Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας
  • [02] Ν. Δένδιας: Η προστασία της ελληνικής κοινωνίας παραμένει ο στόχος όλων
  • [03] Στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων η στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ
  • [04] Πρωταθλητής κόσμου και πάλι στα 10χλμ. ο Γιαννιώτης
  • [05] Καταδίκη τριών στελεχών της Marfin για τα τραγικά γεγονότα του Μαίου του 2010
  • [06] Θ. Σκορδάς: Εθνική ανάγκη να αντικατοπτριστεί η μείωση του ΦΠΑ στις τιμές

  • [01] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας

    Συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα, έξω από τα γραφεία της, στο Σύνταγμα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο τέθηκαν από σήμερα 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.

    Οι περισσότερες οργανικές θέσεις, 388,χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.

    Στις προθέσεις των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ωστόσο, είναι το 60% με ειδικότητες υγείας να απορροφηθούν σε αυτόν τον τομέα. Εκτιμάται ότι από το μέτρο αυτό θα ευεργετηθούν περίπου 1.000 καθηγητές.

    H ΟΛΜΕ πάντως έχει εξαγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα, οπότε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί όλες τις ομοσπονδίες των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση να συναντηθούν στα γραφεία της προκειμένου να «οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις».

    Η ΟΛΜΕ εξάλλου έχει προαναγγείλει έναν "θερμό" Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους.

    [02] Ν. Δένδιας: Η προστασία της ελληνικής κοινωνίας παραμένει ο στόχος όλων

    Ευθύνες στο σωφρονιστικό σύστημα απέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αφορμή την πολύμηνη περιπέτεια στα βουνά για τη σύλληψη των Αλβανών δραπετών, από τις φυλακές Τρικάλων, και τη χθεσινή μάχη στη Βροσύνα Ιωννίνων, όπου σκοτώθηκε ο φερόμενος ως αρχηγός, Μαριάν Κόλα.

    Ο υπουργός ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το Λιμενικό και τον Στρατό, που συμμετέχουν στην επιχείρηση και μετέφερε τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για τη χθεσινή εξέλιξη. Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει μια επιπλέον διαπίστωση για τα αίτια που προκάλεσαν τα γεγονότα, εδώ και τέσσερις μήνες, λέγοντας ότι υπάρχει μια εκρηκτική κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα, για την οποία οι ευθύνες είναι διαχρονικές και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, που γνωρίζει καλά τα θέματα θα βρει σύντομα λύση, γι' αυτό το πρόβλημα.

    Ο κ. Δένδιας, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση κινδυνεύει να δυναμιτίσει την έννομη τάξη της χώρας, αλλά η επιτυχημένη μέχρι τώρα επιχείρηση της αστυνομίας, αποδεικνύει ότι η χώρα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι "ξέφραγο αμπέλι". "Η προστασία της ελληνικής κοινωνίας, παραμένει ο στόχος όλων", δήλωσε ο υπουργός.

    [03] Στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων η στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα να εντάξουν το στρατιωτικό βραχίονα της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είπαν πριν από λίγο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες και επιβεβαίωσε ένας ευρωπαίος υπουργός.

    Η κίνηση αυτή συνιστά μια σημαντική μεταβολή της πολιτικής της ΕΕ που οφείλεται στις έντονες ανησυχίες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την δράση που αποδίδεται στη Χεζμπολάχ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

    Οι ευρωπαίοι ΥΠΕΞ «κατέληξαν σε συμφωνία να ενταχθεί στον κατάλογο η Χεζμπολάχ», είπε ένας ευρωπαίος διπλωμάτης. Άλλες τρεις πηγές επιβεβαίωσαν την πληροφορία αυτή.

    Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Φρανς Τίμερμαν.

    Η κίνηση θα περιορίσει την «δυνατότητα δράσης» του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ, είπε.

    [04] Πρωταθλητής κόσμου και πάλι στα 10χλμ. ο Γιαννιώτης

    Ο κορυφαίος σύγχρονος Ελληνας αθλητής βροντοφώναξε και πάλι «παρών». Ο Σπύρος Γιαννιώτης θριάμβευσε στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης, διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στη Σανγκάη και εξασφάλισε το πέμπτο του μετάλλιο στις τελευταίες τέσερις διοργανώσεις, τερματίζοντας μπροστά από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς και τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι.

    [05] Καταδίκη τριών στελεχών της Marfin για τα τραγικά γεγονότα του Μαίου του 2010

    Με την καταδίκη τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfin έκλεισε η δίκη για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκαταστήματα της Σταδίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τον Μάιο του 2010.

    Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος 'Αννα Βακαλοπούλου, ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου.

    Μετά από πολυήμερη διαδικασία, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, οι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, οι δύο πρώτοι 22 ετών και η κ. Βακαλοπούλου 5 ετών και ενός μήνα, για τις ανθρωποκτονίες από αμέλεια τριών υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, και τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων.

    Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις καταδικασθέντες, ενώ έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, θέτοντας όμως όρο για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους την καταβολή, εντός 40 ημερών, χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

    Επίσης, με πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο διαβιβάζει αντίγραφα της δικογραφίας στην εισαγγελία πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε βάρος και κάθε άλλου υπευθύνου της τράπεζας για το τραγικό συμβάν.

    [06] Θ. Σκορδάς: Εθνική ανάγκη να αντικατοπτριστεί η μείωση του ΦΠΑ στις τιμές

    'Εκκληση στους καταστηματάρχες στον τομέα της εστίασης να δείξουν την κοινωνική και εθνική τους ευθύνη και να μειώσουν άμεσα τις τελικές τιμές καταναλωτή μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%, απευθύνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ. «Για να μονιμοποιηθεί το μέτρο θα πρέπει στο τέλος του χρόνου να έχουμε δώσει ένα δείγμα γραφής ότι λειτούργησε ευεργετικά για τα δημόσια έσοδα και όχι αρνητικά» τονίζει ο κ.Σκορδάς.

    - Κρίσιμο το τεσττης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση όχι μόνο για τον τομέα αυτό,αλλά και για όλη την οικονομία. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση;

    Είναι εθνική ανάγκη να ανταποκριθούν. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός είχε μιαπολύ σημαντική επιτυχία πείθοντας την τρόικα για την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση. Προκειμένου αυτό το μέτρο και να μονιμοποιηθεί στην εστίαση και να αποτελέσει και αρχή για μειώσεις φορολογικών συντελεστών, θα πρέπει η πλευρά των επαγγελματιών του κλάδου να δείξει την κοινωνική και εθνική της ευθύνη και να μειώσει άμεσα τις τελικές τιμές καταναλωτή, να δηλώνει τον τζίρο που κάνει-να κόβει δηλαδή αποδείξεις- έτσι ώστε να φανεί ότι ο χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής δεν έχει αρνητική επίπτωση στα δημόσια έσοδα και να μπορέσουμε να πάμε σε γενικότερες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Για να μονιμοποιηθεί το μέτρο θα πρέπει στο τέλος του χρόνου να έχουμε δώσει ένα δείγμα γραφής ότι λειτούργησε ευεργετικά για τα δημόσια έσοδα και όχι αρνητικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 July 2013 - 12:30:23 UTC