Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Το νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει όλους πλέον
  • [02] Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης
  • [03] Ο Πάπας έφθασε, η Βραζιλία καίγεται
  • [04] Η ΕΚΤ αναμένεται να έχει κέρδη ύψους 9 δισ. ευρώ από τις αγορές ελληνικών ομολόγων
  • [05] Κακό σημάδι η εξαφάνιση των πεταλούδων των λιβαδιών
  • [06] Πρωτοποριακή επέμβαση σε γυναίκα με ολική παράλυση του αριστερού μέρους του προσώπου της
  • [07] Νεκρός νεαρός Βρετανός μετά από συμπλοκή με συμπατριώτες του στα Μάλια
  • [08] Η Olympic Air διακόπτει τις πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη , Αθήνα - Ηράκλειο και Αθήνα - Ρόδος
  • [09] Αντιδρούν στην προκήρυξη για τον μεταβατικό φορέα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
  • [10] Οι «Τραχίνιες» επιβιβάζονται στον σταθμό «Μοναστηράκι» πριν την Επίδαυρο

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Το νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύει όλους πλέον

    «Ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον τη δική του πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα, τις δικές του αποφάσεις, το δικό του καταστατικό. Είναι αυτό που δεσμεύει όλους πλέον από την επόμενη ημέρα του συνεδρίου» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

    Ο κ. Σκουρλέτης εκφράζει την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι έτοιμος με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού να ανατρέψει αυτή την πολιτική και να κυβερνήσει». 'Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά «και πριν ένα χρόνο μας ρωτούσαν αν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Και τότε και σήμερα απαντούσαμε ναι. Σήμερα, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ασφαλώς είμαστε πιο πολύ έτοιμοι και κάθε ημέρα που περνά θα είμαστε ακόμη πιο πολύ έτοιμοι. Θα ήθελα όμως να σας πω κάτι: Το αν κανείς τελικά είναι έτοιμος, δεν έχει να κάνει με μια υποκειμενική απάντηση. Καθορίζεται από τις ανάγκες της στιγμής και οι ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση ,να σταματήσει αυτός ο κατήφορος. Θέλω να είμαι σαφής και κατηγορηματικός: Ναι είμαστε έτοιμοι με τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μαζί να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική,να βάλουμε τέλος στον κατήφορο και να καταθέσουμε μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη»

    Αναφερόμενος στον ενιαίο πλέον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει ότι «όλοι οι τοκετοί είναι δύσκολοι, αλλά αυτό που γεννιέται γεμίζει όλους χαρά. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι διαφορετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το μεγάλο αποφασιστικό βήμα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πιο ενωμένος, ενιαίος, πιο συγκροτημένος και δομημένος. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συζητάμε δημοκρατικά, ανοικτά και παρά τις διαφορές μας να συνθέτουμε και να μπορούμε την επόμενη ημέρα να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και πιο αξιόπιστοι στα μέλη μας, τους φίλους μας και την κοινωνία.

    [02] Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

    Συνελήφθη, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, για υπόθεση υπεξαίρεσης ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.

    Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή.

    Οι κατηγορίες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται στον κ. Ρέστη αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

    Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.

    [03] Ο Πάπας έφθασε, η Βραζιλία καίγεται

    Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο έκανε χθες βράδυ, χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ομάδες διαδηλωτών.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, στο περιθώριο της συνάντησης του πάπα Φραγκίσκου με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

    Σύμφωνα μεδημοσιογραφικές πηγές ένας φωτογράφος τραυματίστηκε στα επεισόδια, ενώ τουλάχιστον ένας διαδηλωτής συνελήφθη από την αστυνομία.

    Εν τω μεταξύ, ειδικοί πυροτεχνουργοί, εξουδετέρωσαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο στις τουαλέτες του πάρκινγκ κοντά στο ιερό της Παναγίας, στην Απαρετσίντα της πολιτείας του Σάο Πάολο. Την περιοχή αυτή αναμένεται να επισκεφτεί αύριο ο πάπας Φραγκίσκος.

