Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 160,5% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
  • [02] Οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο κινητικότητας, δηλώνει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης
  • [03] Ξεκινά από σήμερα το απόγευμα η στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης
  • [04] Αρχαιολογικός χώρος της Αττικής αναζητά... επισκέπτες
  • [05] Στη Σόφια η Β. Ρέντινγκ
  • [06] Η οργάνωση "Ανυπότακτες Επιθυμίες" ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή εμπρηστικού φακέλου στο Πρωτοδικείο

  • [01] Στο 160,5% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

    Αύξηση κατά 1,4 δισ. ευρώ σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012 και έφθασε τα 305,3 δισ. ευρώ (305.291 εκατ. ευρώ) ή το 160,5% του ΑΕΠ από 156,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

    Την ίδια περίοδο, το δημόσιο χρέος της Ευρωζώνης αυξήθηκε στο 92,2% του ΑΕΠ από 90,6% του ΑΕΠ, ενώ στην ΕΕ των «27» το χρέος αυξήθηκε στο 85,9% του ΑΕΠ από 85,2% του ΑΕΠ.

    [02] Οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο κινητικότητας, δηλώνει ο 'Αδωνις Γεωργιάδης

    "Στο σχέδιο της κινητικότητας του υπουργείου Υγείας δεν περιλαμβάνονται γιατροί" δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις πληροφορίες για συγχώνευση νοσοκομείων.

    "Η συγχώνευση που είδε το φως της δημοσιότητας στον αριθμό που παρουσιάζει, οι υπηρεσίες υπολόγιζαν και τους γιατρούς. Αλλά σε επικοινωνία που είχαμε με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως, οι γιατροί δεν περιλαμβάνονται στην κινητικότητα" κατέστησε σαφές ο υπουργός Υγείας.

    [03] Ξεκινά από σήμερα το απόγευμα η στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης

    Ξεκινά από σήμερα το απόγευμα η στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) με την προκήρυξη των προσλήψεων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση θα προσληφθούν 589 άτομα απο όλες τις ειδικότητες και έως ότου γίνει δυνατόν η ΔΤ να εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

    Για τη συμπλήρωση των υπόλοιπων 1.500 θέσεων θα αξιοποιηθούν οι αιτήσεις που θα υποβληθούν και οι ενδιαφερόμενοι, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αιτήσεις.

    Αυτό ισχύει και για την Θεσσαλονίκη όπου οι προσλήψεις θα γίνουν όταν γίνει δυνατή η αξιοποίηση των εκεί εγκαταστάσεων.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, από σήμερα το απόγευμα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

    [04] Αρχαιολογικός χώρος της Αττικής αναζητά... επισκέπτες

    Φθορές αρχιτεκτονικών μελών λόγω της έκθεσης στις περιβαλλοντικές συνθήκες, περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης στην περιοχή, ένα σφραγισμένο αρχαιολογικό μουσείο, αλλά και οι συχνές μάχες με τις πυρκαγιές χαρακτηρίζουν έναν σπάνιας ομορφιάς, αλλά ξεχασμένο από τους επισκέπτες και την Πολιτεία αρχαιολογικό χώρο της Αττικής, το Αμφιάρειο.

    Σημαντικός τόπος λατρείας, μαντείας και θεραπείας των αρχαίων Ελλήνων, το Αμφιάρειο αναζητά σήμερα επισκέπτες που θα του δώσουν ξανά «ζωή».

    Στα βόρεια του νομού Αττικής και σε απόσταση μόλις τεσσάρων χιλιομέτρων δυτικά του Καλάμου, ο αρχαιολογικός χώρος του Αμφιάρειου είναι προσβάσιμος μόνο με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Το ΚΤΕΛ έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια τη σύνδεση της ευρύτερης περιοχής με τον αρχαιολογικό χώρο, με αποτέλεσμα η επίσκεψη στο χώρο να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

    Αυτή την εποχή υλοποιούνται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ μόνο αναστηλωτικές εργασίες στο ανάλημμα του ιερού.

    Ο σύλλογος «Monumenta» και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Διάζωμα» διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Β? Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγίας Βαρβάρας και Καλάμου δωρεάν περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιάρειου την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 11 το πρωί.

    [05] Στη Σόφια η Β. Ρέντινγκ

    Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, Βίβιαν Ρέντινγκ επισκέπτεται σήμερα τη Σόφια για να συμμετάσχει αύριο σε συνάντηση που εντάσσεται στο "Διάλογο με τους Πολίτες" για το μέλλον της Ευρώπης. Ο διάλογος πραγματοποιείται με αφορμή το "Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών" που εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην αρχή του 2013. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, μέλη της Επιτροπής, ευρωβουλευτές και πολιτικοί των κρατών - μελών συζητούν με τους πολίτες και στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ για τις προσδοκίες τους όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης. Οι απόψεις των πολιτών θα βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετοιμασία των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ και των αλλαγές στις συμφωνίες και στη νομοθεσία. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την παραμονή της στη Σόφια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ και την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Δικαιοσύνης Ζινάιντα Ζλατάνοφα.

    [06] Η οργάνωση "Ανυπότακτες Επιθυμίες" ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή εμπρηστικού φακέλου στο Πρωτοδικείο

    Την εθύνη για την αποστολή εμπρηστικού φακέλου στην Ένωση δικαστών και εισαγγελέων στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 16 Ιουλίου, ανέλαβε η οργάνωση "Ανυπότακτες Επιθυμίες", με προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia.

    Στη προκήρυξη αναφέρεται ότι «κύριο κίνητρο για την επιλογή του στόχου, αποτέλεσε η απεργία πείνας του αναρχικου Κώστα Σακκά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 July 2013 - 10:30:24 UTC