Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαύρισε «ο πνεύμονας» της Πάρνηθας
  • [02] Αρνητικός ο πληθωρισμός και τον Ιούλιο
  • [03] Νέο «λουκέτο» σε επιχείρηση στην Κυλλήνη, για φοροδιαφυγή
  • [04] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Aμερικανούς να εγκαταλείψουν "αμέσως" την Υεμένη
  • [05] Ημέρα μνήμης, σήμερα στη Χιροσίμα
  • [06] "Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις με Ελλάδα"
  • [07] Στη Βηρυτό για τους μητροπολίτες
  • [08] Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μόσχας εξετάζει την έφεση του Χοντορκόφσκι
  • [09] Η κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας ανέλαβε τη διαχείριση της κρίσης με το μολυσμένο γάλα

  • [01] Μαύρισε «ο πνεύμονας» της Πάρνηθας

    Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε δασική έκταση ανάμεσα στη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

    Η οσμή από το καμμένο δάσος έχει σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή και όπως τόνισε ο κ. Ντούρος η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση του δάσους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα της ζημιάς που έχει προκληθεί, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα συνεργεία για να γίνει καταμέτρηση.

    Αυτό, είπε, θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και ύστερα από την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Επισήμανε πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, τουλάχιστον δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και αρκετά αυτοκίνητα.

    «Παρ? ότι η φωτιά ξέσπασε το βράδυ, ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο δήμαρχος Αχαρνών και πρόσθεσε: «Η ώρα και το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά μας βάζουν σε υποψίες ότι δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη μεγάλη καταστροφή στον δήμο μας».

    Στα μέτωπα επιχειρούν 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, έξι υδροφόρες των ΟΤΑ και πέντε ιδιώτες με βυτιοφόρα. Με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 μετέβησαν στην Αθήνα 70 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και δυνάμεις από την Κομοτηνή. Επίσης, συνδράμουν πυροσβεστικά πληρώματα και οχήματα που κατέφθασαν από περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Ελλάδας.

    Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος της περιοχής βυθίστηκε στο σκοτάδι, λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

    [02] Αρνητικός ο πληθωρισμός και τον Ιούλιο

    Μείωση 0,7% σε ετήσια βάση και 1,7% έναντι του προηγουμένου μηνός παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

    Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού ?είκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.?.Τ.Κ) του ?ηνός Ιουλίου 2013, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2012, προκύπτει μείωση 0,7%, έναντι αύξησης 1,3%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

    Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Ιούλιο 2013, σε σύγκριση ?ε τον Ιούνιο 2013, παρουσίασε μείωση 1,7%, έναντι μείωσης 1,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2012- Ιουλίου 2013, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2011- Ιουλίου 2012, παρουσίασε αύξηση 0,3%, έναντι αύξησης 2,1%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

    [03] Νέο «λουκέτο» σε επιχείρηση στην Κυλλήνη, για φοροδιαφυγή

    Σε νέο σφράγισμα επιχείρησης λόγω φοροδιαφυγής προχώρησε το ΣΔΟΕ.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος διαπίστωσε ότι ατομική επιχείρηση στην Κυλλήνη Ηλείας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε τριάντα έξι (36) περιπτώσεις. Κατόπιν τούτου σφράγισε την επιχείρηση για 48 ώρες (05/08/2013 έως 07/08/2013).

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και εξάντληση όλων των δυνατοτήτων που διατίθενται, προκειμένου να αυξηθεί η εθελοντική συμμόρφωση και να παταχθεί η παρανομία.

    [04] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους Aμερικανούς να εγκαταλείψουν "αμέσως" την Υεμένη

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τους Aμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν "αμέσως" την Υεμένη".

    Η προειδοποίηση αυτή διατυπώνεται μετά το κλείσιμο πολλών πρεσβειών και προξενείων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εξαιτίας απειλών για επιθέσεις από την Αλ Κάιντα, κυρίως στην Υεμένη.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [05] Ημέρα μνήμης, σήμερα στη Χιροσίμα

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Χιροσίμα στην 68η επέτειο της πρώτης στην Ιστορία ρίψης ατομικής βόμβας, η οποία αφάνισε την πόλη αυτή της δυτικής Ιαπωνίας.

    Επιζώντες, συγγενείς θυμάτων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αντιπροσωπείες ξένων χωρών τήρησαν ενός λεπτού σιγή στις 08.15, την ώρα που στις 6 Αυγούστου 1945 το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay έριξε την βόμβα που μετέτρεψε τη Χιροσίμα σε πυρηνική κόλαση.

    Εκατόν σαράντα χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου ή πέθαναν στην συνέχεια μέχρι τον Δεκέμβριο του 1945 από τις συνέπειες της ακτινοβολίας.

