Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζητεί η τρόικα
  • [02] Οι Βρυξέλλες χαλαρώνουν «προσωρινά» το ισχύον πλαίσιο για τα δημοσιονομικά ελλείμματα προς όφελος της ανάπτυξης
  • [03] Προανακριτική: Παράταση για την υποβολή πορίσματος ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Κ. Χατζηδάκης: Ξεπεράστηκε, για δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο, ο στόχος για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων
  • [05] Διορθώθηκε το ηχογραφημένο μήνυμα για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ
  • [06] Κίνηση φορέων κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή
  • [07] Αστείο το όλο θέμα, τονίζει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, για το σημερινό, νέο τηλεγράφημα του Ρόιτερς

  • [01] Σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζητεί η τρόικα

    Σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζητούν οι επικεφαλής της τρόικας, με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αποκλείεται να φύγει η τρόικα εάν δεν βρεθεί λύση για το Δημόσιο, έστω και με ορίζοντα χρόνου».

    Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος παράγοντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι η τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα της παρουσίασης σαφών δεσμεύσεων για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, ένα μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους. Όμως, στην περίπτωση αυτή, αναφέρουν κοινοτικά στελέχη, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης.

    Ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι η τρόικα έχει δεχθεί το γεγονός της μείωσης του Δημοσίου λόγω των απολύσεων από την ΕΡΤ, ζητεί, όμως, τον ακριβή αριθμό αυτών που θα επαναπροσληφθούν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

    Διαβάστε επίσης: Αστείο το όλο θέμα, τονίζει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, για το σημερινό, νέο τηλεγράφημα του Ρόιτερς

    [02] Οι Βρυξέλλες χαλαρώνουν «προσωρινά» το ισχύον πλαίσιο για τα δημοσιονομικά ελλείμματα προς όφελος της ανάπτυξης

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χαλαρώσει προσωρινά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα δημοσιονομικά ελλείμματα ώστε να επιτραπεί στα κράτη μέλη να χρηματοδοτήσουν επενδυτικά προγράμματα με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται εν μέσω ενός ευρύτερου διαλόγου σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ, καθώς οι πιο πληγείσες χώρες και αριστερά κόμματα τις επικρίνουν, υποστηρίζοντας ότι καταπνίγουν την ανάπτυξη και αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν την ταχύτατα αυξανόμενη ανεργία.

    Η Επιτροπή της ΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει «προσωρινές αποκλίσεις από την καθορισμένη πορεία για τα διαρθρωτικά ελλείμματα» το 2013 και το 2014 ώστε τα κράτη μέλη να επενδύσουν σε προγράμματα «με αποδεδειγμένη συμβολή στη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών», είπε ο Μπαρόζο μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Οι επιπλέον δαπάνες θα πρέπει να κατευθυνθούν σε έργα υποδομής συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, τα οποία να έχουν μια «θετική, άμεση και επαληθεύσιμη μακροπρόθεσμη δημοσιονομική συμβολή», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

    Η Ιταλία, η οποία πίεζε έντονα να υπάρξει χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, χαιρέτισε αμέσως την απόφαση κάνοντας λόγο περί μιας «σημαντικής» νίκης.

    «Η ιταλική κυβέρνηση αποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση ένα σημαντικό αποτέλεσμα, ίσως το πιο σημαντικό όλων στις σχέσεις της με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ανέφερε μια ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

    Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, σταματώντας να εμποδίζει την υιοθέτησή του αφού πέτυχε μια μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση των πιστώσεων.

    [03] Προανακριτική: Παράταση για την υποβολή πορίσματος ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Σε έγγραφο διάβημα διαμαρτυρίας προέβησαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής, που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ζητώντας να δοθεί παράταση για τη διαβούλευση, συζήτηση και σύνταξη πορίσματος.

    Οι βουλευτές κατηγορούν τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι προχώρησε στη βίαιη, αναιτιολόγητη, αντιδικονομική και αυθαίρετη διάλυση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων και, ταυτόχρονα, όρισε την αυριανή ημέρα για να συζητηθεί και να ψηφιστεί το πόρισμα της προανακριτικής, αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα πόρισμα ούτε και έχει κοινοποιηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχέδιο πορίσματος.

    Η ενέργεια της πλειοψηφίας να δρα εκτός του πλαισίου και των διαδικασιών της Επιτροπής δεν μπορεί επ΄ ουδενί να οδηγεί σε φαλκίδευση της διαδικασίας διάσκεψης και διαβούλευσης, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Κ. Χατζηδάκης: Ξεπεράστηκε, για δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο, ο στόχος για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων

    «Για δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2013, ξεπεράσαμε τον στόχο που είχε τεθεί από το μνημόνιο και σύμφωνα με τη δήλωση δαπανών που υποβάλλεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων ανήλθε στο 169,36% του στόχου». Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξη Τύπου και διευκρίνισε ότι απορροφούμε στο α΄ εξάμηνο του 2013, 2,174 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος ήταν 1,284 δισ. ευρώ και σε αυτά τα κονδύλια συνυπολογίζονται και 811 εκατ. ευρώ από τους αυτοκινητοδρόμους.

