Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: Όλοι μαζί για τη νέα Ελλάδα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος για Μ. Βορίδη: «Δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα»
  • [03] Αιφνιδιαστικές επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας
  • [04] Κακλέας επί 24ωρου και θεατρική αγρύπνια στην Πειραιώς 260
  • [05] "Η Ευρώπη να προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στον Σνόουντεν"
  • [06] Δωρεάν φάρμακα σε οικονομικά αδύναμους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
  • [07] Τελεσίγραφο του κινήματος Τάμαροντ προς τον πρόεδρο Μόρσι
  • [08] Η Κροατία έγινε το 28ο μέλος της ΕΕ
  • [09] Επαφές εκπροσώπων της ομογένειας
  • [10] Δήλωση επανένταξης του Κώστα Μαρκόπουλου στη ΝΔ, αναμένεται εντός των ημερών
  • [11] Έκλεψαν τεχνολογικό εξοπλισμό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
  • [12] Το νέο βιβλίο του καθηγητή Ευτ. Μπιτσάκη, μία διαλεκτική προσέγγιση στον μαρξισμό του 20ου αιώνα
  • [13] Ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό ο Λάσμε
  • [14] Ο Γιορέντε στη Γιουβέντους

  • [01] Ν. Δένδιας: Όλοι μαζί για τη νέα Ελλάδα

    Στόχος μας είναι «μια Ελλάδα που όλοι οι 'Έλληνες μαζί θα καταβάλουν τη μεγάλη προσπάθεια να βγούμε από την κρίση» τόνισε μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

    «Όλη η ελληνική κοινωνία είναι αισιόδοξη μετά το συνέδριο της ΝΔ και ιδιαίτερα τις δύο τοποθετήσεις του πρωθυπουργού που είναι δείγμα του πως αντιλαμβανόμαστε τη νέα Ελλάδα» σημείωσε ο κ.Δένδιας και πρόσθεσε ότι στόχος είναι «μια Ελλάδα που όλοι οι Ελληνες μαζί θα καταβάλουν τη μεγάλη προσπάθεια να βγούμε από την κρίση».

    ΜΨ

    (Η δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια στη Web Tv του ΑΠΕ ΜΠΕ).

    [02] Ευ. Βενιζέλος για Μ. Βορίδη: «Δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα»

    Σχόλιο για τον Μάκη Βορίδη και όσα υποστήριξε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε σήμερα- εμμέσως πλην σαφώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με την επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις μπορούν να απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, με τον σχηματισμό της δικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε:

    «Η πολιτική σταθερότητα είναι ένα αγαθό που το αντιλαμβάνονται και το αποζητούν όλοι οι Έλληνες. Γι' αυτό και όσοι δεν επικρότησαν ρητά, στην πραγματικότητα σιωπηρά κατανοούν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση που πήραμε να συγκροτήσουμε την κυβέρνηση αυτή και να πορευτούμε με σταθερότητα, προοπτική, συναίνεση. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και υπονομεύει τις ψυχολογικές ή συμβολικές προϋποθέσεις σταθερότητας, πλήττει την καρδιά του δημοσίου συμφέροντος και δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα».

    [03] Αιφνιδιαστικές επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε νοσοκομεία από τον υπουργό Υγείας

    Αιφνιδιαστικές επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε νοσοκομεία, προτίθεται να κάνει ο νέος υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται σε κάποιες από αυτές να συνοδεύεται και από επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας.

    Με μια λιτή ανάρτηση που έγραψε ο ίδιος στο twitter, αναφέρθηκε στην πρώτη από αυτές τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις που πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής, στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννημνατάς που εφημέρευε.

    «Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη μου νυχτερινή έφοδο σε νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Γ. Γεννηματάς. Το προσωπικό μάχεται σκληρά. Τους ευχαριστώ», έγραψε.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπίστωσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπήρχαν στην εφημερία, με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού συντονισμού αλλά και την απουσία αναλώσιμων υλικών. Πήγε στο νοσοκομείο χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και επισκέφθηκε αρκετές πτέρυγες, όπου μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές και εξήρε το έργο τους. Ωστόσο, άκουσε και αρκετά παράπονα ασθενών που περίμεναν στα εξωτερικά ιατρεία.