    Ταυτόχρονα σήμερα μία άλλη τελετή πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Γιοκοχάμα, παρουσία του πρωθυπουργού Τάρο Ασο, για την παρουσίαση του πρώτου ελικοπτεροφόρου της Ιαπωνίας, του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου που αποκτά η χώρα από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

    [06] "Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις με Ελλάδα"

    "Αθήνα: περίπου 1 ώρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε στο πλαίσιο έναρξης ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών", έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

    Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ράμα έχει δεχθεί επικρίσεις ότι "παρακάμπτει την Ελλάδα και την Ιταλία, συναντώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν".

    [07] Στη Βηρυτό για τους μητροπολίτες

    Με στόχο τη συνέχιση των προσπαθειών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων μητροπολιτών Χαλεπίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος θα επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον τη Βηρυτό σε συνέχεια συναφών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επίσκεψη εκεί του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Τσιάρα.

    Τις προθέσεις του αυτές γνωστοποίησε ο υφυπουργός στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

    [08] Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μόσχας εξετάζει την έφεση του Χοντορκόφσκι

    'Εκκληση για την αποφυλάκισή του απηύθυνε σήμερα ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Μιχαήλ Χοντορκόφσκι μέσω τηλεδιάσκεψης από τη φυλακή που κρατείται στη Σιβηρία στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μόσχας, το οποίο εκδικάζει την έφεσή του και τόνισε ότι "οι εσφαλμένες δικαστικές αποφάσεις έχουν ".

    Ο Χοντορκόφσκι καταδικάσθηκε σε 14ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση, σε μια δεύτερη δίκη το 2010. Η ποινή του μειώθηκε στη συνέχεια στα 11 χρόνια. Σε μια χωριστή δίκη το 2005, ο Χοντορκόφσκι καταδικάσθηκε σε οκταετή κάθειρξη για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και για απάτη.

    Υποστηρικτές του άλλοτε πιο πλούσιου ανθρώπου της Ρωσίας και επικριτή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζουν ότι τα κίνητρα πίσω από τις δίκες και τις καταδίκες του είναι πολιτικά.

    Ο ηλικίας 50 ετών ιδρυτής της πετρελαϊκής εταιρείας Yukos βρίσκεται στη φυλακή από το 2003.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι δεν ήταν πολιτικά υποκινούνενη η καταδίκη του Χοντορκόφσκι το 2005. Ωτσόσο, σύμφωνα με το δικαστήριο αυτό, η δίκη ήταν άδικη και ο εγκλεισμός του σε απομακρυσμένη φυλακή της Σιβηρίας συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Η κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας ανέλαβε τη διαχείριση της κρίσης με το μολυσμένο γάλα

    Η νεοζηλανδική κυβέρνηση προώθησε σήμερα κυβερνητικούς λειτουργούς στις μονάδες παραγωγής του συνεταιρισμού Fonterra στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία για να αναλάβουν τη διαχείριση της κρίσης που συγκλονίζει τον νεοζηλανδικό γαλακτοκομικό κολοσσό και απειλεί να αμαυρώσει την εικόνα της Πράσινης και "100% Αγνής" χώρας.

    Η ανάμειξη του κράτους στη διαχείριση της κρίσης που αντιμετωπίζει μία εταιρεία είναι σπάνιο γεγονός, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στίβεν Τζόις. Ομως, οι ανά τον κόσμο καταναλωτές πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στα γαλακτοκομικά προϊόντα της Νέας Ζηλανδίας, που αντιπροσωπεύουν το 25% των εξαγωγών της χώρας.

    Ο συνεταιρισμός Fonterra ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι τρεις παρτίδες ορού γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παρασκευή βρεφικού γάλακτος και ροφημάτων για αθλητές βρέθηκε, τον Μάιο 2012, να περιέχει το βακτήριο clostridium botulinum, που προκαλεί αλλαντίαση, νόσο που μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή και θάνατο. Ειδικότερα , ο συνεταιρισμός ανακοίνωσε ότι συμπυκνωμένος ορός γάλακτος εξήχθη στην Κίνα, τη Μαλαισία, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη και τη Σαουδική Αραβία και χρησιμοποιήθηκε στην παρασκευή βρεφικού γάλακτος και ενεργειακών ροφημάτων.

    Ο συνεταιρισμός Fonterra είναι ο μεγαλύτερος όμιλος της Νέας Ζηλανδίας και παράγει 15,4 δισ.τόννους γάλακτος ετησίως, που ισοδυναμεί με το 89% της παραγωγής της χώρας, σημαντικό μέρος της οικονομίας της οποίας είναι προσανατολισμένο προς την αγροτική παραγωγή.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 August 2013 - 10:30:29 UTC