    Με βάση τις δαπάνες που σήμερα δηλώνουμε στις Βρυξέλλες, υπολογίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη τέταρτη θέση μεταξύ των 27 κρατών- μελών ως προς τον βαθμό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, ενώ πριν από ένα χρόνο βρισκόταν μεταξύ 18ης και 20ης θέσης.

    Ο υπουργός σημείωσε αρκετές φορές στην ομιλία του πως μπορούμε να θεωρήσουμε βάσιμο ότι θα καλύψουμε το σύνολο των 3, 890 δισ. ευρώ του στόχου για το 2013, που είναι ακόμη πιο φιλόδοξος από τον ήδη υψηλό του 2012, ενώ και τα δύο επόμενα χρόνια θα πορευθούμε με ασφάλεια προς την πλήρη απορρόφηση και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

    [05] Διορθώθηκε το ηχογραφημένο μήνυμα για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

    Διορθώθηκε, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, το ηχογραφημένο μήνυμα κρατησεων για ιατρικα ραντεβου του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να μην χρεώνονται αδικαιολόγητα.

    Ειδικοτερα, ο Συνηγορος του Καταναλωτη εγινε αποδεκτης παραπονων από ασφαλισμενους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι όταν καλουσαν σε μη εργασιμες ημερες και ωρες προκειμενου να κλεισουν ιατρικα ραντεβου, δεν ενημερωνονταν απο το ηχογραφημενο μηνυμα οτι η υπηρεσια δεν παρεχεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι όταν συνδεονταν με υπάλληλο εξυπηρετησης, αυτός απλα τους ενημερωνε οτι θα πρεπει να ξανακαλεσουν σε εργασιμες ημερες και ωρες, και ως εκ τουτου χρεωνονταν χωρις να εχουν εξυπηρετηθει.

    Μετα απο την παρεμβαση του Συνηγορου του Καταναλωτη, η ΟΤΕ Α.Ε.- E-VALUE Α.Ε. προεβη σε τροποποιηση του μηνυματος ως εξης: «Μηνυμα χωρις χρεωση 14784.

    Για ραντεβου καλεστε τις εργασιμες ημερες 07:00 με 19:00. Για τις υπολοιπες υπηρεσιες, παρακαλω περιμενετε. 0,98 ευρω ανα κληση ανεξαρτητου διαρκειας».

    [06] Κίνηση φορέων κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή

    Στη συγκρότηση κίνησης με την ονομασία «Συμμαχία για την Κυριακή» προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στόχος της νέας κίνησης είναι να αποτρέψει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων την Κυριακή, ενώ έχουν κληθεί να μετάσχουν η Εκκλησία της Ελλάδος, εργοδοτικοί, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και κοινωνικές οργανώσεις.

    Αντιπροσωπεία της ΟΙΥΕ επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Φώτη Κουβέλη και του ζήτησε να μην στηρίξει σχετική διάταξη στη Βουλή, στην περίπτωση που κατατεθεί. Ο Φ. Κουβέλης εξέφρασε και αυτός την αντίθεσή του στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Για το ίδιο θέμα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, συναντήθηκαν, χθες, με κλιμάκιο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), αποτελούμενο από τους Ραχήλ Μακρή και Γιώργο Ζησιμάτο.

    [07] Αστείο το όλο θέμα, τονίζει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, για το σημερινό, νέο τηλεγράφημα του Ρόιτερς

    Με τρίμηνο χρηματοδοτικό πάγωμα απειλούν την Ελλάδα οι διεθνείς δανειστές της, εάν δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

    Πρόκειται για νέο τηλεγράφημα του συγκεκριμένου πρακτορείου προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς χθες το Ρόιτερς είχε μεταδώσει ότι η τρόικα θέτει διορία τριών ημερών προς την Ελλάδα ώστε να πείσει ότι κινείται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων κάτι που διέψευσε λίγο αργότερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι "είναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία".

    Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης που όμως δεν κατονομάζει, οι διεθνείς πιστωτές μπορεί να παγώσουν εκτάκτως τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, εάν η Αθήνα δεν κατορθώσει να τους πείσει ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των μεταρρυθμιστικών της στόχων.

    "Εάν δεν ολοκληρώσουμε αυτήν την αξιολόγηση δεν βλέπω καμία χρηματοδότηση προς την Ελλάδα στη διάρκεια του επομένου τριμήνου" δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, αναφέρει το Ρόιτερς.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν επί του ζητήματος την Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο δεν είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις πληρωμές

    Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε αστείο το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 July 2013 - 12:30:23 UTC