Αποστόλων, Πέτρου και Παύλου, στο Βατικανό.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βασιλική του Αγίου Πέτρου,ο Ποντίφηκας έκανεαναφορά στους Ορθοδόξους, ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ανανέωση των αδελφικών δεσμών, μεταξύ των δύο Εκκλησιών, όπως είπε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην παρουσία της Αντιπροσωπείας του Φαναρίου στη Ρώμη, για τη συγκεκριμένη εορτή.

    Μάλιστα, στο τέλος της λειτουργίας, ο Πάπας Φραγκίσκος, για πρώτη φορά,ζήτησε από τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη ναπροηγηθεί της πομπής στην κρύπτη που βρίσκεται ο τάφος του Αποστόλου Πέτρου, κάτω από την Αγία Τράπεζα. Πάντως, οι κινήσεις αυτές του νέου Πάπα Φραγκίσκου, όπως σχολίαζαν αρκετοί κληρικοί και από τις δύο Εκκλησίες, έρχονται να δικαιώσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να παραστεί στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου, τον περασμένο Μάρτιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 June 2013 - 14:30:25 UTC