    [04] Η ΕΚΤ αναμένεται να έχει κέρδη ύψους 9 δισ. ευρώ από τις αγορές ελληνικών ομολόγων

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να έχει κέρδη 70 έως 80 δισ. ευρώ από τις αγορές κρατικών ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης κατά την περίοδο μεταξύ 2009 και 2012, από τα οποία τα 9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τα ελληνικά ομόλογα, τονίζει ο επικεφαλής της μεγάλης γερμανικής επενδυτικής εταιρείας Allianz Global Investors κ. Αντρέας Ούτερμαν σε άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times.

    Ο κ. Ούτερμαν σημειώνει ότι όλα τα κρατικά καθώς και εταιρικά ομόλογα που αγόρασε η ΕΚΤ στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της (securities market program) διακρατούνται τυπικά έως τη λήξη τους και ότι η κύρια πηγή των κερδών της θα είναι οι τόκοι (coupons) που θα εισπράττει, με την υπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποια χρεοκοπία. «Αν υπάρξει η ανάγκη περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα για πρώτη φορά, τότε τουλάχιστον μέρος του κόστους πρέπει να καταβληθεί από τα κέρδη που είχε η ΕΚΤ από προηγούμενα προγράμματα», τονίζει ο κ. Ούτερμαν και προσθέτει ότι «αν αυτό γινόταν καλύτερα κατανοητό, τότε ίσως θα περιοριζόταν η λαϊκή αντίθεση στα προγράμματα διάσωσης».

    Ο κ. Ούτερμαν σημειώνει ότι και άλλες κεντρικές τράπεζες που έκαναν παρεμβάσεις στη διάρκεια της κρίσης αποκόμισαν κέρδη. Αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αγόρασε την άνοιξη του 2008 στοιχεία του ενεργητικού της τράπεζας Bear Sterns, ύψους σχεδόν 30 δισ. δολαρίων, από την οποία αποκόμισε καθαρά κέρδη 6,6 δισ. δολαρίων.

    [05] Κακό σημάδι η εξαφάνιση των πεταλούδων των λιβαδιών

    Οι μισές πεταλούδες των λιβαδιών εξαφανίστηκαν μέσα σε 20 χρόνια στην Ευρώπη, ένα φαινόμενο που "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" για την κατάσταση της βιοποικιλότητας και την ανάγκη της προστασίας των λεπιδοπτέρων, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

    Τα λεπιδόπτερα αυτά "είναι αντιπροσωπευτικοί δείκτες των τάσεων που παρατηρούνται για την πλειοψηφία των άλλων εντόμων" και συνεπώς της "βιοποικιλότητας και της γενικής υγείας των οικοσυστημάτων", διευκρινίζει η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική επιτροπή.

    "Αυτή η πολύ σημαντική μείωση του πληθυσμού των πεταλούδων στα λιβάδια μάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Αν δεν καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτούς τους πληθυσμούς μπορεί να χάσουμε πολλά από τα είδη αυτά για πάντα", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Χανς Βρίνινξ σε ανακοίνωση.

    [06] Πρωτοποριακή επέμβαση σε γυναίκα με ολική παράλυση του αριστερού μέρους του προσώπου της

    Με επιτυχία στέφθηκε η χειρουργική επέμβαση σε γυναίκα, η οποία υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη με συνέπεια την ολική παράλυση του αριστερού μέρους του προσώπου της. Η πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Κύπρου επέμβαση έγινε στο Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο της Λευκωσίας από ομάδα ιατρών, της οποίας ήταν επικεφαλής ο δρ. Γεώργιος Ψαράς.

    Η ασθενής δεν μπορούσε να κινήσει οποιοδήποτε μέρος της αριστερής πλευράς του προσώπου της μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η ομάδα των γιατρών πήρε μέρος του μυός του δεξιού μηρού της ασθενούς και το μεταμόσχευσε στο πρόσωπο της. Στο πρώτο στάδιο, ο μυς αφαιρέθηκε από το πόδι και μετέπειτα προσαρμόστηκε στο πρόσωπο. Η αρτηρία, η φλέβα και τα νεύρα ενώθηκαν με αυτά του προσώπου της ασθενούς με τη βοήθεια μικροσκοπίου.