    [04] Κακλέας επί 24ωρου και θεατρική αγρύπνια στην Πειραιώς 260

    «Το ταξίδι του Μερσιέ και του Καμιέ, αν θέλω, μπορώ να το διηγηθώ γιατί ήμουν μαζί τους συνεχώς. Δεν χρειάστηκε να διαβώ σύνορα. Ο Μερσιέ και ο Καμιέ δεν κουνήθηκαν από τον τόπο τους. Είχαν αυτή την καλή τύχη..». Με αυτές τις φράσεις ο Γιάννης Κακλέας σε ρόλο αφηγητή «έκλεισε» την μαραθώνια- παράσταση, διάρκειας 24 ωρών που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στον χώρο Η της Πειραιώς 260.

    Οι τέσσερις ηθοποιοί της παράστασης (Αρης Σερβετάλης, Κώστας Φιλίππογλου, Κίμων Φιορέτος και Μένη Κωνσταντινίδου), ο Κωστής Φιορέτος που επιμελήθηκε τους αυτοσχεδιασμούς στη μουσική και φυσικά ο Γιάννης Κακλέας- που καθοδηγούσε τους ηθοποιούς καθ' όλη τη διάρκεια- καταπιάστηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών μ' ένα πρώιμο αφήγημα του Σάμιουελ Μπέκετ, με τον τίτλο «Μερσιέ και Καμιέ» και κάλεσαν το κοινό σε μία «μεταθεατρική εμπειρία-αγρύπνια», όπως το ονόμασε.Το πείραμα πέτυχε.

    Το 24ωρο πέρασε. Ηθοποιοί και σκηνοθέτης άντεξαν. 'Αλλωστε, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, «η επιτυχία της παράστασης αυτής είναι η πραγμάτωσή της». «Η ώρα είναι 12.00...Μπράβο σας! Τα καταφέραμε!», είπε φανερά ενθουσιασμένος ο Γιάννης Κακλέας στο τέλος, ευχαριστώντας ηθοποιούς , τεχνικούς, συνεργάτες, φίλους και θεατές και καλώντας όλους τους συντελεστές επί σκηνής.

    Κάποιοι πέρασαν όλη την μέρα τους εκεί, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έφυγαν και επέστρεψαν μετά από λίγες ώρες. Όπως μία 70χρονη καθηγήτρια θεατρολογίας, η οποία -μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- είπε πως πρόκειται για μία δοκιμασία και για τον ίδιο τον θεατή.

    [05] "Η Ευρώπη να προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στον Σνόουντεν"

    Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Πρασίνων στη Γερμανία πρότεινε σήμερα η Ευρώπη να προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στον Εντουαρντ Σνόουντεν, τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ, οι αποκαλύψεις του οποίου σχετικά με την έκταση των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης έχουν προκαλέσει την οργή των συμμάχων των ΗΠΑ.

    Ο Γιούργκεν Τριτίν, ο ηγέτης του Κόμματος των Πρασίνων-- του τρίτου μεγαλύτερου στη χώρα-- και υποψήφιος για την καγκελαρία, δήλωσε στη γερμανική τηλεόραση ότι είναι εξοργιστικό ο 29χρονος Σνόουντεν να ζητεί πολιτικό άσυλο από "τυραννικές" χώρες.

    "Είναι οδυνηρό για τους δημοκράτες κάποιος που έχει υπηρετήσει τη δημοκρατία και, κατά την άποψή μας, έχει αποκαλύψει μία μαζική παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων, να αναγκάζεται να αναζητήσει καταφύγιο σε τυραννικές χώρες που έχουν οι ίδιες προβλήματα με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα", δήλωσε ο Τρίτιν.

    "Κάποιος σαν αυτόν θα έπρεπε να προστατεύεται. Αυτό ισχύει και για τον κ. Σνόουντεν. Θα πρέπει να του δοθεί ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη γιατί μας έχει προσφέρει αποκαλύπτοντας την μαζική επίθεση στους ευρωπαίους πολίτες και εταιρείες. Η Γερμανία, ως χώρα της Ευρώπης, θα μπορούσε να το πράξει αυτό", πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να διευκρινίσει σε ποιούς "τυράννους" αναφέρεται.

    [06] Δωρεάν φάρμακα σε οικονομικά αδύναμους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

    Χωρίς οικονομική επιβάρυνση θα προμηθεύονται τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα, ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που αδυνατούν να πληρώσουν συμμετοχή, από τα τέσσερα φαρμακεία του Οργανισμού.

    Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, η χορήγηση φαρμάκων όλων των θεραπευτικών κατηγοριών, χωρίς συμμετοχή, θα γίνεται σε ασφαλισμένους που έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κοινωνικό-οικονομικά κριτήρια, με διαδικασία που θα εποπτεύει ο Οργανισμός και κατόπιν υπόδειξης των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

    Ο ΕΟΠΥΥ έχει ήδη οργανώσει τη διάθεση φαρμάκων από τα φαρμακεία του της Λ. Αλεξάνδρας 119 Αθήνα, Δαβάκη 44 Καλλιθέα, Αλ. Παναγούλη 91 Ν. Ιωνία και Μπουμπουλίνας 7-13 Πειραιά.

    Οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται κανονικά για εξέταση- συνταγογράφηση στον θεράποντα γιατρό τους, ο οποίος μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ενημερώνει τον ασθενή εάν είναι δικαιούχος του προγράμματος.

    Το δίκτυο των κοινωνικών φαρμακείων σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.

    [07] Τελεσίγραφο του κινήματος Τάμαροντ προς τον πρόεδρο Μόρσι

    Το κίνημα Τάμαροντ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι να εγκαταλέιψει την εξουσία μέχρι αύριο, απειλώντας με την οργάνωση εκστρατείας πολιτικής ανυπακοής.

    "Δίνουμε στον Μοχάμεντ Μόρσι προθεσμία μέχρι την Τρίτη2 Ιουλίου στις 17.00 (τοπική ώρα) για να εγκαταλείψει την εξουσία και να επιτρέψει στους θεσμούς του κράτους να οργανώσουν πρόωρες προεδρικές εκλογές", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τάμαροντ και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ.

    Το κίνημα Τάμαροντ (εξέγερση στα αραβικά), που έχει την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων και οργανώσεων της μη θρησκευτικής, φιλελεύθερης και της αριστερής αντιπολίτευσης βεβαιώνει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 22 εκατομμύρια υπογραφές για την προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών, δηλαδή αριθμό μεγαλύτερο από τον αριθμό των ψηφοφόρων του Μοχάμεντ Μόρσι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 (13,23 εκατομμύρια).

    Εν τω μεταξύ, σήμερα, αιγύπτιοι διαδηλωτές εισέβαλαν και λεηλάτησαν το στρατηγείο των Αδελφών Μουσουλμάνων στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου.

    [08] Η Κροατία έγινε το 28ο μέλος της ΕΕ

    Είναι η μέρα που πραγματοποιούνται όλα τα όνειρα, όχι μόνον αυτής της γενιάς, αλλά και πολλών προηγούμενων γενεών, η μέρα που δημιουργούμε τα θεμέλια για ασφαλές, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό μέλλον των νέων γενεών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς τα ξημερώματα στο πλαίσιο του κεντρικού εορτασμού για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ από σήμερα, 1η Ιουλίου 2013.

    ?Σήμερα είναι μέρα χαράς για την πατρίδα μας. Ημέρα κατά την οποία γινόμαστε δεκτοί στη μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ένωση ευρωπαϊκών κρατών, που υπήρξε ποτέ στην ήπειρό μας΄? τόνισε ο κ. Γιοσίποβιτς μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Μπαν Γέλατσιτς.

    Η Κροατία ήταν και παραμένει τμήμα της Ευρώπης, στην οποία ανήκει όχι μόνο λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και λόγω των αξιών της ελευθερίας, η οποία σημαίνει ελεύθερη Κροατία σε μία ελεύθερη Ευρώπη, όπως και ελεύθερο άτομο που εκφράζεται χωρίς παρεμβάσεις και εξαναγκασμούς.

    ?Η ελευθερία περικλείει την ισότητα των μεγάλων και των μικρών, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, των κρατών και των ανθρώπων που είναι διαφορετικοί αλλά σέβονται και διαφυλάσσουν την ελευθερία των άλλων. Η ελευθερία περιλαμβάνει αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων? υπογράμμισε ο κ. Γιοσίποβιτς ενώπιον χιλιάδων πολιτών. Επισήμανε ότι η Ευρώπη είναι ένωση ειρήνης και ασφάλειας και ότι η Κροατία, η ιστορία της οποίας ήταν δύσκολη και τραγική εντάσσεται στην ΕΕ για να διασφαλίσει για την ίδια και για τις νέες γενιές την ειρήνη και σταθερότητα.

