Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη, για τέταρτη ημέρα
  • [02] Ενα ... «μουσείο» με γλυπτά
  • [03] Ο Κουστουρίτσα "διχάζει" την προεδρία της Βοσνίας
  • [04] Πυρκαγιές σε Λιβανάτες και Αμφιλοχία
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ολάντ για την Αίγυπτο
  • [06] Κύπρος: Πυροβολισμοί κατά της εξοχικής κατοικίας του προέδρου του ΔΗΣΥ

  • [01] Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη, για τέταρτη ημέρα

    Αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη δίνουν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, για τέταρτη ημέρα σήμερα.

    Τις νυχτερινές ώρες σημειώθηκε νέα βλάβη στις εγκαταστάσεις διανομής και συγκεκριμένα σε πυκνωτή, η οποία σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε σχετικά σύντομα. Έτσι οι προσπάθειες επικεντρώνονται και πάλι στην ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού του τοπικού σταθμού παραγωγής που φθάνει τώρα, με τις γεννήτριες που έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στο νησί, στα 27 μεγαβάτ.

    Πηγές της επιχείρησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως μέσα στην ημέρα. Ανέφεραν ωστόσο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών και στη μεταφορά των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από άλλα νησιά, ενώ χρονοβόρα είναι και η μεταφορά των γεννητριών στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και η θέση τους σε λειτουργία.

    Έως ότου εγκατασταθεί επαρκές παραγωγικό δυναμικό (τουλάχιστον 31 μεγαβάτ) στη Σαντορίνη και τη Θηρασία γίνονται προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Συστήματος έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη ζήτηση στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα προκειμένου η διαθέσιμη ενέργεια να τροφοδοτεί το μέγιστο πλήθος καταναλωτών.

    Στο μεταξύ, στη Σαντορίνη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με την ηλεκτροδότησή του, μετά από χθεσινοβραδινή εντολή του πρωθυπουργού. Στη Σαντορίνη αναμένεται να καταφτάσει σε λίγο και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

    [02] Ενα ... «μουσείο» με γλυπτά

    Σχεδόν ένα ... μουσείο μπορούν να γεμίσουν τα γλυπτά που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου Συμποσίου μαρμαρογλυπτικής στην Ελλάδα, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

    Από τα τέλη Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, εκατοντάδες τόνοι ελληνικό μάρμαρο σμιλεύτηκαν από 26 γλύπτες, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι οποίοι δημιούργησαν πάνω από 200 γλυπτά - μνημειακά και μικρότερου μεγέθους.

    Η καινοτομία του συγκεκριμένου Συμποσίου ήταν και η έλλειψη θεματολογίας, σε αντίθεση με τα περισσότερα συμπόσια που έχουν μία θεματική. Το γεγονός αυτό ώθησε τους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν γλυπτά, αντλώντας θέματα από τη φύση, τον άνθρωπο ή ό,τι άλλο "πρόσταζε" η φαντασία τους.

    [03] Ο Κουστουρίτσα "διχάζει" την προεδρία της Βοσνίας

    Η νέα ταινία του βραβευμένου και διεθνώς καταξιωμένου Σέρβου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα "Along the Milky Way", διχάζει την τριμερή Προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, καθώς οι εκπρόσωποι των Κροατών και των Βόσνιων αντιτίθενται στην απόφαση να νοικιαστεί στρατιωτικός εξοπλισμός, πυρομαχικά και στρατιώτες για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας.

    Σύμφωνα με τηλεγράφημα του κροατικού πρακτορείου ειδήσεων "Hina",ο εκπρόσωπος των Σέρβων στην τριμερή Προεδρία Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς εξέδωσε ανακοίνωση κατά της απόφασης του προεδρεύοντα (και εκπροσώπου των Κροατών) Ζέλικο Κόμσιτς, ο οποίος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να αναστείλουν την απόφαση του υπουργείου Άμυνας για την ενοικίαση στρατιωτικού εξοπλισμού, πυρομαχικών και στρατιωτών για τα γυρίσματα της ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα.

    [04] Πυρκαγιές σε Λιβανάτες και Αμφιλοχία

    Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο πυρκαγιές που καίνε χαμηλή βλάστηση.

    Στην Αμφιλοχία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα στην περιοχή Μαλατέικο Βάλτου. Στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όπου επίσης πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ολάντ για την Αίγυπτο

    Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα έχουν σήμερα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) τηλεφωνική συνομιλία αφιερωμένη στην Αίγυπτο, η οποία συγκλονίζεται από αιματηρές ταραχές, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή στο Βερολίνο.

    Χθες Πέμπτη η Γερμανία και η Γαλλία είχαν καλέσει στα υπουργεία τους επί των Εξωτερικών τους πρεσβευτές της Αιγύπτου που είναι διαπιστευμένοι στο Βερολίνο και το Παρίσι. Ο Ολάντ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός "εμφυλίου πολέμου" μετά τις βίαιες συγκρούσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 600 ανθρώπους.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Κύπρος: Πυροβολισμοί κατά της εξοχικής κατοικίας του προέδρου του ΔΗΣΥ

    Στόχος επίθεσης με πυροβόλο όπλο έγινε στα τέλη Ιουλίου το εξοχικό τού προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Αργάκα της Πάφου.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», περί τα τέλη Ιουλίου, η εξοχική κατοικία του Αβέρωφ Νεοφύτου δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από τη δυτική πλευρά του σπιτιού. Οι βολίδες από πυροβόλο όπλο τρύπησαν τον υαλοπίνακα και σταμάτησαν στον τοίχο της τραπεζαρίας. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τον μόνιμο κηπουρό της οικίας, ο όποιος ενημέρωσε τον ευρισκόμενο στη Λευκωσία, Αβέρωφ Νεοφύτου.

    Επί τόπου μετέβησαν άνδρες των Αρχών ασφάλειας και διενήργησαν τις πρώτες έρευνες. Πρόσφατα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έλαβε ένα περίεργο τηλεφώνημα, από το εξωτερικό, ή από τηλέφωνο με ξένο αριθμό.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε σημερινή γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση καταδικάζουν έντονα το επεισόδιο ρίψης πυροβολισμών εναντίον της οικίας του προέδρου του ΔΗΣΥ. «Τέτοια εγκληματικά περιστατικά υπονομεύουν την ίδια τη δημοκρατία, την κοινωνία και την έννομη τάξη», τονίζεται στη δήλωση. Προστίθεται ότι ο κ. Αναστασιάδης έδωσε, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό, εντολές για διερεύνηση του σε βάθος, ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες.

    Εξάλλου, σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαν. Ομήρου εκφράζει έντονη ανησυχία για το εγκληματικό γεγονός «το οποίο συνιστά πράξη υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών και απόπειρα πολιτικής αποσταθεροποίησης», όπως αναφέρει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 August 2013 - 10:30:21 UTC