Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει σήμερα το Euro Working Group
  • [02] Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα επισκέπτεται ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ
  • [04] Απαγορεύθηκε η προαναγγελθείσα διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής
  • [05] «Παραλύει» σήμερα το δημόσιο σύστημα Υγείας
  • [06] Επιθέσεις από ενόπλους των καρτέλ των ναρκωτικών σκόρπισαν τον θάνατο στο Μεξικό

  • [01] Συνεδριάζει σήμερα το Euro Working Group

    Συνεδριάζει σήμερατο Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

    Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο που κατατέθηκεχθες στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

    [02] Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα επισκέπτεται ο Αλ. Τσίπρας

    Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ - ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ) θα επισκεφτεί, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων αλλά και με άλλους εργαζόμενους των εταιρειών.

    «Η ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

    Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να αγωνιστούμε δίπλα στον λαό για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, σε κάθε χώρο δουλειάς και φοίτησης, σε κάθε γειτονιά, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στα κοινωνικά αγαθά».

    [03] Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

    Ξεκινά σήμεραη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013, σε δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

    Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει ανά κατηγορία δικαιούχων στις εξής ημερομηνίες:

    - Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

    - Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.

    - Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

    Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος, που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου, παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού παιδιών.

    Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναφέρει ότι για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των υπηρεσιών του Οργανισμού, δεν απαιτείται, πλέον, η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μέσω του συστήματος διασύνδεσης με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

    Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση σε λογαριασμό του δικαιούχου στην Εθνική Τράπεζα. Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η προσκόμιση του σχετικού βιβλιαρίου της τράπεζας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως το οικογενειακό επίδομα θα κατατίθεται στον λογαριασμό, μόνο εάν ο δικαιούχος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο βιβλιάριο της Εθνικής Τράπεζας.

    Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων και απαραίτητων δικαιολογητικών για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος είναι η 31η Ιανουαρίου 2014.

    Αναλυτικές πληροφορίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τα οικογενειακά επιδόματα, διατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Οργανισμού, http:// www.oaed.gr.

    [04] Απαγορεύθηκε η προαναγγελθείσα διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής

    Απαγόρευση για την προγραμματισμένη, από τη Χρυσή Αυγή, διανομή τροφίμων και ρούχων,σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Αττικής, εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

    Η απαγόρευση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

    Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων. Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

    Ουπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με αφορμή την προαναγγελία εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι «η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

    «Οι "φιλεύσπλαχνοι" νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον "φιλανθρωπικό" τους οίστρο» πρόσθεσε ο υπουργός.

    [05] «Παραλύει» σήμερα το δημόσιο σύστημα Υγείας

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουνσήμερα Τετάρτη, 24 Ιουλίου, τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας , το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας ,καθώς οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα, μέσω διαθεσιμότητας, 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί όπως υποστηρίζουν στην απόλυση, «τα λουκέτα στα Νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ».

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέρει ότι «οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις Νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας»,

    Από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αν και προς στιγμήν όπως αναφέρουν φαίνεται ότι εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες, στέκονται δίπλα στους άλλους εργαζόμενους στην Υγεία «που απειλούνται με απόλυση».

    [06] Επιθέσεις από ενόπλους των καρτέλ των ναρκωτικών σκόρπισαν τον θάνατο στο Μεξικό

    Ένοπλοι πραγματοποίησαν σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών σε έξι πόλεις της πολιτείας Μιτσοακάν του δυτικού Μεξικού προκαλώντας τον θάνατο 22 ανθρώπων συνολικά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών

    "Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει μεταξύ των νεκρών δύο μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας και 20 εγκληματίες, ενώ σε 15 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών", αναφέρει η ανακοίνωση της εθνικής επιτροπής ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών.

    Τον Μάιο η μεξικανική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να διατηρήσει χιλιάδες μέλη των ενόπλων δυνάμεων σε αυτή την πολιτεία, η οποία μαστίζεται από τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών, μέχρις ότου επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 July 2013 - 6:33:35 UTC