    Η όλη επέμβαση διήρκησε 10 ώρες. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ότι η κίνηση στο πρόσωπο της γυναίκας θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Σημειώνεται ότι σε πολύ λίγα Ιατρικά Κέντρα, ανά τον κόσμο, μπορούν να διεκπεραιωθούν αυτού του είδους οι επεμβάσεις.

    [07] Νεκρός νεαρός Βρετανός μετά από συμπλοκή με συμπατριώτες του στα Μάλια

    Στον θάνατο ενός 19χρονου Βρετανού κατέληξε συμπλοκή τουριστών, στα Μάλια, στις 3:30 τα ξημερώματα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός έπεσε νεκρός σε πεζόδρομο των Μαλίων από χτυπήματα μαχαιριού η άλλου αιχμηρού αντικειμένου από συμπατριώτη του, κατά τη διάρκεια επεισοδίου που σημειώθηκε μεταξύ νεαρών Βρετανών, ύστερα από διασκέδαση και κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ σε μπαρ της περιοχής.

    Όταν οι υπόλοιποι εντόπισαν ότι ένας από αυτούς είχε πέσει αιμόφυρτος εξαφανίστηκαν, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ωστόσο κατά τη δια του υπέκυψε στα τραύματα του.

    Στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι αναζητούν έναν Βρετανό τον οποίο υπέδειξαν οι υπόλοιποι της συντροφιάς, ως δράστη της δολοφονίας.

    Ο άτυχος 19χρονος είχε έλθει πριν από λίγες ημέρες για διακοπές ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες παρέες είχαν το τελευταίο διάστημα εμπλακεί και πάλι σε φασαρίες στην περιοχή.

    [08] Η Olympic Air διακόπτει τις πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη , Αθήνα - Ηράκλειο και Αθήνα - Ρόδος

    Μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013 θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο με την Αθήνα η Olympic Air, αφού θα ανακοινώσει άμεσα τη διακοπή των πτήσεων αυτών. Παράλληλα την 30η Σεπτεμβρίου διακόπτει τις πτήσεις και προς Ρόδο.

    [09] Αντιδρούν στην προκήρυξη για τον μεταβατικό φορέα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

    «Για πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών και θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους», κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για τον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δείχνει "αξιοζήλευτη" σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν, αλλά δεν τρομοκρατούνται».

    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «το ραδιοτηλεοπτικό γίγνεσθαι της χώρας "οπισθοχωρεί" τέσσερις δεκαετίες, ενώ χαρακτηρίζουν τη νέα ραδιοτηλεόραση που θα δημιουργηθεί "όχι πλέον δημόσια αλλά αυστηρά κυβερνητική"».

    «Το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται ιδιοκτήτης και διαχειριστής Μέσων Ενημέρωσης. Με απόφαση την οποία υπογράφει η Γενική Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Οικονομικών προϋπολογίζεται το κόστος των προσλήψεων για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», υπογραμμίζουν, λέγοντας πως «το μόνο που αναζητούσε η κυβέρνηση είναι να σταματήσει η ΕΡΤ να εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, τη διαδικτυακή ενημέρωση και το πολιτιστικό έργο, που αγκαλιάζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, και να «"εκδικηθεί" τους εργαζόμενους της ΕΡΤ».

    [10] Οι «Τραχίνιες» επιβιβάζονται στον σταθμό «Μοναστηράκι» πριν την Επίδαυρο

    Μία ξεχωριστή έκπληξη περιμένει τους επιβάτες του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου σήμερα, στο σταθμό «Μοναστηράκι», οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εικόνες από την παράσταση των Τραχινιών.

    Ο χορός των Τραχινιών και οι μουσικοί της παράστασης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Θεάτρου με την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) επιβιβάζονται στους συρμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και δίνουν μια μικρή γεύση από την παράσταση στο σταθμό «Μοναστηράκι» (κεντρική είσοδος πλατείας Μοναστηρακίου, χώρος υποδοχής επιβατών) και στις αποβάθρες των σταθμών «Θησείο» και «Πετράλωνα» από τις 12:00 έως τις 13:00.

    Η συγκλονιστική τραγωδία, με θέμα το απόλυτο πάθος της Διηάνειρας για τον Ηρακλή και τις ακραίες συνέπειές του, παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 9 και 10 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 July 2013 - 8:30:26 UTC