Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Η ψήφος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διασφαλίζει τη σταθερότητα»
  • [02] Παράταση προθεσμιών για το Ε9
  • [03] Εκτός λειτουργίας ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος»
  • [04] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία
  • [05] «Δεν παραιτούμαι», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου
  • [06] Η κυβέρνηση εναλλάσσει υποσχέσεις για ανάκαμψη με εκβιασμούς περί μονοδρόμου λιτότητας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Η ψήφος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διασφαλίζει τη σταθερότητα»

    «Αυτό που λέγαμε ρητορικά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας αποδείχτηκε στην πράξη με τον πιο καθαρό και προφανή τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως ο πυλώνας της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τη συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα τρία χρόνια», ότι «δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών, ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε πως «αυτό είναι δέσμευση» και ότι «δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές».

    Επιπλέον τόνισε πως το Κίνημα συνεργάζεται με τη ΝΔ, «τον παραδοσιακό πολιτικό αντίπαλό μας», «για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης». «Απαντώντας» ουσιαστικά στις σχετικές αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου «κορυφαία προσωπικότητα», υπενθύμισε ότι είχε «σταθεί αυτόκλητα δίπλα του το 1989, όταν τον εγκατέλειπαν πολλοί» και πως η δεκαετία του '80 ήταν τομή στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.

    [02] Παράταση προθεσμιών για το Ε9

    Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων Ε9 όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

    Ειδικότερα, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι και τη 15η Σεπτεμβρίου 2013, ενώ για τα νομικά πρόσωπα έως και την 30ή Νοεμβρίου 2013.

    [03] Εκτός λειτουργίας ο σταθμός του μετρό «Άγιος Δημήτριος»

    Εκτός λειτουργίας θα τεθεί για αρκετές ώρες μέσα στην εβδομάδα, αρχής γενομένης από σήμερα το βράδυ, ο σταθμός του Μετρό «Άγιος Δημήτριος», στο πλαίσιο της ένταξης του τμήματος της επέκτασης έως τον σταθμό «Ελληνικό».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ AE, στο λειτουργικό τμήμα του δικτύου απαιτείται η πραγματοποίηση τεχνικών εργασιών.

    Για τον λόγο αυτόν, ο σταθμός «Αγ. Δημήτριος» της γραμμής 2 θα βρίσκεται εκτός λειτουργίας από σήμερα στις 22:00 έως και τη λήξη της βάρδιας, αύριο Πέμπτη από τις 05:30 έως και τις 07:30, το ερχόμενο Σάββατο από τις 22:00 έως και τη λήξη της βάρδιας και την ερχόμενη Κυριακή από την έναρξη έως και τη λήξη της βάρδιας.

    [04] Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία

    Για 20η μέρα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλγαρική Βουλή, στο κέντρο της Σόφιας, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι. Οι συγκεντρωμένοι, που σχεδιάζουν να μείνουν όλη την ημέρα μπροστά από τη Βουλγαρική Βουλή, έβαψαν την πρόσοψη του κτιρίου με κίτρινα και κόκκινα χρώματα και εκσφενδόνισαν αυγά, ντομάτες και άλλα λαχανικά και φρούτα από τα σιδερένια κιγκλιδώματα, καθώς η αστυνομία τους εξανάγκασε να πραγματοποιήσουν την «κατάληψη» του Κοινοβουλίου από απόσταση. Για έκτη μέρα πραγματοποιούνται δύο φορές τη μέρα, πρωί και απόγευμα, έξω από τη Βουλγαρική Βουλή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι υπό το σύνθημα "Συλλάβετε το Κοινοβούλιο".

    [05] «Δεν παραιτούμαι», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου

    Απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες έχει λάβει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, όπως αποκάλυψε στη Βουλή.

    Σχετικό ερώτημα του υπέβαλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής στην οποία σήμερα είναι προγραμματισμένη ενημέρωση για τον προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ.

    Ο κ. Γεωργίου είπε ότι είχε υποβάλει ερώτημα στην Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες η οποία του απάντησε ότι δεν περιλαμβάνεται στους υπόχρεους υποβολής πόθεν έσχες, με βάση το νόμο.

    Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος κάλεσε τον κ. Γεωργίου να απαντήσει αν σκεφτεί να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω της δικαστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα στατιστικά στοιχεία. Τον είχε καλέσει επίσης να τον ενημερώσει αν διατηρεί επαγγελματική σχέση με το ΔΝΤ.

    «Δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ από τη θέση μου για μια παράνομη άσκηση ποινικής δίωξης. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή και δεν την βαραίνει τίποτε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

    [06] Η κυβέρνηση εναλλάσσει υποσχέσεις για ανάκαμψη με εκβιασμούς περί μονοδρόμου λιτότητας, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Η κυβέρνηση των προθύμων προχωρά, από τις υποσχέσεις για ανάκαμψη, στους εκβιασμούς περί μνημονιακού μονόδρομου λιτότητας, χωρίς κανέναν δισταγμό και κανένα ίχνος ντροπής», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά για τις συζητήσεις κυβέρνησης- τρόικας.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «έχουμε χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές έχει επαναληφθεί το ίδιο μνημονιακό σίριαλ, που επανέρχεται ύστερα από ένα μικρό διαφημιστικό διάλειμμα με επενδύσεις και ανάπτυξη α λα Σαμαρά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 July 2013 - 14:30:22 UTC