    ?Για αυτό επιθυμούμε η Ευρώπη να μην σταθεί στα σύνορά μας. Ας είναι ανοιχτή σε όλες τις χώρες και τους ανθρώπους καλής βούλησης, σε όσους επιθυμούν να μοιραστούν ειρηνικά και ελεύθερα με άλλους το ευρωπαϊκό όνειρο και το μέλλον? υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κροατίας.

    ?Αποδείξαμε ότι όταν θέλουμε κάτι πολύ, όταν εργαζόμαστε από κοινού για την επίτευξη των επιθυμιών μας και των στόχων μας, αυτές τις επιθυμίες τις υλοποιούμε. Η ιστορία της κροατικής επιτυχίας είναι ιστορία ενότητας, επιμονής, φιλοδοξίας και οράματος? τόνισε. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Κροατία έχει μπροστά της πολύ σημαντικούς, όχι πάντα εύκολα πραγματοποιήσιμους στόχους και ότι ελευθερία, η δημοκρατία, η ευημερία, η γνώση και η επιτυχία δεν υλοποιούνται χωρίς θάρρος, γνώση, επιμονή και ενότητα.

    [09] Επαφές εκπροσώπων της ομογένειας

    Τη διαβεβαίωση ότι η στάση της Αυστραλίας στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ παραμένει αμετάβλητη έλαβαν εκπρόσωποι της ομογένειας στις συναντήσεις που είχαν τόσο με τον (πρώην) υπουργό Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ, αλλά και την υπαρχηγό του Συνασπισμού, Τζούλι Μίσοπ στην Καμπέρα.

    Τα ζητήματα που τέθηκαν από το Εθνικό Ελληνοαυστραλιανό Συμβούλιο στον υπουργό Μετανάστευσης αλλά και στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσαν εθνικά θέματα όπως την ονομασία της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό, αλλά και θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία.

    Σύμφωνα με τον "Νέο Κόσμο" για το θέμα της ονομασίας, ο κ. Οκόνορ εκ μέρους των Εργατικώνκαι ο κ. Άμποτ εκ μέρους του Συνασπισμού, επανέλαβαν την πάγια θέση τους ότι η Αυστραλία δεν πρόκειται να αλλάξει τη μέχρι τώρα πολιτική της στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου εξέφρασαν εντούτοις την ανησυχία τους για προσπάθειες βουλευτών και των δύο κομμάτων για την αναγνώριση του ονόματος «Μακεδονία» από την Αυστραλία.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι θέσεις των δύο κομμάτων στο Κυπριακό, που επανέλαβαν ότι η πολιτική της Αυστραλίας παραμένει σταθερή και σ' αυτό το ζήτημα.

    Όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής της Λήμνου στις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την εκστρατεία των ANZACS στην Καλλίπολη (2015) τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ζήτησαν και από τα δύο κόμματα να εξετάσουν σοβαρά το θέμα, με γνώμονα πάντα τον σημαντικό ρόλο του ελληνικού νησιού στην εκστρατεία της Καλλίπολης.

    [10] Δήλωση επανένταξης του Κώστα Μαρκόπουλου στη ΝΔ, αναμένεται εντός των ημερών

    Εντός των επόμενων ημερών -ίσως και σήμερα- αναμένεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωση επανένταξης στη Νέα Δημοκρατία του πρώην υπουργού και νυν ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός, θα αναφερθεί στους λόγους τους οποίους αποδέχεται την πρόσκληση που απηύθυνε χθες από το 9ο Συνέδριο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, και θα ανακοινώσει ότι συστρατεύεται στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας.

    [11] Έκλεψαν τεχνολογικό εξοπλισμό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

    Μία κλοπή, με επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, σημειώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

    Άγνωστοι, αφαίρεσαν τεχνολογικό εξοπλισμό από το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα τον κεντρικό σταθμό διαχείρισης(server) εικόνων του Ακτινολογικού Τμήματος του ΠΝΛ, με αποτέλεσμα χθες που εφημέρευε το Νοσοκομείο, το Τμήμα να τεθεί εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς να παραπέμπονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Καθώς, πέραν του κόστους της απώλειας του, ο server διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τις απλές ακτινογραφίες που εντάσσονται στις άμεσες εξετάσεις ασθενών.

