Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηνύματα για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
  • [02] Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις στην Αίγυπτο
  • [03] Στο Σίγρι ένας απολιθωμένος κορμός από την εποχή των δεινοσαύρων
  • [04] Ο Πούτιν στο Ιράν στα μέσα Αυγούστου για την επανάληψη των συνομιλιών σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
  • [05] Σταθερά μπροστά το κόμμα της Α. Μέρκελ και σε νέα δημοσκόπηση
  • [06] Διαδηλωτές πολιόρκησαν τη Βουλγαρική Βουλή
  • [07] Στον εισαγγελέα ο 19χρονος Βρετανός, που φέρεται ότι μαχαίρωσε τον συνομήλικο ομοεθνή του

  • [01] Μηνύματα για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

    «Τιμούμε, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης. Κρατάμε ως κόρη οφθαλμού τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις της περιόδου εκείνης που φέρουν τη σφραγίδα του ιδρυτή της Παράταξής μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αφήνουμε, ταυτόχρονα, στο παρελθόν τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν στα μετέπειτα χρόνια και έσυραν τον Τόπο στην οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων χρόνων» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    «Η κρίση μοιάζει αξεπέραστη στους πολίτες που υφίστανται βαριές θυσίες, αλλά δεν είναι. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κρίση αξιών και θεσμών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    «Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και ισονομία παραμένει επίκαιρος» τονίζει η ΔΗΜΑΕ σε ανακοίνωσή της για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    [02] Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις στην Αίγυπτο

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί εναντίον διαδήλωσης υποστηρικτών του αποπεμφθέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, γράφει η εφημερίδα αλ-Αχραμ.

    Αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά επιτέθηκαν στους διαδηλωτές κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών, σύμφωνα με τον Γκέχαντ Ελ-Χάνταντ, εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

    Δεν υπήρξε επιβεβαίωση για τους θανάτους αυτούς από το υπουργείο Υγείας.

    Εν τω μεταξύ,βόμβα εξερράγη σε αστυνομικό σταθμό, σε επαρχία βόρεια του Καΐρου τα ξημερώματα, τραυματίζοντας πέντε αστυνομικούς.

    Άγνωστοι δράστες πέταξαν τη βόμβα από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Μανσούρα, πρωτεύουσας της επαρχίας Νταχαλία, είπαν οι ίδιες πηγές ασφαλείας.

    [03] Στο Σίγρι ένας απολιθωμένος κορμός από την εποχή των δεινοσαύρων

    Ένας απολιθωμένος κορμός κωνοφόρου δένδρου από την Κίνα, που εκτιμάται ότι ανάγεται στην Ιουράσια περίοδο (περίπου 150 με 200 εκατομμύρια χρόνια πριν) παρουσιάζεται πλέον μόνιμα στην ειδική εκθεσιακή ενότητα «Η εξέλιξη της ζωής» στην Αίθουσα του Απολιθωμένου Δάσους, στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

    Πρόκειται για σπάνιο απόκτημα, που δωρήθηκε στο Μουσείο από την Ζανγκ Σουζί (Zhang Suzhi), αντιδήμαρχο της πόλης Γιανκίνγκ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Λέσβο και είναι πλέον προσιτό σε όλους τους επισκέπτες του Μουσείου.

    Αυτό το ιδιαίτερο έκθεμα, αποτελεί μια σχετικά πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη και αντιπροσωπεύει τη χλωρίδα της εποχής των δεινοσαύρων.

    Την Ιουράσια περίοδο, η περιοχή του Πεκίνου ήταν δασώδης, όπως αποδεικνύεται από το σημαντικό αριθμό απολιθωμένων δένδρων που ανακαλύφθηκαν και τα άφθονα αποτυπώματα πολλών ειδών δεινοσαύρων, που έχουν διατηρηθεί και περιλαμβάνουν τα φυτοφάγα σαυρόποδα, αλλά και αρκετά σαρκοβόρα είδη.

    [04] Ο Πούτιν στο Ιράν στα μέσα Αυγούστου για την επανάληψη των συνομιλιών σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μεταβεί στο Ιράν στα μέσα Αυγούστου, λίγο μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Χασάν Ροχανί, σε μια προσπάθεια επανάληψης των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant.

    "Η επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 12 και 13 Αυγούστου", δήλωσε πηγή προσκείμενη στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

    "Το Κρεμλίνο ελπίζει να επωφεληθεί από την άνοδο στην εξουσία του νέου προέδρου Χασάν Ροχανί ώστε να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που βρίσκονται σε νεκρό σημείο", αναφέρει η εφημερίδα.

    Ο μετροπαθής Ροχανί, ο οποίος έχει υποσχεθεί μεγαλύτερη ευελιξία στο διάλογο με τη Δύση, θα ορκιστεί πρόεδρος του Ιράν στις 3 Αυγούστου.

