Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάρτιο
  • [02] Στα 918,49 ευρώ, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις
  • [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το αίτημα για να μην κλείσει η Βουλή το καλοκαίρι
  • [04] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με την Μ. Δαμανάκη
  • [05] Παράταση δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων, έτους 2013
  • [06] Επιτυχής η ανταλλαγή κρατικών ομολόγων στην Κύπρο

  • [01] Νέα αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάρτιο

    Στο 26,8% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο από 26,7% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

    Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην Ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Μάιο του 2013 στο 12,1% σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο (12%), ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητη στο 10,9%.

    Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, τον Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,1%, στις γυναίκες 30,4% και στους νέους κάτω των 25 ετών 59,2%.

    Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν τον Μάιο 12%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 23,8%.

    Τον Μάιο του 2013 η ΕΕ είχε 26,4 εκατ. άνεργους, εκ των οποίων 19,2 εκατ. αφορούσαν την Ευρωζώνη. Σε ένα έτος, δηλαδή τον Μάιο του 2013 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012 η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,34 εκατ. άτομα στην Ευρωζώνη και κατά 1,32 εκατ. στην ΕΕ.

    [02] Στα 918,49 ευρώ, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις

    Στα 918,49 ευρώ, ανέρχεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης), σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις του Ιουλίου.

    Τα αποτελέσματα της έκθεσης παρουσίασαν σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε) Χρήστος Χάλαρης.

    Το μέσο εισόδημα από συντάξεις, στο οποίο αθροίζονται όλες οι συντάξεις που λαμβάνει ένας συνταξιούχος, είναι τον Ιούλιο λίγο μεγαλύτερο από τα 907,65 ευρώ που ήταν τον περασμένο μήνα και αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οφείλεται στην αναστολή της σύνταξης των συνταξιούχων που είχαν προβλήματα με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.

    Ο κ. Βρούτσης που αναμένεται να συναντηθεί με το κλιμάκιο της τρόικας, αύριο το πρωί στις 8:00, απέδωσε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν κατά το παρελθόν στις προσπάθειες για το οργανωτικό «νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος» σε «αδράνεια και η αναβλητικότητα» και πρόσθεσε ότι σήμερα, αυτό το «νοικοκύρεμα» έχει επιτευχθεί.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», με το οποίο, όπως είπε, «η χώρα μας απέκτησε, για πρώτη φορά, πλήρη και σαφή εικόνα για το σύνολο των συντάξεων, των συνταξιούχων και των συνταξιοδοτικών δαπανών.

    [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε το αίτημα για να μην κλείσει η Βουλή το καλοκαίρι

    Με τη θέση ότι εκκρεμεί η συγκέντρωση σημαντικών στοιχείων από την προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», προσέρχονται στην αποψινή συνεδρίαση της επιτροπής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής. Το αίτημα για νέα παράταση των εργασιών της Προανακριτικής τέθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο επισκέφθηκαν σήμερα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι τρεις βουλευτές μέλη της προανακριτικής.

    Οι βουλευτές έθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής και άλλα ζητήματα τα οποία, όπως τονίζουν, επιβάλλουν να μην λειτουργήσει η Βουλή με θερινά τμήματα και να μην διακοπεί η Ολομέλεια.

    Όπως ειδικότερα ανέφεραν εκκρεμεί ο προσδιορισμός άμεσα συζήτησης της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Η προθεσμία που τίθεται για την έκδοση έκθεσης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκπνέει σήμερα και ως εκ τούτου, είτε αυτή εκδοθεί είτε όχι, πλέον η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να συζητηθεί, όπως τόνισαν οι βουλευτές.

    Ενημέρωσαν, επίσης, τον κ. Μεϊμαράκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει, μέχρι την Τετάρτη, την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της ΕΡΤ, για την οποία ζήτησαν να συζητηθεί και αυτή άμεσα στη Βουλή.

    Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη από την κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα πρέπει να συζητηθεί μέσα στο 40ημερο που προβλέπει το Σύνταγμα και άρα η Ολομέλεια θα πρέπει να μείνει ανοιχτή.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει μέσα στο επόμενο διάστημα να ζητήσει ακόμη τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για τα οικονομικά θέματα, τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και για ζέοντα κοινωνικά προβλήματα.

    [04] Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με την Μ. Δαμανάκη

    Για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακηρυχθεί ο Πειραιάς "Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015" ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο η επίτροπος για θέματα Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι σήμερα η Κομισιόν θα ανακοινώσει τη σχετική απόφαση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα παραλάβει τη "σκυτάλη" από τη Γερμανία.

    Αναφερόμενη στην επικείμενη ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, η κ. Δαμανάκη, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία, υπογράμμισε τις δυνατότητες που υπάρχουν από την πλευρά της Επιτροπής να υπάρξει μια ιδιαίτερη ατζέντα με θέμα τη Θάλασσα και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει και το πλεονέκτημα να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον χώρο της ναυτιλίας και της γαλάζιας ανάπτυξης.

    Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ ευχάριστα τα νέα που του μετέφερε η Επίτροπος κ. Δαμανάκη αναφορικά με την ανακήρυξη του Πειραιά ως Ναυτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2015 και συμπλήρωσε ότι αυτό συμπίπτει με την απόφαση της Ελλάδας η θαλάσσια πολιτική να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014.

    [05] Παράταση δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων, έτους 2013

    Παρατάθηκε μέχρι και την 2α Ιουλίου 2013, λόγω της διήμερης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας νομικών προσώπων έτους 2013, ανεξαρτήτως ψηφίου ΑΦΜ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

    [06] Επιτυχής η ανταλλαγή κρατικών ομολόγων στην Κύπρο

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανταλλαγή κρατικών κυπριακών ομολόγων, ύψους ενός δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

    Η ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανταλλαγής είναι η 1η Ιουλίου 2013 και η ημερομηνία λήξης η 1η Ιουλίου 2014.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 July 2013 - 12:30:25 UTC