    Η κλοπή διαπιστώθηκε χθες και εκτιμάται ότι έγινε το Σάββατο το απόγευμα. Σχετικά ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η οποία και έχει επιληφθεί της υπόθεσης.

    [12] Το νέο βιβλίο του καθηγητή Ευτ. Μπιτσάκη, μία διαλεκτική προσέγγιση στον μαρξισμό του 20ου αιώνα

    Τίτλος: «Ανθρώπινη φύση». Υπότιτλος: «Για ένα κομμουνισμό του πεπερασμένου». Είναι το καινούργιο βιβλίο του μαρξιστή καθηγητή της Φιλοσοφίας Ευτύχη Μπιτσάκη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος. Ο συγγραφέας πραγματεύεται το ιστορικό ερώτημα: Μπορούν να υπάρξουν βιώσιμες σοσιαλιστικές κοινωνίες; Μήπως ο σοσιαλισμός, με την έννοια του έδωσε ο Μαρξ, αντιφάσκει σε σχέση με την εγωιστική φύση του ανθρώπου;

    Στη μελέτη αυτή των 243 σελίδων παρουσιάζεται ο τρόπος εισόδου της ανθρώπινης ιστορίας στην ταξική κοινωνία με αφετηρία τις αρχαϊκές κοινότητες μέσω της νομοτελειακής μετεξέλιξης σε δουλεία, φεουδαρχία, καπιταλισμό και σοσιαλισμό. Εξετάζεται ο χαρακτήρας της ανθρώπινης υπόστασης και αναλύονται τα δεδομένα που επηρεάζουν τη συμπεριφορά του ανθρώπου με τη βοήθεια της βιολογίας και της ψυχολογίας.

    Ο συγγραφέας, αφού κάνει μια διαλεκτική προσέγγιση μεταξύ της θεωρίας και της πράξης στην πορεία των αιώνων και με δεδομένη την κατάρρευση ?κατ΄ άλλους «προδοσία»- των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι: Ο άνθρωπος είναι γενετικά κοινωνικό ον, δεν είναι αναλλοίωτη η εγωιστική του φύση, άρα, δεν υφίσταται ανθρωπολογικό εμπόδιο για το σοσιαλισμό, με τη μορφή της ποθητής αταξικής κοινωνίας, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

    Παρότι ο μαρξισμός φαίνεται να διαψεύδεται με την καταστροφή των σοβιετικού καθεστώτος, ο κόσμος του εικοστού αιώνα άλλαξε χάρη στον μαρξισμό, επιμένει ο μελετητής δείχνοντας το κράτος πρόνοιας, τη γενίκευση της παιδείας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την άνθηση του πολιτισμού υπέρ των εργαζομένων.

    [13] Ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό ο Λάσμε

    Ο Στέφαν Λάσμε θα παραμείνει και για τα δύο επόμενα χρόνια στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την «πράσινη» ΚΑΕ. Η ανακοίνωση: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον αθλητή Στεφάν Λάσμε για τα επόμενα δύο χρόνια».

    Ο 31χρονος Γκαμπονέζος σέντερ φαινόταν πως απομακρύνεται από την ομάδα μετά τις απαιτήσεις που πρόβαλε ο μάνατζέρ του τις προηγούμενες ημέρες. Όπως αποδείχτηκε, ωστόσο, δεν είχε στα χέρια του κάποια πολύ καλύτερη πρόταση από αυτή του Παναθηναϊκού.

    Ο Λάσμε είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ από τους «πράσινους» και αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας.

    [14] Ο Γιορέντε στη Γιουβέντους

    Το ιταλικό πρωτάθλημα και η Γιουβέντους θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Φερνάντο Γιορέντε.

    Ο Ισπανός διεθνής φορ αναμένεται σήμερα στο Τορίνο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ο ιταλικός σύλλογος στη συνέχεια πρόκειται να ενεργοποιήσει τη συμφωνία από τον περασμένο Ιανουάριο για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Ο 28χρονος άσος, που έχει φορέσει 21 φορές τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας και έχει πετύχει επτά γκολ, θα μεταγραφεί ως ελεύθερος στη διάσημη ιταλική ομάδα, με την οποία δεσμεύτηκε ως το 2017, μετά από οκτώ χρόνια καριέρας με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στα οποία είχε 262 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα και 85 τέρματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2013 - 10:30:24 UTC