Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαφείς εντολές του πρωθυπουργού για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου
  • [02] Συνολικά 3.971.205 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα μέσω TAXISnet
  • [03] Τον τραυματία αστυνομικό της ΕΚΑΜ επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας
  • [04] Αναγκαία εθνική συναίνεση
  • [05] Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του 19χρονου Βρετανού
  • [06] Αυξήθηκε, στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων
  • [07] Έξι νεκροί σε συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι στο Κάιρο

  • [01] Σαφείς εντολές του πρωθυπουργού για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου

    Σαφείς εντολές για την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σχετικά με την κινητικότητα στο Δημόσιο, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του.

    Στη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρουσία του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου και των υπουργών Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με στόχο να μην υπάρξουν αποκλίσεις.

    Σε δήλωσή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης, τόνισε πως δόθηκαν κατευθύνσεις για επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, όσον αφορά και στα ποιοτικά και στα ποσοτικά στοιχεία.

    Ο Ιω. Στουρνάρας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες και πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αλλαγών μέσα σε υπουργεία και κυρίως στο υπουργείο Παιδείας.

    [02] Συνολικά 3.971.205 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα μέσω TAXISnet

    Συνολικά 3.971.205 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα από τους φορολογούμενους μέσω του TAXISnet σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

    Τις τελευταίες μέρες μάλιστα το σύστημα δέχεται αυξημένο αριθμό δηλώσεων ενόψει της λήξης της πρώτης καταληκτικής ημερομηνίας για τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που λήγει στα ψηφία 1 και 2.

    Ενδεικτικό είναι ότι από την Δευτέρα 15 Ιουλίου υποβάλλονται καθημερινά στο σύστημα πάνω από 100.000 φορολογικές δηλώσεις με αποκορύφωμα χθες όπου υποβλήθηκαν 262.000 φορολογικές δηλώσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες αναμένονταν η λήξη της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας για την οποία τελικά δόθηκε παράταση ως και την Παρασκευή.

    Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του με αφορμή τον μεγάλο αριθμό δηλώσεων που υποβλήθηκαν χθες αναφέρει ότι «το σύστημα TAXISnet, ανταποκρίθηκε στο πολύ μεγάλο φορτίο δηλώσεων» .

    Παράλληλα, καλεί τους φορολογούμενους και τους λογιστές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και να σπεύσουν να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις και να μην περιμένουν την λήξη των προθεσμιών.

    [03] Τον τραυματία αστυνομικό της ΕΚΑΜ επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

    Τη διαπίστωση ότι «η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική», επανέλαβε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ?Χατζηκώστα?, όπου νοσηλεύεται ο άνδρα της ΕΚΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι κατά την συμπλοκή με τους Αλβανούς δραπέτες, τα ξημερώματα της Κυριακής.

    Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις αιχμές που άφησε για το σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν άφησα καμία αιχμή, είπα κάτι το οποίο είναι αλήθεια, είναι γνωστό και διαπιστωμένο, ότι η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική και ότι, εάν δεν ληφθούν γρήγορα μετρά, θα έχουμε πολύ χειρότερα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε. Είναι κάτι που λέω συνεχώς, είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό, είναι κάτι το οποίο ή ελληνική κοινωνία ήδη γνωρίζει. Πρέπει να ενεργήσουμε. Ο νέος υπουργός (Δικαιοσύνης), ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, είναι έμπειρος δικαστικός και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει».

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε, επίσης, ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους 4 μήνες, θα συνεχιστεί.

    [04] Αναγκαία εθνική συναίνεση

    Οι πολιτικές εξελίξεις και οι διαμαρτυρίες πολιτών στη Βουλγαρία δείχνουν ξεκάθαρα την ανάγκη για αλλαγή, τόνισε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ αναφερόμενη στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στη διάρκεια συνάντησης στη Σόφια με τον Βούλγαρο πρόεδρο Ρόσεν Πλέβνελιεφ.

    Η κ. Ρέντινγκ εξέφρασε τη στήριξή της στους διαδηλωτές και τα αιτήματά τους για σταθερούς θεσμούς, ανεξάρτητη δικαιοσύνη και μάχη κατά της διαφθοράς και κατέστησε σαφές ότι η δημοκρατία δεν οικοδομείται στην ολιγαρχία και ότι η Βουλγαρία πρέπει να εδραιώσει ένα σύγχρονο σύστημα.

    Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ διαβεβαίωσε την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα συνεχίσει να αναζητά όλους τους πιθανούς τρόπους για την επίτευξη πολιτικής συναίνεσης έναντι των ουσιαστικών θεμάτων που εγείρουν οι πολίτες, για διέξοδο από την πολιτική κρίση και για διευθέτηση του προβλήματος απουσίας διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας των πολιτών.

    Ο κ. Πλέβνελιεφ ενημέρωσε την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας για τις προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την επίτευξη πολιτικής συναίνεσης και για την έκβαση της συνάντησης εργασίας που είχε πριν από μερικές εβδομάδες με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και με διανοούμενους και διακεκριμένες προσωπικότητες του δημόσιου βίου.

    Η κ. Ρέντινγκ, η οποία πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη στη Σόφια ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βουλγαρία με κάποια ανησυχία και τόνισε οι Βρυξέλλες σέβονται το δικαίωμα του κάθε κράτους - μέλους να επιλύει το ίδιο τις εσωτερικές του υποθέσεις, αλλά σημείωσε ότι ορισμένες καταστάσεις έχουν επίδραση στην ΕΕ ως ολότητα.

    Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα τα πολιτικά κόμματα να καταβάλουν τις αναγκαίες προσπάθειες για την επίτευξη εθνικής συναίνεσης, να συνεργαστούν και να γίνουν μέρος της λύσης της πολιτικής κρίσης στη Βουλγαρία.

    Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας και η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμετέχουν στο "Διάλογο με τους Πολίτες" για το μέλλον της Ευρώπης που διεξάγεται στη Στρατιωτική Λέσχη στη Σόφια.

    [05] Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του 19χρονου Βρετανού

    Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του 19χρονου Βρετανού, σήμερα τα ξημερώματα στα Μάλια, κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής μεταξύ 30 Βρετανών νεαρών τουριστών .

    Πρόκειται για έναν επίσης 19χρονο, που φέρεται να χτύπησε με μαχαίρι η άλλο αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα τον συμπατριώτη του ο οποίος λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή, άλλα 17 άτομα, όλοι Βρετανοί υπήκοοι, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

    [06] Αυξήθηκε, στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων

    Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Ελλήνων αυξήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, αλλά παραμένει πολύ χαμηλή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας της εταιρείας Nielsen που διεξήχθη τον Μάιο μεταξύ 29.000 καταναλωτών σε 58 χώρες οι οποίοι κάνουν αγορές μέσω του διαδικτύου.

    Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 7 μονάδες - η μεγαλύτερη αύξηση διεθνώς μαζί με την Κολομβία και το Πακιστάν - και έφθασε τις 47 μονάδες, επίδοση που είναι η πέμπτη χαμηλότερη μετά την Πορτογαλία (33 μονάδες), την Ιταλία και την Ουγγαρία (41 μονάδες) και την Κροατία (45 μονάδες).

    [07] Έξι νεκροί σε συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι στο Κάιρο

    Συνολικά έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς σήμερα σε συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς και αντιπάλους του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου στο Κάιρο, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Αλ-Αχράμ επικαλούμενη αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

    Τουλάχιστον 33 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στις συγκρούσεις κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 July 2013 - 10:30:22 UTC