Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο καταθέτει το υπουργείο Εσωτερικών
  • [02] Στις 24η Ιουλίου η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ
  • [03] Εκτός Εθνικού Θεάτρου ο Σταύρος Ξαρχάκος
  • [04] Ενισχυμένο ρόλο αναλαμβάνει ο στρατηγός και υπουργός Άμυνας αλ Σίσι
  • [05] Συνέδριο Ελλήνων Φοιτητών Βορείου Αμερικής

  • [01] Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο καταθέτει το υπουργείο Εσωτερικών

    Με εκκλήσεις για νηφαλιότητα στην κριτική του πολυνομοσχεδίου, ιδίως στο πρώτο μέρος του που αφορά τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως ο νέος Κώδικας αντικαθιστά ένα υφιστάμενο «μωσαϊκό διατάξεων» βασισμένο σε έναν Κώδικα που συντάχθηκε πριν από 60 χρόνια, επισημαίνοντας πως δεν συνιστά «φοροκαταιγίδα» όπως ακούστηκε από εισηγητές της αντιπολίτευσης.

    Νομοτεχνικές βελτιώσεις καταθέτει το υπουργείο Εσωτερικών στο πολύνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

    Νωρίτερα, στις 9 το πρωί, είχε συγκληθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με τις βελτιώσεις, ικανοποιείται το αίτημα της ΚΕΔΕ και αφαιρείται η ΚΥΑ για την κατάρτιση των προϋπολογισμών, η οποία όριζε έλεγχο του προσχεδίου κατάρτισης των προϋπολογισμών των 325 δήμων από τον Γενικό Δ/ντη Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

    Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι δημοτικοί αστυνόμοι και οι σχολικοί φύλακες που έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών.

    Αλλάζει η τροπολογία που είχε υποβάλει το υπουργείο Εσωτερικών, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με την οποία θα καθορισθούν με Π.Δ. τα προσόντα, οι διαδικασίες αξιολόγησης, ένταξης των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αρμοδιότητές τους. Το Π.Δ. αντικαθίσταται με ΚΥΑ.

    Εισάγεται πρόβλεψη για τον τρόπο που θα γίνει η άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, μετά την κατάργησή της, σε συνεργασία με τους δήμους.

    Επίσης, μέχρι την απορρόφηση των δημοτικών αστυνόμων θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο, στο οποίο οι δήμοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους στα υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ώστε να εκδίδονται ΚΥΑ για την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν τους δήμους από την ΕΛ.ΑΣ.

    Τέλος,προβλέπεται για τους σχολικούς φυλακές η δυνατότητα αναγνώρισης, ως συντάξιμου χρόνου κατόπιν εξαγοράς, χρόνου απασχόλησης έως και πέντε έτη.

    Εξάλλου, με επιτυχία πέρασε το πολυνομοσχέδιο το σκόπελο της ένστασης αντισυνταγματικότητας που υπέβαλαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, για πέντε διατάξεις του.

    Η ένσταση απορρίφθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ήσαν περισσότεροι στην αίθουσα, ενώ υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ΔΗΜΑΡ.

    [02] Στις 24η Ιουλίου η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ

    Τα μέλη του Eurogroup Working Group (EWG) προγραμματίζουν μια τηλεδιάσκεψη την 24η Ιουλίου προκειμένου να συζητήσουν για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας, από τα οποία τα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο (σ.σ.: το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας έως τον Οκτώβριο ανέρχεται σε 6,8 δισ. ευρώ, καθώς προβλέπεται να χορηγηθεί η δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και να επιστραφούν κέρδη ύψους 2 δισ. ευρώ που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από την αγορά ελληνικών ομολόγων).

    [03] Εκτός Εθνικού Θεάτρου ο Σταύρος Ξαρχάκος

    Εκτός Εθνικού Θεάτρου φαίνεται να είναι πλέον ο Σταύρος Ξαρχάκος (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ), καθώς μετά και από την μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο διατηρούν χρόνια φιλική σχέση, ο συνθέτης έδειξε πως εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

    [04] Ενισχυμένο ρόλο αναλαμβάνει ο στρατηγός και υπουργός Άμυνας αλ Σίσι

    Τα μέλη της νέας κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ορκίστηκαν σήμερα, σε μια τελετή που μεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου.

    Οι υπουργοί ορκίστηκαν ο ένας μετά τον άλλο ενώπιον του μεταβατικού προέδρου Άντλι Μανσούρ και του πρωθυπουργού Χάζεμ Μπεμπλάουι.

    Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρώην πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Ουάσινγκτον (1999-2008) Νάμπιλ Φάχμι και το υπουργείο Οικονομικών ο Άχμαντ Γκαλάλ, οικονομολόγος που έχει εργαστεί στο παρελθόν για την Παγκόσμια Τράπεζα.

    Στο υπουργείο Άμυνας παραμένει ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή του Μόρσι, στις 3 Ιουλίου. Ο στρατηγός θα εκτελεί επίσης χρέη πρώτου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές ενισχύει τη θέση του στρατού και την επιρροή του επί των πολιτικών αποφάσεων.

    Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι χαρακτήρισαν "παράνομη" τη νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου που ορκίστηκε νωρίτερα από τον πρόεδρο της χώρας Άντλι Μανσούρ.

    [05] Συνέδριο Ελλήνων Φοιτητών Βορείου Αμερικής

    To Μόντρεαλ θα φιλοξενήσει τις εργασίες του συνεδρίου του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Βορείου Αμερικής (National Hellenic Student Association of America - NHSA) το φθινόπωρο του 2013 (πιθανότατα το τριήμερο 25-27 Οκτωβρίου) στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

    Είναι η πρώτη φορά που το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένονται περισσότεροι από 200 ομογενείς φοιτητές, καθηγητές και σύνεδροι από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Θάνος Καφόπουλος, αφού χαρακτήρισε το Μόντρεαλ την δεύτερη σημαντικότερη φοιτητούπολη της Βόρειας Αμερικής καθώς έχει τέσσερα παγκοσμίως αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σημείωσε ότι: «Για τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση του Συνεδρίου συγκροτήθηκε μία δυναμική ομάδα από φοιτητές ελληνικής καταγωγής του Μόντρεαλ, που μπορεί να αποτελέσει πυρήνα για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της νεολαίας της Ομογένειας επί θεμάτων που αφορούν τον Ελληνισμό, σε μία πόλη που ζουν περισσότεροι από 70.000 ομογενείς».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 July 2013 - 18:30:21 UTC