    Η επίσκεψη του Πούτιν στο Ιράν, η πρώτη από το 2007 "θα μάς επιτρέψει να καταλάβουμε εάν οι νέες ιρανικές αρχές είναι έτοιμες να λάβουν υπόψη τους τις απαιτήσεις τις διεθνούς κοινότητας", δήλωσε ρωσική διπλωματική πηγή, την οποία επικαλείται η Kommersant.

    [05] Σταθερά μπροστά το κόμμα της Α. Μέρκελ και σε νέα δημοσκόπηση

    Σταθερό διατηρούν το προβάδισμά τους οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, ενώ η αντιπολίτευση δεν φαίνεται να κεφαλαιοποιεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας.

    Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού RTL και του περιοδικού Stern, το κόμμα της 'Αγγελα Μέρκελ μένει σταθερό στο 41%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) διατηρούν το ποσοστό του 5%, που είναι και το όριο εισόδου στην ομοσπονδιακή Βουλή. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) σημειώνουν απώλειες μίας μονάδας και περιορίζονται στο 22%, ενώ οι Πράσινοι χάνουν δύο μονάδες και μένουν στο 12%. Βελτιωμένα κατά μία μονάδα είναι τα ποσοστά της αριστεράς που συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ενώ οι μόνοι που φαίνεται να ωφελούνται από το σκάνδαλο είναι οι Πειρατές, οι οποίοι κερδίζουν δύο μονάδες και ανεβαίνουν στο 4%.

    [06] Διαδηλωτές πολιόρκησαν τη Βουλγαρική Βουλή

    Τριάντα βουλευτές, υπουργοί και δημοσιογράφοι «πολιορκήθηκαν» για περισσότερο από πέντε ώρες την Τρίτη το βράδυ στο βουλγαρικό κοινοβούλιο από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά της κυβέρνησης και της «ολιγαρχίας», που ηγείται της χώρας. Περίπου 2.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), περικύκλωσαν το κοινοβούλιο, στο οποίο συνεδρίαζαν τρεις επιτροπές για την επικαιροποίηση του προϋπολογισμού.

    Τρεις υπουργοί ? ο Οικονομίας, Ντράγκομιρ Στόινεφ, ο Οικονομικών, Πέταρ Τσομπάνοφ και ο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χασάν Αντέμοφ ήταν στο κοινοβούλιο σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης

    Περίπου στις 3: 30 τοπική ώρα (0:30 GMT) της Τετάρτης, η αστυνομία διέλυσε ένα αυτοσχέδιο οδόφραγμα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές για να περάσουν κάποια φορτηγά, μετέδωσε ένας φωτογράφος από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) χωρίς να γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Δημοσιογράφοι που ήταν «μπλοκαρισμένοι» στο κοινοβούλιο διαπίστωσαν πάντως ότι οι υπουργοί και τα μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSB) όπως και οι βουλευτές του κόμματος της τουρκικής μειονότητας MDL έφυγαν από το πολιορκημένο κτίριο.

    Εκατόν εννέα άτομα συνολικά - βουλευτές, υπουργοί, δημοσιογράφοι και υπάλληλοι του κοινοβουλίου είχαν παγιδευτεί στο κτίριο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία επενέβη για να «απεγκλωβίσει» όσους ήταν στο βουλγαρικό κοινοβούλιο βάζοντάς τους σε λεωφορεία τα οποία δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από τους διαδηλωτές Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβετλίν Γιόντσεφ είπε ότι η αστυνομία δεν έκανε χρήση βίας και ότι οι διαδηλωτές που έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα, φωνάζοντας συνθήματα όπως "μαφία" και "παραίτηση", έριξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα

    Ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ κάλεσε σε ηρεμία: «Καλώ τους διαδηλωτές να απέχουν από κάθε ενέργεια που οδηγεί σε κλιμάκωση της έντασης και σε παραβιάσεις της δημόσιας τάξης», είπε. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, σοσιαλιστής Μιχαήλ Μίκοφ, ανακοίνωσε ότι η ολομέλεια που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τετάρτης ακυρώνεται καθώς όπως είπε «δεν είναι δυνατή η συνεδρίαση, διότι η ζωή των μελών της βουλής είναι σε κίνδυνο».

    Κ.Κ.

    [07] Στον εισαγγελέα ο 19χρονος Βρετανός, που φέρεται ότι μαχαίρωσε τον συνομήλικο ομοεθνή του

    Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγείται σήμερα ο 19χρονος Βρετανός, ο οποίος φέρεται ως δράστης του θανάσιμου τραυματισμού του συνομηλίκου του και ομοεθνή του, χθες τα ξημερώματα στα Μάλια, κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής, μεταξύ 30 Βρετανών νεαρών τουριστών.

    Επίσης, μαζί με τον 19χρόνο οδηγούνται στον εισαγγελέα και οι υπόλοιποι 18 νεαροί που συνελήφθησαν χθες σε μία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία κατάφερε να εξιχνιάσει μέσα σε ελάχιστες ώρες την υπόθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 July 2013 - 8:30:27 UTC